Šta je novo?

Procesor ili grafika

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sta mislite d aje bolja kombinacjia? Uzeti neki i7 ib sa GTX635/GTX635 ili neki ib i5 sa GTX650?

laptop bi bio uglavnom za kucnu upotrebu, multimedia, igrale bi se i igre na tom laptopu (mozda cak na nekom monitoru od 22"-24"), eventualno nesto bi se programiralo...

Poslednja izmena:
Razlika u ceni nije velika pa samim tim nije ni toliko bitan faktor u odlucivanju...

Da, definitivno mislim da je i5 i gtx650 bestbuy... Hvala na pomoci...

Kakvi su Lenovo Laptopovi? Asus vs Lenovo...

IB i5 sa GTX650, za poslove koje si naveo.

Ja kad bih uzimao uzeo bih i7 jer mi je grafika manje potrebna, ali gledajuci dole potrebe koje si napisao, druga kombinacija je logicnija.

ASUS po meni, mada i da uzemes Lenovo neces se pokajati. Jos bi tu dodao i DELL.

Sa Asus laptopovima sam se sretao od onih njihovih prvih (ocajnih) modela do ovih najnovijih koji su stvarno vrhunske izrade... Dok sa druge strane ne znam da li sam video jedan Lenovo...

Ovo je uslo u uzi izbor:
Lenovo IdeaPad Y500 15.6"FHD Core i5-3230M /4GB/1TB/GT650M 2GB - 82000din
Lenovo IdeaPad Y500 15.6"FHD Core i5-3210M /8GB/1TB/GT650M 2GB - 88000din
Asus N76VZ-V2G-T5099 17.3" 1600x900 Core i5-3210M /4GB/750GB/GT650M 2GB - 88000din

Mozda bi ova tema trebala da se prebaci u sta da kupim... otisla je na tu stranu...

ili npr Lenovo IdeaPad Y580 59360499 i7 3630QM, 4GB DDR3, 1TB 15.6" FHD (1920x1080), NVIDIA-GF-GTX660M/2GB-GDDR5 92000din

Sa ovim poslednjim postom se nikako ne bih slozio, iz vise razloga. Da ne ulazimo u to koji model je bolji, da li Y500 ili Y580, ali ako samo gledamo komponente u ponudjenim opcijama, posledja opcija je ubedljivo bolja. U prvoj opciji imamo i5 procesor dvojezgarni a u drugoj i7 cetvorojezgarni. Iako je taj i5 sasvim pristojan procesor ipak nema sta da trazi pored ponudjenog i7 modela. Isto vazi i za grafiku, gtx650 je odlicna graficka za jedan laptop i u drugim situacijama bi je uvek preporucio, medjutim gtx660 je ipak osetno jaca. Procesor danas sutra jos i moze da zameni ali graficku skoro nikako tako da su to po meni mnogo bitnije komponente za procenu nekog laptop-a, od 4gb memorije koja uvek moze da se doplati i ubaci i to relativno jeftino.

Ma ovaj y580 nema nigde... Stari model... Tako da su igri asus i y500...

Pa sta znam... I ne bi se laptop mnogo nosio... Samo kada se krene negde na put... Razlika je u RAM-u i displeju.... 8gb prema 4gb i 15" fullHD kod lenova i 17" asus... ili ako bih uzeo onu verziju lenova koja ima 4gb kao i asus, onda bi razlika bila u ceni 6000din...
Kasnije bi tu dosao i neki 22"-24" monitor, cisto zbog komfora...

Da li neko zna, da li moze da se produzi garancija na lenovo laptopove?

gigatron daje 5god garanciju ali mislim da je to 2g lenovo i 3 god gigatron... ali je gigatron skuplji 5-6 hiljada od ostalih radnji...

Sta mislite o samsung laptopovima slicne cene,ili acerima?
Ima li neki specijalan razlog zasto ste naveli lenovo i asus kao prve izbore?Pitanje postavljam jer se i sam razmisljam o kupovini novog laptopa,u slicnom rangu(ali bih voleo da cena ostane do 70 000)

Da li neko zna, da li moze da se produzi garancija na lenovo laptopove?

gigatron daje 5god garanciju ali mislim da je to 2g lenovo i 3 god gigatron... ali je gigatron skuplji 5-6 hiljada od ostalih radnji...

Ne vidim zasto ne bi mogao, nisam konkretno radio na Lenovu ali na Aceru jesam i procedura nije bila komplikovana sve islo preko mail-a i uplatnice
i za recimo 2dodatne godine (1+2) me je kostalo oko 30e. Pozz.

Sta mislite o samsung laptopovima slicne cene,ili acerima?
Ima li neki specijalan razlog zasto ste naveli lenovo i asus kao prve izbore?Pitanje postavljam jer se i sam razmisljam o kupovini novog laptopa,u slicnom rangu(ali bih voleo da cena ostane do 70 000)

To je dobro pitanje. Bas me interesuje jel ima neko iskustva sa S(hlj)amsungovim laptopovima. Imaju neke odlicne model i super gejming seriju.

Sa ovim poslednjim postom se nikako ne bih slozio, iz vise razloga. Da ne ulazimo u to koji model je bolji, da li Y500 ili Y580, ali ako samo gledamo komponente u ponudjenim opcijama, posledja opcija je ubedljivo bolja. U prvoj opciji imamo i5 procesor dvojezgarni a u drugoj i7 cetvorojezgarni. Iako je taj i5 sasvim pristojan procesor ipak nema sta da trazi pored ponudjenog i7 modela. Isto vazi i za grafiku, gtx650 je odlicna graficka za jedan laptop i u drugim situacijama bi je uvek preporucio, medjutim gtx660 je ipak osetno jaca. Procesor danas sutra jos i moze da zameni ali graficku skoro nikako tako da su to po meni mnogo bitnije komponente za procenu nekog laptop-a, od 4gb memorije koja uvek moze da se doplati i ubaci i to relativno jeftino.

Takodje preporuka za Y580, odlicna masina, malo problem sa tastaturom (meni nije po ukusu) al je odlicna gejming kombinacija za male pare. Postoji mogucnost da se kasnije ubaci msata SSD kao primarni pa da imas
i hdd i ssd. U US imas da kupis Y500 sa SLi GT650m (i malo jacim napajanjem - prodaje se zajedno iskljucivo) i rezultati su u rangu FTX675m (gubis DVD jer je drugi bay zauzet sa drugom karticom).

http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/698731-lenovo-y500-sli-review.html

Sta god da uzmes samo preskoci Y570, problemi sa pregrevanjem/hladjenjem. Pozz.

y58 nema nigde vise, to je stari model... zamenio ga je y500...

Ne vidim zasto ne bi mogao, nisam konkretno radio na Lenovu ali na Aceru jesam i procedura nije bila komplikovana sve islo preko mail-a i uplatnice
i za recimo 2dodatne godine (1+2) me je kostalo oko 30e. Pozz.

A kazi mi kako si produzavao to garanciju? direktno kod acera ili u radnji gde si kupio? I ko ti je dao tu produzenu garanciju, acer ili radnja gde si kupio?

EDIT: Sada sam video na lenovo sajtu da i oni nude produzenje garancije... moram da ih pozovem i proverim koji su uslovi pa da vidim da li se vise isplati produziti garanciju kod njih ili uzeti u gigatronu laptop sa 5god garancije

Poslednja izmena:
A kazi mi kako si produzavao to garanciju? direktno kod acera ili u radnji gde si kupio? I ko ti je dao tu produzenu garanciju, acer ili radnja gde si kupio?

