Šta je novo?

procesor+ploca(AGP!) do 150e

• Začetnik teme Začetnik teme rmb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rmb

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
619
Ajde ljudi ako neko ima neki savet za ovaj moj budzet. Znaci treba mi agp ploca (koja moze da se nabavi kod nas naravno) i sto bolji procesor za te pare. ploca mora imati ddr1 , agp i vise pci slotova (znaci ne 2 slota kao kod one asus ploce). Bez saveta tipa uzmi pci-e posto je agp zastareo itd..! Hvala.

Tesko da ces naci na takvo nesto, jer ono sto se i dalje proizvodi od novih ploca, sa agp i ddr1 su najcesce integrisne ploce microATX formata, drugim recima max 3 pci slota.
Od novih i trenutno aktuelnih stvari imas:
- AMD Sempron S754 (recimo 2800+) i neku nforce 6100 based plocu, ili via KT880, ili ako bas imas dosta srece mozes da naletis na neku zaostalu NF3 koja je full varijanta, ovo kosta oko 70e
- Intel Celeron 4xx serije (conroe-l) sa nekom i965G plocom (opet graficka integrisana i 3xPCI), recimo ASUS P5PE-VM provereno podrzava... izadje oko 80e

Znaci sve u svemu posto imas budzet od 150e definitivno mozes da prisustis i promenu grafike i DDR memorije i ipak uzmes napredniju i noviju masinu...

A zasto bas insistiras na AGP-u ako smem da pitam?? Aj za PCI slotove i mogu da razumem ali za AGP!?

A pronasao sam ti jednu interesantnu plocu, MSI K8N Neo2 FX, nForce3 cipset, 4 sATA, 2 ATA133, 5x PCI, AGP, 4 slota za memoriju, socket s939. Kosta oko 65e. U nju mozes da bocnes neki X2 4800+ s939 koji kosta nov oko 110e samo ako mozes da ga nadjes.

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima!btw nasao sam neku biostar plocu s939 nf4 ultra pci-e.. ode moj dragi fx5900xt u penziju 🙁((

Malo sam zakasnio sa odgovorom, ali makar nekome posle nek pomogne,
nekome ko je toliko emotivno vezan za svoju AGP.

Gigabyte GA-MF3 ploča koja podržava AM2 čak i X2 procesore, ima AGP slot i 5 PCI slotova (doduše samo 2 slota za memoriju; DDR2).
Plaćena je neku siću, tako da je do limita od 150€ ostalo za jako dobar
procesor

Nazad
Vrh Dno