Šta je novo?

Procesor zakucan na 100%

lexi

Poštovan
Učlanjen(a)
04.10.2016
Poena
54
Pozdrav,
imam konfu:
Athlon x4 845
RX 460 2gb
8gm ram
1920x1080px
Imam problem da mi igrice uzasno baguju.
Primer cod advanced warfare i black ops 3 nemogu da pokrenem ni na najslabijim podesavanjima 640x480px na low.
Samo laguje (single player).
Gledao sam na youtube ljudi igraju sa mnogo slabijim procesorima,...radi bez problema.
Pratio sam na msi afterburner sva 4 jezgra su zakucana na 100%.
U GTA 5 kad setam po ulici radi na 60 fps,a kada vozim kola zakuca se proca i pada frame na 15-20.
Nije mi jasno da imam 4 jezgra na 3.5 ghz +3.8ghz turbo i zakucano,ali je noviji procesor.
Mozete li mi reci u cemu se radi?

izvrti za pocetak neki malwarebytes, verujem da ce ti sigurno naci neke napasti.

2Gb VRAM je premalo za danasnje igre, cak i 4 je na granici.
Evo ti primera, moja stara kofiguracija, athlon ii x4 620 / 270x 2Gb/ 6Gb ram
Videces kako se puni vram tako i procesor krene da "zapinje".

Poslednja izmena:
Ne verujem da je do vram,sa istom grafom https://www.youtube.com/watch?v=qvON4u1ykUU lik cepa 1080p na high i ima 90fps jos snima...
Imao sam neke malwares kualzip i ludashi,jedva sam ih obrisao,tacnije folderi su ostali u program files pise pored quarantined.
Tako da sam probao razne spy programe i sredio sam kako tako.
Mozda je do windowsa.
Ubacio sam neki win7 sa piratebuy i ne radi mi windows update,kako da ga osposobim?

Da ali covek ima i5-6400, tako da ta graficka nije nista bolja od ove 270x.
Pokreni heaven/valley benchmark oni ne zavise od procesora pa vidi kako se ponasa.

Previse slab procesor, odavno vise nema veze frekvencija sa brzinom procesora, taj cpu ti gusi celu konfiguraciju, uzmi bar neki i3 ili 860k sto ti je trebutno najbolji niskobudzetni cpu za gameig.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Znam da nije jak procesor,ali pogledaj na youtube sa athlonima x4 bez problema igraju bo3 pa cak oi sa slabijim...
https://m.youtube.com/watch?v=qD513yCvoCU.
i3 jeste jaci,ali ovaj 860k mozda nekoh 4-5%,ne isplati se samo trosi 95w a 845 65w.

Nije iskljuceno da imas virusa. Instaliraj lepo sistem iz pocetka. Pokusaj. Nista ne gubis.

Zaboravi, @lexi samo ponavlja "drugi igraju, drugi mogu"
Nista ne odradi sto mu se kaze, nije naveo koji je OS, drajveri za graficku, koje su temperature cpu/gpu...
Sad mi ovde da gledamo u pasulj i da ga savetujemo.

Poslednja izmena:
Windows 7 64bit,driver za grafu sam ubacio najnoviji preko amd cataly.
Temperature nisam gledao ali skoro sam kupio komp.
Isao sam na windows restore pa cu da ubacim windows 8 ili 10

Windows 7 64bit,driver za grafu sam ubacio najnoviji preko amd cataly.
Temperature nisam gledao ali skoro sam kupio komp.
Isao sam na windows restore pa cu da ubacim windows 8 ili 10
Hajde onda redom, heaven benchmark odradi, msi afterburner ukljucen, kada zavrsi okaci ovde rezultate.
Zauzece gpu/cpu, temperature...

Isprati za početak u task manager-u koji procesi guše PC, igru pokreni u prozoru, a ne fullscreen-u dok proveravaš.

E ljudi ,
to je stari problem sa W7 64.
Za pocetak, iz My computera - desni klik (Manage) - Klikni na: Services and Application - Klikni na Services .
U padajucem meniju nadji Background Intelligent Transfer Service (prvi na B) dva put klikni i u novom prozoru u Startup type: DISABLED.
Resen problem, jedino sto on hoce s vremena na vreme da sam startuje, pa moras da ga proveravas.
:wave:
P.S. Procesor ce ti pasti na 50% , medjutim mem. ce ti biti i dalje zauzeta na 2/3 (oko 6G), al ces moci da se igras.

Poslednja izmena:
Ubacio sam win 10,sada mi je zauzece procesora na 90-95%,ali mi ne laguje i nemam dropove.
Mozda sam imao neke viruse ili je windows zezao.
Bitno je da radi kako treba.
Hvala na savetima praticu kako ce da radi...

Kad si u idle i ne radis nista koliko ti je zauzece u task manager , na Windows 10 recimo?

Windows 10 bolje radi i sa virusima od cistog win7.

Nisam odmah video cimao me je antivirus eset i tu jos neke aplikacije.
Sve sam deinstalirao,cpu mi sad ne prelazi 10%.
Isao sam na malware nema nista.

Znam da nije jak procesor,ali pogledaj na youtube sa athlonima x4 bez problema igraju bo3 pa cak oi sa slabijim...
https://m.youtube.com/watch?v=qD513yCvoCU.
i3 jeste jaci,ali ovaj 860k mozda nekoh 4-5%,ne isplati se samo trosi 95w a 845 65w.

Evo i3 je malo jači ali pogle kako lepo zna da zakuca na 99%, 100 nema šanse ali zato 99% i nepopušta.

55.JPG

Predložio bi ti da ubaciš windows 10 novije su ti komponente lepo će to da radi.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kako vam uspeva da tako zakucate Win10, evo recimo idle na prastarom Athlonu X2:
screenshot.1.jpg screenshot.2.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno