Šta je novo?

Procesor i X800 Pro (XT)

jazza

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
Kada podignem procesor na bilo koju frekvenciju, a X800 ostavim na default taktu ili ga dizem blokira mi se masina. Kada procesor vratim i dizem graficku sve radi ok. Inace napajanje je Enermax 460 watt-i ????? Ima li neko ideju kako da podignem oba?

Pa uzmeš napajanje u jednu ruku, a procesor u drugu :d ... mislim da ćeš za dalje da se snađeš :p . Ajde hvali se malo ja znam tvoje nove skorove ali drugi ne... zato kad već ne update-ju TOP 10 (7. septembar čini mi se, ali ispitni je rok tako da... razumemo) šalji ovde da SVI VIDE :d :D .
Pozdrav ĆALE!!!

jazza je napisao(la):
Kada podignem procesor na bilo koju frekvenciju, a X800 ostavim na default taktu ili ga dizem blokira mi se masina. Kada procesor vratim i dizem graficku sve radi ok. Inace napajanje je Enermax 460 watt-i ????? Ima li neko ideju kako da podignem oba?
Oba ces da podignes sa nekom dobrom plavusom
:d

drfedja je napisao(la):
Oba ces da podignes sa nekom dobrom plavusom
:d

Ima li koga ozbiljnog ovde da mi odgovori na pitanje. Ili ce da leti perje (Moorhuhn) :D

jazza je napisao(la):
Ima li koga ozbiljnog ovde da mi odgovori na pitanje. Ili ce da leti perje (Moorhuhn) :D

Ja cu se samo nadovezati na pricu...Moj kolega koji takodje ima X800Pro,P4 3.0,Asus P4P800...ima isti problem!

Izgleda da je (ne)kompatibilnost. Potrazi novi BIOS ili jos bolje probaj na drugoj ploci sa nekim drugim cipsetom. Guglaj malo, pre ces naci preko resenje problema nego ovde.

Koliki ti je napon na 12V, jesi li gledao?

Ja sam ti lepo pricao da prodas tu KANTU i da se posvetis pecanju!! Jedan "Decathlon Alaska PRO 600" i malo "kedera" ce ti resiti sve probleme u zivotu. Hehehe.
p.s. Crko NF7-S !

Ako ti je zajednicko vodeno hladjenje za CPU i GPU, mozda tu lezi problem

Dark_AveNGER je napisao(la):
Ja sam ti lepo pricao da prodas tu KANTU i da se posvetis pecanju!! Jedan "Decathlon Alaska PRO 600" i malo "kedera" ce ti resiti sve probleme u zivotu. Hehehe.
p.s. Crko NF7-S !

Kako si uspeo da je utepas?

srkiller je napisao(la):
Ako ti je zajednicko vodeno hladjenje za CPU i GPU, mozda tu lezi problem

kakve sad ovo ima veze ? ma ne bi ta dva bloka i vodu zajeno ugrejao sa peglom posle sat vremena....probao sam veruj mi :) voda retko kad predje 10C iznad ambient temperature, a to mora biti i dalje vise nego dovoljno da hladi i CPU i GPU (pogotovo GPU, visestruko se manje greje od procesora, skoro da ni ne greje vodu u sistemu)

gx-x je napisao(la):
kakve sad ovo ima veze ? ma ne bi ta dva bloka i vodu zajeno ugrejao sa peglom posle sat vremena....probao sam veruj mi :) voda retko kad predje 10C iznad ambient temperature, a to mora biti i dalje vise nego dovoljno da hladi i CPU i GPU (pogotovo GPU, visestruko se manje greje od procesora, skoro da ni ne greje vodu u sistemu)

Sto se tice napona na 12 v on je 12.32v, a sto se tice vodenog bloka zajedno proc i graf. to tek nema veze jer mi X800 sada vec full XT ne prelazi 30 C. Inace jesu zajedno spojeni, ali to nije to...

heh

Sa kakvim azzdajama se vi ccerate ?!?!? :S:

Delija je napisao(la):
Kako si uspeo da je utepas?

