Šta je novo?

Proces kog nema (Vista, XP)

anagarika

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
309
Imam jedan blago receno bizaran problem. Ne znam sta ga izaziva a ogleda se u sledecem. Posle odredjenog vremena, iz cista mira, procesor pocne da pokazuje zauzece i do 60% konstantno iako nista ne radim. Ukoliko pokusam da sa jedne particije prebacim neki fajl na drugu, kopiranje postane nesnosno. Sve se uspori a task manager pokazuje zauzecce procesorske snage ali ne pokazuje nijedan proces zbog kog je procesor zauzet.

Problem se pojavio na XP-u a nastavio i posto sam instalirao VIstu. Prvo sam mislio da neki tamo hot fix jung mail za outlook to prouzrokuje ali sam onda shvatio da nije do njega problem. Danas se problem javio dok sam igrao FEER pa sam pomislio da li je moguce da igrica pravi ovaj bizaran problem.

Vec postajem ocajan i nemam pojma sta da radim. Da je do hardvera verujem da se problem ne bi tek tako pojavljivao tokom rada u operativnom sistemu vec da bi se to desavalo od momenta instalacije.

Ako je neko ikada imao slican problem ne bi bilo lose da mi kaze kako ga je razresio inace cu postati definitivno ocajan 🙁

Da ti disk nije u PIO modu?

stani, kako task manager pokazuje zauzece, a ne i proces ? ako ti system idle process pokazuje cifru manju od 100%, ostali procesi moraju da pokazuju zauzece jednako razlici ?

stani, kako task manager pokazuje zauzece, a ne i proces ? ako ti system idle process pokazuje cifru manju od 100%, ostali procesi moraju da pokazuju zauzece jednako razlici ?

U tome i jeste najveca bizarnost...kada sve normalno radi idle pokazuje normalno...ako je procesor zauzet 26% pokazuje i koji procesi uzimaju tu njegovu snagu, ali kada se komp ugusi onda procesorsko zauzece skoci naglo na primera radi 60% ali je idle po procesima nula, jer ne pokazuje nijedan procesor koji ga toliko zadrzava. Ne znam do cega je problem, ali to se desava na dva razlicita XP-a i sada na Visti. Tako da je misterija da li ej problem hardverske, softverske ili koje vec prirode 🙁

Poceo sam da sumnjam da problem ne nastane onog momenta kada igram FEER pa i pored toga sto imam 2GB memorije, mozda mu treba jos pa hard pocne da pravi virtuelnu memoriju i tu se nesto hardverski zezne, ili je problem mozda u hot fixovima koji dovedu do konflikta na kompu, ili je rpoblem u memoriji, ploci ili otkud znam cemu vec. Ali me cudi sto problem ne nastaje odmah momentom istanlacije windowsa, vec se tek javi posle odredjenog vremena, tako da deluje logicno da problem nije hardverske prirode ali gde li je majka mu stara 🙁

U tome i jeste najveca bizarnost...kada sve normalno radi idle pokazuje normalno...ako je procesor zauzet 26% pokazuje i koji procesi uzimaju tu njegovu snagu, ali kada se komp ugusi onda procesorsko zauzece skoci naglo na primera radi 60% ali je idle po procesima nula, jer ne pokazuje nijedan procesor koji ga toliko zadrzava... (
Samo da rezimiramo da li svi pričamo o istoj stvari:
Idle - prikazuje slobodni deo
Dakle ako je Idle = 100% onda ništa ne radi u pozadini

Ako je npr.
proces1 = 5%
proces2 = 15%
proces3 = 10%
Onda Idle mora biti 100-5-15-10=70%

Kada je Idle = 0% to bi značilo da neki proces(i) angažuju procesor 100%

Jel mislimo isto, ili si ti to nekako drugačije shvatio?

Da naravno. Idle ne bude 100% vec preostali deo od zauzeca procesora, sto je obicno 40% 🙁

Onda vidi koji proces zauzima 60%

Nazad
Vrh Dno