Šta je novo?

Procesor

dodji

Poštovan
Učlanjen(a)
29.09.2014
Poena
54
Cao drugari. Novi sam na forumu pa mozda sam i promasio temu al ne zamerajte mi :)
Ovako, imam pitanje u vezi procesora. Moj procesor je Intel Pentium Dual E2160 @ 1.80Ghz (realno ******) pa sam resio da kupim nov. Hocu da znam kakav procesor mogu da uzmem sto ce pasuje, koliko moze da bude bolji od ovoga, i koliko ce da kosta?
Ja bi i3, al neznam dal bi moglo..

Hvala unapred!

Zavisi koji i3, nije isto npr. i3 540 i i3 4130, da sam na tvom mestu kupio bih novu platformu, znaci zamenio bih komplet cpu + mbo + ram.. Ako je samo za cs go onda i neki g3220 moze da ti zavrsi posao jer ta igra ne koristi vise od 2 jezgra.. :)

Jel priblizan taj q6600 i3ke ili nimalo? da znam dal da ne bacam pare za dzabe... realno treba mi za cs go igricu.

Ako ga lepo overclockujes (3.2ghz-3.6ghz) bez problema ce da pregazi vecinu i3-ki. Naravno za to ti treba jak cooler.
E sad nemam ideju da li CS:GO koristi 4 jezgra. Ako ne koristi onda je neki jak dualcore bolji izbor.

Za i3 ti treba nova ploca. Za Q6600 verovatno ne, za svaki slucaj napisi koja ti je ploca.

Poslednja izmena:
Ovako, imam ovaj usrani procesor, graficka ati radeon 6450 hd 1gb, i ram ddr2 1gb. Znam da treba da promenim ram al to do nekuda znam, al za procesor neznam pa zato vas pitam.. AMD Gamer, ako se razumes vec kod performansa molim te reci kako i sta da radim :) hvala.

Nemoj q6600,nego naruci iz kine xeon e5450 za 30e, on je kao q9650. U klasi su prvih i5, ili druge gen i3...
Taj proc moze da izvuce 100 posto iz radeon 260x,a bogami i iz 270. Tako da nemas greske sa njim. Klokuje se sa 3.0 na 3.6 lagano, a moze i jace. Samo mi reci koju plocu imas.

Naravno moraces da dodas jos 3gb rama ako hoces da ti danas komp bude upotrebljiv. Taj tvoj prodaj za oko 800din i kupi 2x2gb za oko 3000din.

Sad zavisi sa kakvim parama raspolazes i da li bi menjao grafu...

Ne bi menjao grafu posto ne bi bilo para za proteina :D. Tako sam i planirao za ram da prodam ovaj a kupim 2x2gb. Inace kako mogu da proverim koja mi je maticna ploca da mogu da vam kazem?

Skini aida64 program i u njemu imas motherboard model.
Ako neces grafu, to ti je to... 4gb rama i e5450,oko 60e planiraj. Bice ogromna razlika u odnosu na sadasnje stanje, ogromna...

Samo 6.6 revizija te ploce moze da podrzi 1333fsb, samim time i xeone. E sad koja je to revizija, pojma nemam.

Ne podrzava quadove... Tako da mozes da gadjas samo neki core 2 duo, ali nema poente... Za sta koristis komp? Ako je samo za net i slicno, ok bi ti bilo samo da uzmes ram. I mozda neki bolji c2d za do 1500din

Ako je vec tako da nema poente, mozete li da mi predlozite kako bi sam sastavio neki komp sa ovakvim procesorom kao sto je xeon, naravno da nije preskupo...

Tebra samo za cs:go mi je. Ako je moguce da se poboljsa nesto sa tim c2d 8400 da ne bacam pare za nov komp. Jel velika razlika od mog procesora do tog e8400 i jel ta jedina opcija koliko maksimalno mogu da pojacam sa novim procesorom? Hvala!

Kad je vec tamo da mogu samo da stavim c2d, jel ovaj 8400 najjaci od te generacije ili ima jaci od njega koji ce da pasuje na mom kompu?

Poslednja izmena:
Hvala ti puno, videcu sta mi bude odgovaralo! Imam samo jos jedno pitanje, koliko mogu da overklokujem ovaj moj trenutni procesor maksimum c2d 1.8@ghz ?

Nema poente.

evo sa kupujemprodajem

Intel Core 2 Duo E7500 (3M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB) 1.600 din.

uzimaj to,bolje za tebe ne moze

Poslednja izmena:
Moze, ali ti to zavisi od ploce i napajanja. Mada je on vec dosta brzi od tog tvog, nema potrebe da ga klokujes.
A to sto si iz makedonije,dzabe sto sam ti trazio po oglasima. Trazi po makedonskim :-\

Nema veze sto sam iz Makedonije, snaciu se, reci mi kako mogu da ga narucim iz srbije?

pa na sajtu kupujemprodajem pretrazi e7500... izaci ce ti vise oglasa,otvori onaj sto prodaju ljudi vise modela,nadji gde kosta 1600din,video sam da ima... posalji coveku poruku ili ga nazovi i dogovori se...

a za milosdodikj:

sa tom grafickom ne mozes da imas preko 30fps. reci koji ti je ostatak konfiguracije,pa da nesto iskombinujemo

nemoj e8xxx jer ce ti raditi sporije na tvojoj ploci,pa moras da klokujes da bi radio na njegovoj default brzini,a to ce ti napeti plocu dosta...

e7500 gledaj,jeftiniji ti je ovde nego na aliju.

ostatak mi je slab iam 2gb ddr2 i amd athom 64 1.8 ghz ali sam u planu sada da menjam sve oko kompa znaci meticnu procesor i mozda i graficku pa mi reci sto bi bilo najbolje i najeftinij za cs go da radi bar do 150 fps dali je bolje da uzmem nek amd procesor ili da uzmem intel ?

nemoj e8xxx jer ce ti raditi sporije na tvojoj ploci,pa moras da klokujes da bi radio na njegovoj default brzini,a to ce ti napeti plocu dosta...

e7500 gledaj,jeftiniji ti je ovde nego na aliju.

brate otpali su mi oci, pola sata trazim i nikako da nadjem taj oglas. Ako ti je pri ruci taj za e7500 molim te kopiraj mi ga ovde.

ostatak mi je slab iam 2gb ddr2 i amd athom 64 1.8 ghz ali sam u planu sada da menjam sve oko kompa znaci meticnu procesor i mozda i graficku pa mi reci sto bi bilo najbolje i najeftinij za cs go da radi bar do 150 fps dali je bolje da uzmem nek amd procesor ili da uzmem intel ?

za sto manje para moze ovako,cs go odlicno radi na celeronima:

konfa.JPG

prodaj tvoju plocu,procesor,ram i graficku i kupi jacu graficku. koje ti je napajanje? ako je "markirano" i preko 400w, mozes r7 260x da nadjes polovnu sa velikom garancijom za oko 70-80e

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno