Šta je novo?

Procesor Intel 631 i CPU-Z

michaelv

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2007
Poena
304
Pre pet meseci sam kupio nov racunar i odmah sam uocio nepravilnosti. Program CPU-Z pokazuje razlicite vrednosti takta procesora, prvo 2398MHz mulitiplier 12X, a posle par sekundi 2998Mhz mulitiplier 15X i tako naizmenicno. Moram da kazem da mislim da ni maticna ploca nije u redu jer ne radi serijski port, a ne moze da se instalira ni Catalyst Control Center za ATI X1600 graficku kartu. Prilikom instalacije dolazi do zamrzavanja Windows-a u toku detekcije graficke kartice. I prilikom pokretanja programa Everest i AIDA 32 dolazi takodje do zamrzavanja Windowsa u toku analize PCI komponenti. Da li neko ima ideju u cemu je problem... Unapred hvala.

sto se tice cpu-z, treba u bios-u da iskljucis jednu opciju... pfff speedstep bi trebalo da se zove. Onda ce ti brzina biti konstantna kao i mnozilac... Ostalo ne znam iskreno.

AIDA32 je mator program i zaglavljuje se na gomili kompova. CCC moze da zeza zbog windows-a. Kad se preinstalira windows, sve radi kako treba.

Shto se tiche procesora apsolutno ti je nepotrebno da iskljuchujesh te opcije za downclock ( C1E i EIST ) poshto procesor chim se optereti vishe od 15% ( nisam bash siguran da li je 15 ali tu je negde ) automacki se vraca na default clock..... Sa ovo ukljuchenom opcijom imacesh tishi komp poshto se i voltaza smanjuje a samim tim i zagrevanje i RPM coolera na procesoru.....

:wave:

Nazad
Vrh Dno