Šta je novo?

Procena

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Treba mi procena tržišne cene sledećih komponenti.

Moje komponente
Asus A7n8x-x
Barton 2500+ (nezaključan), dobar overclocker, stabilan rad na 2,3 ghz 200x11,5 bez dizanja voltaže (nisam išao dalje jer bi morao da dižem voltažu).
HIS 9550 128mb Samsung 4ns, solidan overkloker 445 core, 295 (590ddr)mem

Komponente koje planiram da kupim
Radeon 9800 PRO, 9800SE (modabilna), GFX 5900 XT, SP, Ultra.
Abit NF7s, AN7

Ploca nekih 40-50, Barton 50 pa moze i graficka za 50.
9800PRO~110, 5900XT~80-90, ultra-110
NFS7-50-60
Naravno pretpostavljam da i kupujes polovne koponente.

LazaNS je napisao(la):
Naravno pretpostavljam da i kupujes polovne koponente.
Naravno dobro pretpostavljaš.

Nego Barton samo 50e, mislim vidim da ga na ovom forumu ljudi prodaju od 70-80e, pa neki traže čak i 100e i više.
Još je ovaj moj otključan (fabrički naravno).

Poslednja izmena:
Masterchief je napisao(la):
Naravno dobro pretpostavljaš.

Nego Barton samo 50e, mislim vidim da ga na ovom forumu ljudi prodaju od 70-80e, pa neki traže čak i 100e i više.
Još je ovaj moj otključan (fabrički naravno).

U pravu si ali ti isti nikako da ga prodaju...

Pa mogu da traze, ali dal ce dobiti? 100e, pa to treba bas naleteti na ovcu. Znas kako vecina Bartona radi nesmetano kao 3200+(moj na primer i kad ga stavis na default opet radi kao 3200+!!!) tako da to i nije nesto po cemu se tvoj istice, mozes da trazis i 60 teze ce proci ali 70 mislim da bi vec bilo previse. Uostalom zavisi i na koga naletis i dal zelis lako da ga prodas.

@ LazaNS pa 2300, nije 3200+ (2,2), a moj može i više samo što nemam neku extra dobru o.c. memoriju, i ploča mi i nije neka, i ne bih čačkao voltaže.

@ stereo
A ja nisam imao ni nameru da tražim 100e (nisam tolki ludak). 😛

Nego Bartona najverovatnije ne bih ni prodavao (nego samo onako čisto informativno)

Znam ali niko ti nece platiti 10-20e vise za tih 100Mhz a onih 3200 sto sam spomenuo, to je bilo ko dobar dan da se svaki Barton bez ikakvog experimetisanjah odma stavi na 2.2(3200) a onda se odatle krece malo po malo pa dokle doguras. E bas sam se i pitao zasto bi da prodajes bartona u svoj toj transakciji koju spominjes.

samo da ja pitam nesto... zasto bi koji k... ovu operaciju uopste radio?!? dobices... paaa skoro pa nista, a iscimaces se i kostace te...

Pa mislim da ima smisla zamenuti graficku i nista vise.

za tu plocu tesko da mozes da dobijes vise od 35e, narocito posto je -x verzija.
barton 60e bez problema, mozda i 70.
graficka nekih 55-60

Ja sam bartona prodao za 60 i cela Srbija me je zvala 3 nedelje!!! Mislim da moze i za 70 malo sporije a 65 je vec ok... Mada kad sad pogledam cenu za Semp64 (2800+ ~ 100e) mozda izvuces i neki e vise 😀
An7 oko 60...

@ danijel00
Pa razmišljao sam da pređem na PCI-e platformu ukoliko mi se isplati, a ukoliko mi se ne isplati prelazak na Pci-e, onda NF7s, i AN7, zbog O.C. mogućnosti, i zbog Dual Channel-a. Mada to mi se izgleda najmanje isplati.

Poslednja izmena:
Najvise za najmanje para bi dobio prelaskom na Nf3 i Semp64... to je i jedino logicno u ovom trenutku...