Nikako, upalio jedno jutro komp. kad ono, nema slike. I posle par sati zezanja sam utvrdio da ne radi ploca. SMRC...SMRC...

sad, ja ne mogu da pomognem, ali mogu da kazem, da sam i ja imao slicno iskustvo svojevremeno (pre oko godinu dana) kada sam terao MSI 875P + 9800pro identican slucaj i pravo da ti kazem nisam nasao resenje, jednostavno sam za to okrivio napajanje :D sto je i logicno, ali ti to ne mozes da uradis. Nego da te pitam koji X800pro si kupio?

e pošto ti ćale ne odgovara, a i kako bi kada mu modem radi ko žena u drugom stanju (kad hoće i koliko hoće) :D ja ću da ti odgovorim. Kupio je Club 3D sa 256DDR3 VIVO. I to zato sto mu je memorija na 1.6 (kao na XT varijantama) za razliku od većine drugih X800Pro-a gde je najčešće 2.2. inače mislim da je prekjuče napravio skor u 3D Marku 05 negde oko 6100 (čini mi se 6098) ;) . Ne znam da li ga je objavio, ali sada ću da skoknem na Paradigmin sajt da proverim.
Pozdrav. :wave:

a, jeli svaki taj club 3D, ima 1.6ns memoriju ili je to od serije, do serije? I mogao bi nesto da napise, jeli je resio problem, sta je uradio, posto me to bas zanima, jer sam imao isti poblem.

jazza je napisao(la):
Sto se tice napona na 12 v on je 12.32v, a sto se tice vodenog bloka zajedno proc i graf. to tek nema veze jer mi X800 sada vec full XT ne prelazi 30 C. Inace jesu zajedno spojeni, ali to nije to...
Koliki ti je takt AGP-a, ATI ne voli da ide preko 70. Proveri u BIOS-u podesavanje, delioce...

GoranM je napisao(la):
Koliki ti je takt AGP-a, ATI ne voli da ide preko 70. Proveri u BIOS-u podesavanje, delioce...

66 mhz nije ni diran

milenkoc23 je napisao(la):
a, jeli svaki taj club 3D, ima 1.6ns memoriju ili je to od serije, do serije? I mogao bi nesto da napise, jeli je resio problem, sta je uradio, posto me to bas zanima, jer sam imao isti poblem.

Ne nisam resio problem i svaki Club 3D X800 PRO VIVO ima 1.6 ns memoriju. Dok ostali modeli kako koji cini mi se da i Sapphire VIVO ima 1.6, a ostatak ekipe ASUS, MSI itd 2.0ns.

Ako se ne varam svaki VIVO ima memoriju od 1.6ns.

Poslednja izmena:
Svaki bi trebalo da ima, ali treba proveriti da li core hoce da radi na 520 MHz... Nece svaki.

byMaX je napisao(la):
Svaki bi trebalo da ima, ali treba proveriti da li core hoce da radi na 520 MHz... Nece svaki.

Moj primerak hoce, a uzgred i provalio sam zasto nece na 240 FSB. Ili ti hoce samo kada memorija nije 1:1, bilo da stavim 5:4 i 3:2 sve radi bez problema, a zasto se to desava nemam pojma i nije se do sada desavalo dok nisam ubacio X800 Pro. Medjutim na drugoj ploci IC7 radi na 240 1:1 bez problema. Ali zadovaljan sam i ovako.

Hvala svima pomoci...

Ja sav vec sprzio jedan Club3D X800 PRO VIVO prilikom modovanja.
Nije hteo da se upali posle flesovanja BIOS-a.
Sta sam pogresio????

Nisi mogao da je sprzis, treba samo na slepo da vratis originalni bios (ne mora originalni, bilo koji X800 Pro Vivo bios ce posluziti). Da li si koristio Flashrom 1.6p (ili neki noviji sa p sufiksom - posto je neophodan za ovakve egzibicije?). Da li si koristio forceflashing?

OFF-TOPIC
byMaX sa tom makinom u potpisu ulazis u najuzi izbor za top comp. of the year :)

Kako da vratim originalni BIOS (koji sam snimio pre flesovanja) kad nisam mogao kompjuter da upalim, ili se on upalio a graficka ne radi ne znam.
Koristio sam flashrom 1.6p i BIOS od Gigabyte-ove X800XP PE kartice AGP skinut sa njihovog sajta.
Sta je forceflashing?

Tako sto ces flesovati "na slepo"...

A *force flash* ti je flesovanje "na silu"... valjda ti je jasno iz naziva same operacije.

Vrh Dno