Šta je novo?

Procesor za netbook: intel celeron 1007u , intel celeron b847 ili amd c-60 ?

Jedan Baja

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
620
Uzimam netbook od 11.6 ' pa me zanima koji je od ova tri proc je najbolji-najjaci za jedan takav netbook ?
Pored samog procesora kako se pokazuju njihove integrisane grafike (npr igranje braid-a ili shanka, ako je neko probao... ) ?
Na netu slabo ima testova ovih procesora (sem npr c-60 ).
Hvala na savetima .

To je isto kao da pitas sta je brze Jugo 45 il 55 ;))), salu na stranu, za to sto ti treba mozda malo bolji izbor taj AMD al generalno
sem manje potrosnje, u sustini isto.

Pa koliko sam ja iskopao 1007u bi trebao biti najbolji ali nikako da nadjem neke opipljive brojeve da me bas ubede u to...

Po meni Atom je neprevaziđen za netbook. Imam jedan sa N2600, deklarisan CPU na max 3.5W sa četiri jezgra .... baterija ladno drži 7-8 časova dobro opterećena. Jedina mana je što podržava do 2GB RAM-a, malo je to za današnje OS-e.

Uf, imao sam netbook n2600 , ali me je smorio kolko je spor.Ne ocekujem ja ni od ovih gore pomenutih proc neko cudo , ali kolko sam video trebalo bi da su dosta brzi(bar intelovi procesori).Sa n2600 youtube full screen hd i nije mogao bas da izvuce kako treba...

Ja imam Acer Aspire One D270, sa N2600 i 2 GB memorije. Win7 32. Ne samo što pušta HD bez problema, nego je "spasio" i jedan filmski festival kada se ispostavilo da njihov laptop ne može da pusti neke od filmova (puštano na HDMI). Istina, to je puštano sa internog diska, ne sa YT, ali pokazuje da procesor to može da potera (mada mi se čini da filmove pušta malko ubrzano, 5-10 %). Pritom su filmovi u 60 fps, zbog čega mnoge slabije mašine i imaju problema. Što se YT tiče, veliku ulogu igra i browser, potom (wifi?) konekcija i browser.

Evo, upravo probah jedan 720p film (svoj ;) sa YT i pušta savršeno. Mada je besmisleno gledati HD sa neta, kad je max rezolucija 1024 x 600. :) U stvari, to je jedina stvarna mana, ali za te pare, tu prenosivost i to trajanje baterije... (uključen wifi, gledanje filmova ili browsing, obično najmanje 7-8 sati, a nekad mi ispiše i procenu da je ostalo preko 10 sati baterije)

Uzeo sam acer v5-131 1007u model i mogu reci kao i bivsi vlasnik intel atoma n2600 da celeron 1007u ubija kako bolje radi.Sva preporuka za netbook (odnosno ovaj proc-opet poredim ga sa c-60 , n2600 i b847 ).Browsing , full hd video , cak i neke normalne 3d igre .Npr probao sam shank i trine , i sve leti ( naravno neki efekti iskljuceni ali nista puno bas ). E sad da li je n2600 imao toliko goru integrisanu graficku ili je sam procesor ipak skroz osakacen ne znam . Naravno baterija traje dosta manje ali to i jesam ocekivao (intel atom oko 8 sati ovaj oko 4-5 max ).Opet atom je imao 10.1 ekran a 1007 ima 11.6 pa verovatno i to malo utice i na trajanje baterije.

Vrh Dno