Ja sam sad isto razmisljao da kupim novu graficku i jos memorije, i kad sam sve sracunao odlucio sam da sve zamenim i predjem na PCE ali 939 procesor. Inace Sempron 64 2800 kosta oko 80e(moze i za manje) a ne oko 100(mada mozes naci ako se potrudis). Kupis sad novu graficku AGP a posle ces moci samo da je poklonis nekome. Stvarno treba samo malo para dodati i preci na 64+PCE.

@:HGT:
Pa zar ne bi bilo najlogičnije preći na NF4-X, Sempron64. S' obzirom da 64 bita mi trenutno ništa ne znači, tek za par godina, a PCI-e je već druga stvar. Zbog PCI-E i razmišljam da se prebacim. Kad samo pogledam koliko su skuplje novije AGP kartice (zbog glupavog prevodilac sa pci na agp čipa), od PCI-e varijanti istih.

E pa ako ti graficka toliko znaci onda je to sasvim druga prica, ali rekao si da nameravas da kupis 9800 PRO, 5900 XT... njih nema za PCI-e koliko ja znam... I nisu AGP graficke skuplje zbog prevodica vec zbog toga sto se sve manje proizvode i gura se nova tehnologija... Pre otprilike 6-8 meseci sam video u jednom cenovniku cenu za Athlon XP 2800+ koja je bila 128e, i to u vreme kada je Athlon64 bio oko 120...

:HGT: je napisao(la):
E pa ako ti graficka toliko znaci onda je to sasvim druga prica, ali rekao si da nameravas da kupis 9800 PRO, 5900 XT... njih nema za PCI-e koliko ja znam... I nisu AGP graficke skuplje zbog prevodica vec zbog toga sto se sve manje proizvode i gura se nova tehnologija... Pre otprilike 6-8 meseci sam video u jednom cenovniku cenu za Athlon XP 2800+ koja je bila 128e, i to u vreme kada je Athlon64 bio oko 120...
More znam ja bree da R9800, i GFX5900 su bre samo AGP, to sam gledao varijantu da upgrade-ujem postojeću mašinu. Ne bih rekao da si u pravu za ovo drugo, činjenica je da Rialto čip(prevodilac koji koristi Nvidia) košta negde od 10-20e (cena na veliko). I gde si našao Athlon64 za 120eur?
Pa samo Newcastle za S754 košta preko 130e. A to što si našao Athlon XP2800+ za 120 eur, to je bre zbog stare slave i reputacije, to može samo kod nas, ko što se kod nas Golf 2 dizel prodaju po dosta višim cenama nego što zaista vrede zbog svoje reputacije.

Ma zameni graficku ako hoces da se igras a ostak parica sacuvaj za neki pravi upgrade.
Neces primetiti neku bitnu razliku u Sempronu64 i Bartonu na istoj frekvenciji. Ili dokupi jos rama ako imas 512mb.
Za novije igre ti ne zapinje cpu nego graficka(igrao sam npr. F-e-a-r cpu je na max). Imam isti cpu i radi takodje na 2.3ghz i to je puna kapa i ne nameravam nista da menjam u skorije vreme, + je u garanciji vise od 1.5god.

Poslednja izmena:
@ Exr
I already imam 1gb of RAM.
Znam more da neću primetiti razliku, čak je Sempron64 sporiji od Bartona.
Ali meni je bre zbog PCI-E. A inače sam razmišljao da umesto Semprona64, pojurim neki second hand Newcastle, ili možda čak i Venice.

Tnx Dekar vidim da sam bio u zabludi. :d

ako te zanima oc, tek onda imas razlog za prelazak na semprona 🙂

vezbaj pa se uclani se u 3xxxMhz klub 🙂

Xbox 360 rgh (adaptar-hdmi) 120gb-250gb + 4 Dzojusa + kinect koja je neka realna cena? Kupujem pa zato pitam, znaci trazi negde takodje ako imate ideju gde pustite pm.

Procene su zabranjene na forumu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno