Šta je novo?

procesor zauzet 100%

mikiilic

Slavan
Učlanjen(a)
31.03.2008
Poena
301
Kada uključim komp, procesor pokazuje 100% zauzeće. na Ctrl-Alt-Del, ne pokazuje ni jednu aktivnu aplikaciju a svi procesi su mirni osim "ekrn.exe", koji zauzima procesor. Obično moram da se konektujem na net da bi to stalo. Kada sam "ubio" proces ništa se nije desilo osim naravno što se oslobodio procesor. Da li neko zna čemu služi ovaj proces, ili šta bi moglo da izazove ovakvo zauzeće procesora. Hvala unapred.

to je neki nodov proces

To je verovatno konflikt noda i nekog firewalla

probaj da iskljucis nod pa onda javi da li ti i dalje cpu skace na toliko

...ili jos bolje, promeni antivirus software...

Pogledaj pod sobom Aplikativni software, bilo je dosta prica o antivirus programima (pohvale/pokude), i nacices nesto sigurno sto ti odgovara...

Ma problem je samo u tome sto nisi povezan na internet a ostavio si nodov scheduler da automatski skida definicije. Iskljuci Regular Automatic Update.

Ja sam imao taj problem. Fora je u tome da XP (ne znam za vistu kako je) trazi da imas minimum 20% slobodnom mesta na hard disku. Ja imam 76gb i kad sam pao na 15 ibo mi je procesor zauzet 100%. Onda sam obrisao par GB i sve je na nivou.
Znam da zvuci glupo ali tako je

XP trazi da imas 200MB slobodnog prostora a ne 20%, po tvojoj teoriji bi onaj sa hardom od 1TB morao da drzi 200GB slobodnog prostora za windows :> A koliko znam radice i ako imas manje od 200MB...

Ma problem je samo u tome sto nisi povezan na internet a ostavio si nodov scheduler da automatski skida definicije. Iskljuci Regular Automatic Update.

Ovo je pomoglo. Hvala svima.

Ja sam imao taj problem. Fora je u tome da XP (ne znam za vistu kako je) trazi da imas minimum 20% slobodnom mesta na hard disku. Ja imam 76gb i kad sam pao na 15 ibo mi je procesor zauzet 100%. Onda sam obrisao par GB i sve je na nivou.

to je neki bug kod tebe
de bre da trazi 20 % slobodnog pa neki bi onda morali da imaju op 400 GB da bi im raido xp ...

Meni radio Xp sa 766b :smoke:

Meni se pojavio isti problem sa drugim kompom i Javom iz cista mira posle nekoliko godina XP-a poceo da luduje,i isto tako sve se vratilo u normalu

Najveca glupost koju sam cuo

Mozda sam preterao ali je blizu najvece gluposti koju sam cuo ^^

Poslednja izmena:
Tako se desilo.. Sta da se radi:d I sam sam napisao da ce zvucati glupo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno