najbolja slika u tredu Kakva je vasa soba 😀Poceo sam na Pancevackom buvljaku kao pirat 🙂
pozdrav.
najbolja slika u tredu Kakva je vasa soba 😀
pozdrav
Onda je dosao onaj famozni Decembar 2003 , zadnji mesec pred uvodjenje PDV-a
Gde ti se nalazi radnja,i koje su ti cene? Mozda nisi skup?Evo skoro vec 5 godina kako sam u tom poslu. Poceo sam na Pancevackom buvljaku kao pirat 🙂 Kad je krenula murija da nas ganja batalio sam to i iznajmio tezgu sa namerom da prodajem sitne komponente , miseve ,tastature ,zvucnike itd. Medjutim pojavio se Dinkic i izdao naredbu da se prodaja robe na tezgama mora legalizovati odnosno svaka tezga registrovati kao STR.Posto sam skapirao da se ovaj ne *****ava
registrovao sam STR. Pocetni kapital iznosio je bednih 70 E 🙂 Kod par uvoznika sam deponovao blanko menice kao garant i od njih dobio robu na odlozeno. Onda je dosao onaj famozni Decembar 2003 , zadnji mesec pred uvodjenje PDV-a (pena mi podje na usta kad se toga setim 🙂 ). Za nekih 15 -tak dana uspeo sam da uvalim oko 30 tak konfiguracija. Tu sam uspeo da skupim par hiljada eura. Od te love kupio sam fiskalnu kasu i ostatak investirao u robu. Posto se na pijaci ovakva vrsta posla nije mogla razviti , resio sam da iznajmim lokal. Iznajmio sam mali lokal oko 17 kvm u ne bas atraktivnom delu grada i polako.. eto vec peta godina. Sa nekih 800 000 din godisnjeg prometa dogurao sam do 12 -tak miliona. Ne reklamiram se nigde i nemam nameru radnja mi je mahom prljava i zapustena to kod musterija izaziva osecaj skromnosti. Prosecan kupac ( a takvih je najvise ) ima strah od glamurozno uredjenih radnji jer sav taj glamur iza sebe krije kriminal i prljavo stecen kapital. Ja sam posten trgovac, to pojedine musterije primecuju i svoju paznju posvecuju meni. Nemam nameru da otvorim jos koju radnju od ove imam pristojnu zaradu, skroman sam covek i vise od ovoga mi ne treba.
pozdrav.
Do duse to je bila shupa 😉
Bruka...
Iako me otvaranje radnje trenutno ne interesuje, posto perspektive ovde gde sam uopste nemam, razmisljao sam se da se preselim u NS i da pocnem preko malih oglasa da se bavim servisiranjem PC-a, iskustva imam...
ali ono sto me interesuje, posto ne zivim u NS, kakva je trenutna situacija po tom pitanju?
...
zato me i intresuje da li se moze preziveti radeci terenski preko malih oglasa, pa makar bio dostupan 20h na dan?
SZBRAko si PR, 5 do 20 hiljada. Ako je d.o.o. 20 do 100 hiljada kazna za preduzeće + nešto za odgovorno lice.
Imam halu u izgradnji,dolazi trzisna inspekcija,nema nikoga ostavlja u postansko sanduce poziv.Ja dolazim kod njih,kaze da spremim sve papire od radnje i kaze nije ti istaknuto radno vreme.Kaze😱kaci radno vreme ja cu doci u kontrolu,ja istog dana okacim i zove me posle 2 dana da dodjem po papire i kaze sve ok.To je bilo 11.08 da bi 20.08 stiglo sudiji za prekrsaje.Ja bio kod sudije i ispricao, napravila zapisnik i kaze trebao si da prijavis da si okacio (budale a ovaj rekao doci cu u kontrolu nikakvo prijavljivanje)Rekoh ti 5 do 20, zavisi od sudije i od još jedno stotinak stvari...ispričaj situaciju hronološki, jedino tako možda i dobiješ neki pametan savet.
sramota... 🙁, plasim se visine tako da moleraj otpada 🙂
Nije tačno da je trebalo da obavestiš inspektora, naročito ako ti on to nije izričito naložio...
2genius_: reci supruzi da se mane ćorava posla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari