Šta je novo?

procesor

dakiLi

Cenjen
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poena
154
pozdrav svima,jedno pitanje ako bi mi neko mogao odgovoriti.maticna mi je AGP sa oznakom NF7S.koji procesor-malo bolji,bih mogao staviti da bi se sve to podudaralo..nisam neki expert za kompove i jedino sto sam skontao je da se sve mora podudarati..takodje i ne planiram da za procesor puknem neke velike pare...znaci za neke srednje pare da imam dobar procesor..i da,ne igram mnogo igrici i sta ja znam,komp mi sluzi za skidanje muzike i ostalog..pozdrav

Za tu plocu najaci proc je Athlon 3200+, SocketA. Novog neces naci nigde, a za polovne u oglasima su neke naduvane cene, tako da se bas i ne isplati kupovina.

a koliko je cena ovom Athlon-u 3200?

znam da su naduvane cene,pogotovu zato sto je agp...pitao skoro za memoriju i covek mi trazio za 2x1gb-uparene 3 hiljade i nesto...i onda mi objasnjavao da je skuple jer je agp..

Nije sto je agp nego sto je to ddr400, malo matoro pa deru sa cenama.

znaci da se investicija u novi procesor ne isplati...

hvala u svakom slucaju.pisemo se vec u nekoj od sledecih tema.poz...

znaci da se investicija u novi procesor ne isplati...

Rekao bih da si prebrzo došao do zaključka ili recimo da ste zajednički došli do zaključka raspolažući sa nešto manje informacija.

Ploča je Abit NF7S socket A i može se smatrati koliko toliko traženom robom u serviserskim krugovima jer još uvek postoji nepoznat broj sličnih računara po kućama a ploče su te koje prve stradaju.

Logično je a to je i činjenica da ako su ploče koliko toliko tražene onda mora biti da ima viška procesora, pa se stoga raspitaj malo okolo. Ne mora to da bude Athlon 3200+ može i neki slabiji ali nemoj davati neke velike novce, jer procesori baš zato što ih ima nemaju neku cenu.

Sklapanje konfiguracije na osnovu te ploče ima smisla ako imaš i sve ostale komponente koje idu uz takvu ploču, tj pripadajuću memoriju, grafiku, hard ... ako nemaš onda se potrudi da ne daš ploču za dž.

meni je ceo komp u funkciji i na njemu imam athlon 2500+ ali bih hteo neki jaci.do kompa sam dosao tako sto sam dao fon za njega,ali nema neku konf.za pohvalu pa sam ja to hteo malo srediti..

Nikako ne preporučujem ulaganje u tu staru arhitekturu (sada već tri generacije zastarelu). Dobitak u performansama će biti minimalan, a čak i neke od najeftinijih kombinacija ploča/procesor koje mogu danas nove da se kupe su jače od toga.

da ne tvaram novu temu opet,za koliko bih ja mogao prodati ovu konf.
cpu- Amd athlon 2500+
mainboard-NF7S-nvidia-nforce2
memory-512mb-ddr
graphics-Nvidia Ge Force 6600gt 128mb

i ako prodam ovo da li bih mozda za te pare mogao uzeti nesto drugo da nije agp i da je malo bolje od ove konf koju trenutno imam..?

Mozda bi bilo bolje da to prodajes odvojeno, mogao bi da izvuces neki evro vise. Ne volim da procenjujem polovne komponente, ali ajde:

cpu- Amd athlon 2500+ ~20e
mainboard-NF7S-nvidia-nforce2 ~20e
memory-512mb-ddr ~10e
graphics-Nvidia Ge Force 6600gt 128mb ~20e

Pretpostavljam da ces da menjas i hard disk, za tvoj stari bi mogao da dobijes ~15-20e, za kuciste sa napajanjem, ako je neko obicno kinesko, jos 10-15e.

Slazem se da se nikako ne isplati ulaganje u tu staru masinu, nego gledaj da sakupis novac za neki Athlon II X2, plocu sa 780G/790GX cipsetom sa integrisanom grafom i 2GB DDR2. Slabiju konfiguraciju od te ne bi trebalo kupovati.

U principu, ti za sada mozes i da zadrzis stari hard, optiku i kuciste sa napajanjem, a da uzmes samo procesor, plocu i RAM, to bi kostalo ~120-130e.

@peja
kuciste mi je neko staro,uzeo za 400 din od komsije,pise da je ARTIST proizvodjac,(nikad cuo) a napajanje mi je Chieftec 360w tako da napajanje planiram da ostavim jer je skoro novo.sve u svemu i komponente su skoro nove jer je komp vrlo malo koriscen i ostavljen da sakuplja prasinu... :)

Pa nista, onda zameni plocu, proc i RAM za sada, pa ces posle i hard i optiku, kada budes mogao.
Tako bih ja uradio.

verovatno mi je to i bolje s'obzirom da ako ga prodam mogu samo da kupim kvalitetnu maticnu i proc.hehe..hvala na savetu u svakom slucaju tako cu i uraditi..

cpu- Amd athlon 2500+ ~20e
mainboard-NF7S-nvidia-nforce2 ~20e
memory-512mb-ddr ~10e
graphics-Nvidia Ge Force 6600gt 128mb ~20e

Ovakve cene otprilike drze svi na PC Berzi. Ja ne verujem koliko su ljudi bezobrazni.
Skoro je crkla drugaru soket A ploca i odem da pogledam sta ima. Nadjem par komada, sve nesto 20-30e. Okrenem lika i kazem da mu dajem 1100din (cisto da bude preko 1000) pa ako hoce - hoce. I naravno da je hteo, posto su i oni svi verovatno svesni da preteruju :smash:

Sad ne znam da li si hteo da kazes da sam bezobrazan :d, ali coveku je u interesu da izvuce sto vise, kao sto je u interesu onima koji kupuju da prodju sto jeftinije. :)

Haha, znao sam da valjas komponente :D
Slazem se ja da bi svi da izvuku sto vise, ali bas ima nerealnih cena ako cemo iskreno. Mada ima i realnih ljudi, a ima i onih koji daju prejeftino. Tako da, ima svega :D

A zato je tu uvek dobro staro cenkanje, pa prodavci mozda idu tom logikom i stave malo vecu cifru :)

jeste cenkanje dobro,ali opet oni dobiju sumu koju su hteli u startu :p ove Agp masine jedino da se "uvale" nekome za dobre pare kome je samo bitno da ima komp i nista vise,a takvih ima mnogo..ako vec neko resi da proda..

Vrh Dno