EDIT: Sada sam video na lenovo sajtu da i oni nude produzenje garancije... moram da ih pozovem i proverim koji su uslovi pa da vidim da li se vise isplati produziti garanciju kod njih ili uzeti u gigatronu laptop sa 5god garancije

Koliko se secam bila je combo da platim na racun distributeru(prodavcu) ovde u SR a da aktiviram preko nekog stranog sajta. Sve je bilo krajnje jednostavno - a inace je islo preko racuna jer je komp kupljen preko istog, mislim
da je moglo i za kes. Pozz.

Po meni su naslednik IBM Lenovo lap topovi jedni od najboljih lap topova,jesu malo skupljiji u donesu na druge brendove lap topova,ali za mene je Lenovo jedan od najboljih i kad bih uzimao samo lenovo..Izdrada,kvalitet itd itd.. :)

Pazi, Lenovo je kvalitetna firma, i prave dobre lap topove, sa kompetitivnim cenama. Znaci koji god lenovo da sam gledao uvek je imao dobru cenu za ono sto nudi.
Inace, ne znam kakvo je ovo lupanje gore, ali realno, ako uopste imas opciju y580 ja bih ti rekao da ides na to. i5 na lap topu ti je dvojezgrani procesor koji 4 jezgra ima zbog hyperthreading-a, a to ti za igre ne daje bolje rezultate. Iako ce se dosta ljudi sloziti da je i5 bolja opcija za desktop (sto sam i ja hteo da ti kazem dok nisam procitao da ti u stvari trazis lap top), i7 u lap topu je daleko bolja opcija. Uz to, samim tim sto je sad bolja opcija, bice i u buduce, jer nema mnogo igara koje podrzavaju vise od 2-3 jezgra, ali kako su pocele, i pocece da podrzavaju pa ti je bolje da u startu imas 4 fizicka jezgra. Isto tako, 660m koja je na y580 je odlicna, i ugradjuje se u dosta skuplje Asusove ROG modele. Vidi da li ce ga dobijati uskoro. Sto se 4gb memorije tice, ti uvek imas opciju da dodas jos 4, ali veruj mi nece ti biti potrebno vise od toga na lap topu, retko koja igra podrzava vise, a nikad nikoga nisam video da je rekao da je potrebno vise od 8, tako da si siguran.
E sad, ako ipak ne mozes da nadjes taj lap top, onda bih ti rekao da ides na varijantu koja ti se vise svidja, ali sa brendom kao brendom, ja licno imam pozitivna iskustva i sa Asusom i sa Lenovom. I da, jeste da sam rekao da je i7 dobar, ali naravno, ukoliko ne budes u svom budzetu nasao, moja preporuka ti je da uzmes sto bolju grafiku, jer ti procesor nece biti usko grlo trenutno na grafikama u tom rangu, dok je i7+660m odlicna kombinacija.

Y580 ne moze izgleda da se nadje tako da je izbora sveden na y500 + 4GB rama...

Y500 moze da se nadje za 81000 din sa 2 god garancije (lenovo garancija) ili u G*g*Tr*n* za 85000din sa 5god garancije (2god lenovo + 3god GT)... Da li neko ima iskustva sa GT po pitanju ove dodatne garancije? Mislim, da li stvarno ukoliko laptop crkne (ploca npr) posle 4 god oni resavaju problem o svom trosku ili je ovo samo neki marketinski trik s obzirom na ovu stavku u ugovoru: "Ukoliko je do ostecenja ili kvara doslo usled ishabanosti samog uredjaja" ne priznaju garanciju...

Uzet je lenovo y500... Mogu vam reci da je kvalitet izrade na visokom nivou... Lap top izgleda odlicno, i na dodir deluje veoma kvalitetno... Tastatura je bas fina, mislim na osecaj kada pritisnes dugme... a i lepo izgleda :) Jedina "zamerka" je HD displej na 15" jer sve izgleda mnogo sitno pa mora da se stavi uvecanje teksta i ostalih stvari na 150% a i tada je sitno (mozda je meni sitno jer sam naviako na 22" 1680x1050)... ali opet, slika je fenomenalna, ostra, boje odlicne...

Vrh Dno