Šta je novo?

Procesor full load, a hladnjak hladan :-)

danijell

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
345
Masina iz potpisa. Matori C2D 6400. U programima pokazuje temperature jezgra oko 65 u loadu,a hladnjak na procesoru nije ni mlak, vec hladan. Sta god da mu radii nikad se ne zagreje, a temp u programima nije mala. Mislim radi on odlicno sve ove godine,al cisto me zanima. Graficka kad je na 65c oseti se na hladnjaku i to lepo. Da napomenem da je pasta menjana i da hladnjak stoji lepo fiksiran.

Kuler radi u automatakom rezimu. Tako da se vrti sporo kad sam u win-u ili na internetu. Ubrza se kad igram igre.

Verovatno ne leži dobro ili se pasta sasušila čim je tolika razlika u temperaturi. jesil' ikada menja pastu ?

ako je hladnjak hladan na dodir skini ga, ukloni staru pastu, stavi novu lepo namontiraj pa pusti da se przi u nekom stres testu

Tako je od prvog dana-hladan. Pastu sam menjao skoro. Artic,pa nesto nisam siguran tacno. A, zabice su sve zabravile na kuleru.

ako komp ne zamrzava i ne izbacuje plavi ekran, tj radi normalno -ne diraj nista.

Vrelina na dodir je cesta pojava kod grafike/cipseta a ne i kod cpu.

65'c je sasvim normalna load temp za taj cpu.

Ma, radi odlicno. Znaci normalno je da hladnjak ne prenosi temperaturu kao na grafickoj ili na cipsetu. Hvala na odgovorima :)

Ma, radi odlicno. Znaci normalno je da hladnjak ne prenosi temperaturu kao na grafickoj ili na cipsetu. Hvala na odgovorima :)
Prenosi on tako i radi ali je daleko veći nego ovi drugi pa se toplota već rasula sa njega pa se ne oseća pod rukom. To samo znači da dovoljno dobro hladi.

Stvarno ne razumem ovu temu. Zali se covek, jer mu je cpu dobro ohladjen :D

Pa ne zali se zbog toga, vec mislio je da mu je visoka temperatura procesora, a i da mu ne radi hladnjak jer je hladan.

Malo sam se salio naravno, ali zar nebi bilo problema u radu racunara?

Pa bilo bi dok se procesor ne bi sprzio od vrucine, da kuler nije hladio.

Opet je to malo visoka temperatura. Ja bih ipak smanjio malo napon cisto da mi bude mirna dusa.

Kada se ventovi na kuleru zaustave i hladnjak bude vreo, to znaci da kuler dobro naleze na IHS i da baza uspoesno odvodi toplotu. Ako je hladnjak hladan onda obavezno treba menjati pastu i/ili proveriti kako je kuler montiran. 65C je prilicno velika temperatura... vlro blizu maksimalnih bezbednih 70C.

P.S. Inace C2D je cudo, mom sestricu E4700 radio nekih 3 meseca sa otkacenim box kulerom (visio samo na jednoj zakacaljki). Na desktopu sve kul i normalno, kad upali LOL posle 10ak minuta opadne FPS, malo trotluje proca na 85-90C ali radi. Kad je ponovo montirao kuler maksimalna temperatura pri opterecenju je bila oko 50C, idle 35 do 38C.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno