Šta je novo?

Procesor+kuler ili skuplji box

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Zanima me vase misljenje. Da li bi pre dali novac za jeftiniji procesor sa nekim jacim kulerom ili bi sve ulozili u kupovinu jaceg procesora. Ovo nije pitanje sta da kupim vec vise rasprava o isplativosti investicije. Uvek sam imao box coolere ili ranije neke jeftine varijante, i nikada nisam konkretno mogao da iskusim sta donosi neko kvalitetno hladjenje. Po meni jedna od prednosti kupovine boxa, je sto na taj nacin moze da se prvo proveri koliko je dobar primerak procesora a zatim po potrebi dodati neko bolje hladjenje. A i lakse je kupiti/zameniti kuler nego procesor.

Bolje kupi jaci procesor on bi i na defaultu trebao da bude dosta jak pa kasnije kad udjes u lovu kupis kuler

Ja sam za jaci CPU, ionako ide zima, nema potrebe za jakim hladjenjem, a ako bude trebalo, na leto ga mozes kupiti!

Jachi procesor naravno ;)

naravno

da je bolje kupiti jaci cpu.koji god cooler da ide u paketu sa cpu-om odradjivace ti posao dobro.cooler se menja samo ako je neispravan i ako resis da ides na veci oc.

ja sam uvek za oc i bolji qler,
u tome je draz

u principu jeftinije ćeš da prođeš ako naknadno kupiš bolji cooler nego procesor, daleko je isplativije...glas ide za bolji CPU+box

Hmmm, malo pitanjce - Evo ja posedujem C2D E4400 i teram ga za sad na 3GHz i dobijam bolje rezultate u sintetickim testovima od E6700 (koji kosta koliko se secam oko 250e-280e) A E4400 + geminII + 2x Xillence 12cm ispada oko 160e :) + kuler ostaje i posle zamene CPU-a... Cini mi se (koliko me matematika dobro sluzi) to je usteda od oko 100e :-devil-::-devil-::-devil-:

P.S. A sasvim druga stvar je ukoliko ne zeli da OC-uje, ali koliko vidim to nije pomenuo.

Poslednja izmena:
Kao sto sam vec rekao, ja bih prvo probao sa boxom, pa ako se dobije neki bas socan oc onda ulozio u kuler. Bilo bi mi zao da dam pare i za neki relativno jeftiniji kuler recimo CM TX2 i E4400 i da nece preko 2.8 GHz sto moze da se desi, a opet da ide FSB oko 400 ulozio bih rado u kuler kojim bi mogao (da izvines) da ga nategnem do kraja.

Po meni se uglavnom ne isplati kupovati najjace procesore iz trenutne serije jer je to ista tehnologija sa malo vecom MHz-azom. Vise volim slabije CPU-e sa boljim hladjenjem da ne mislim a usput i "malo" overklokujem :smoke:.

Palcebo, ti nisi ozbiljan OC-er :), ne zaluđuj se sa skupim cooler-ima... :d

Cpu

Hladjenje ces moci kad tad da zamenis nadogradis za manje pare

I ja sam za bolji procesor,uzeo sam e2180 i mislio sam da ga klokujem,ali posto mi non-stop radi,skida sa interneta po 3-4 dana bez prestanka fajlove,nisam imao srca da mu iskljucim u biosu( C1E,EIST)- njegove prednosti(smanjuje voltazu,mnozilac) radi overkloka i igrica,a i onako nista ne igram tako da sam za default verziju rada pc-a :d

Cpu covece + ako ti ostane CoolerMasterov Tx2 cooler za ~20€.

Nazad
Vrh Dno