Šta je novo?

Prodaja igara za Android iz Srbije?

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
Ovo se možda više tiče programiranja/razvoja, ali tamo nema teme za mobilne telefone/aplikacije.
Dakle, pravim igricu za WP i Android. Nameravam da je prodajem (za neke sitne pare, naravno). OVDE piše da za prodaju igara za Android moram da imam "Google payments merchant account". Naravno, Srbija nije podržana. Da li to znači da developer iz Srbije ne može da prodaje sofver? Siguran sam da u Srbiji ima puno onih koji upravo to rade, pa ako može neko da me posavetuje unapred, pre nego što platim harač za Developer licencu.

Pitaj korisnika pod nickom Vertumus. On prodaje ikonice. Najbolje tako iz prve ruke da cujes

Sent from my D6503 using Tapatalk

Pitaj korisnika pod nickom Vertumus. On prodaje ikonice. Najbolje tako iz prve ruke da cujes

Hvala za info, nego da li prodaje ikonice preko Gugla? Gugl ima više različitih servisa, sa različitim opcijama i pravilima. Mene konkretno zanima za Google Play.

Da, na Google play in prodaje

Ukratko biće gimnastike oko prodaje ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

@Danilo Imaš li neki savet? Ne znam ni odakle bih počeo gimnastiku.

Najbolje je da se obratiš, kao što su ti i rekli, Vertumusu jer će on iz prve ruke da ti objasni sve pravne zamrzlame i ograničenja za Srbiju ...

Bez gimnastike možeš na reklamama u okviru aplikacije da "zarađuješ" - AdMob guglaj :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala, već sam se obratio, ali možda nije nešto što bi čovek voleo da podeli, pa pitanje ostaje aktuelno.

Znam za oglase, ali ne želim na tu stranu. Ova igrica je zamišljena najviše kao varijanta da onaj kome se sviđa moj YouTube kanal i želi da "donira" neku siću to uradi kupovinom igrice (koja sa kanalom nikakve veze nema :D), pa em je učinio dobro delo, em zauzvrat dobio simpatičnu igricu uz koju može i da se zabavi. Drugo, igrica je već skoro gotova (za WP). I treće - oglasi zahtevaju pristup netu što em zahteva poseban "privacy policy" (iako netu ne pristupam ja, nego deo za oglase), em korisniku pravi potencijalno dodatni promet/račun. I opet, ne želim u svojim igricama/programima ništa što sa njima nema veze. Tako sam malo... nakriv. Možda ću praviti i neke skroz besplatne (imam jednu igricu u planu), ali ne želim reklame. Naravno, to nema veze sa tvojom dobronamernom preporukom. :)

Nije ti odgovorio jos ili?

Nije. Možda je odgovor suviše osetljive prirode ili je čovek suviše zauzet, šta da se radi.
Tražio sam još po netu i rešenja praktično nema. Jedina opcija bi bila da registrujem firmu u inostranstvu, što po jednoj proceni košta oko 1000 dolara (a ne bih se u to upuštao i da je mnogo manje) ili da nađem nekoga ko živi u jednoj od bogatih zemalja, pa da on kreira merchant nalog i objavljuje moje igrice. A ne znam ni šta je sve potrebno za to, jer kao da merchant nalog zahteva baš registrovanu firmu. Čak i da nađem nekoga voljnog da pomogne (i od poverenja, da ne potroši moje pare :)) ne mogu da tražim od ljudi da otvaraju firme i ulaze u ko zna kakve troškove i obaveze.

Ako neko ima bilo kakve informacije po pitanju merchant naloga u zemaljama u kojima je omogućeno, neka podeli. Svakako se tiče teme.

Vrh Dno