Šta je novo?

proCENA XP1500+

• Začetnik teme Začetnik teme kiza_m
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kiza_m

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2004
Poena
619
Za koliko bih realno mogao da prodam svoj CPU AMD XP1500+ koji na default-u radi perfektno na 1333MHz? Znachi da ne bude ni berba ushiju ni poklon. Mozhda bih nabudzhio nekog bartona pa da znam koliko treba da se pruzhim 😉

Nekih 20€. Cenu bi trebalo da formiras dokle primerak moze da dogura.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Vidi ovako ja mogu za njega da ti na dlan spustim 1000 din pa ako nadjesh bolju ponudu ti ga utopi a ako ne onda da se dogovorimo oko promene vlasnika procesora

to3a je napisao(la):
Vidi ovako ja mogu za njega da ti na dlan spustim 1000 din pa ako nadjesh bolju ponudu ti ga utopi a ako ne onda da se dogovorimo oko promene vlasnika procesora

Mislim da Bench nije mesto za ovako nekorektne ponude... Za tih jedva 12 evra ne mozes da kupis ni okrnjen Duron na 700 MHz, a kamoli duplo jaci procesor! :crash:

Poslednja izmena:
Zanimljiv nacin da se podigne cena 🙂

Sto? 🙂
Pa 30 evra je sasvim OK za Palomino jezgro.
Gomila ljudi bi hteli da za sitne novce (znaci bez menjanja matore ploce) upgrade-uje masinu sa recimo Duron-a na 700MHz na ovako nesto. Svi zadovoljni... 😉

Tu sam, ali sam u nevidjenoj business guzhvi. Rachunar mi je trenutno preko potreban. Chim se izbavim iz guzhve javljam se oko eventualnih kombinacija. :wall:

Stormbringer_bg
Quote:
Originally Posted by to3a

Mislim da Bench nije mesto za ovako nekorektne ponude... Za tih jedva 12 evra ne mozes da kupis ni okrnjen Duron na 700 MHz, a kamoli duplo jaci procesor!

prijatelju ja nudim onoliko koliko smatram da meni vredi kao kupcu. Prodavac prodaje za cenu koja njemu odgovara. Mozda je njemu to malo shto ja nudim a sa druge strane mozda je njemu malo i 100 eura. Nije na tebi da odredjujesh da li sam ja njemu ponudio malo ili mnogo novca i da me zato kritikujesh.
ps. ako sempron 754 koshta 55 eura nov sa garancijom koliko treba da koshta procesor tri generacije ispod par godina star bez papira i josh na lepe ochi kupljen.

Zato procesor i nece da zavrsi u tvojim rukama, vidis da ima jacih ponuda i da nisi u pravu.

Ako Sempron 2200+ kosta nov oko 50-ak evra a radi na taktu 1.5 GHz, zasto ne bi polovan Palomino 1500+ koji radi realno na 1.33 GHz vredeo 30 evra?

Poslednja izmena:
to3a je napisao(la):
prijatelju ja nudim onoliko koliko smatram da meni vredi kao kupcu. Prodavac prodaje za cenu koja njemu odgovara. Mozda je njemu to malo shto ja nudim a sa druge strane mozda je njemu malo i 100 eura. Nije na tebi da odredjujesh da li sam ja njemu ponudio malo ili mnogo novca i da me zato kritikujesh.
ps. ako sempron 754 koshta 55 eura nov sa garancijom koliko treba da koshta procesor tri generacije ispod par godina star bez papira i josh na lepe ochi kupljen.

1. 99% ljudi koji dolaze na forum otprilike znaju koliko sta kosta, tako da ponude 3x nize od stvarne vrednosti vredjaju inteligenciju, sem ako forum ne poistovecujes sa buvljakom.
2. CPU sa papirima i garancijom? Da je u pitanju cd rom, ili hard, pa da to uzmemo u obzir. Procesor ili radi ili ne, sto moze da se utvrdi za 10-15 minuta, pa ako radi, radice ti narednih 15 godina, tako ti da garancija (sem radne od par dana) ne pije vodu. Sta ti to znaci 'na lepe oci kupljen'?
3. Naravno da cu da se mesam, covek je lepo zamolio da mu pomognemo oko procene vrednosti, samim tim cu da mu kazem koliko to otprilike vredi.
4. Da ne quotujem Acin post, sve je receno.

Pre neki dan sam video sledece:

"Asus A9800XT
Kartica je VIVO i potpuno ispravna, radi savrseno, ama svaka nova igrica je testirana u 1024x768 na maximum detalja i igra prosto leti. Testirano, Quake 4, F.E.A.R., Serious Sam 2, Need For Speed: MW i jos dosta jacih zahtevnijih igara! Znaci rezolucija na 1024x768 sa maximum detaljima sve sto je moglo se ukljuci na maximum je ukljuceno. Nikada nije overklovana mada je verovatno moguce. Sacuvane svu sve knjizice uz karticu, svi kablovi, dvi i VIVO, i dobija se pismena garancija do ...." bla bla bla

Najbolje da igre lete na maximalnim detaljima u 1024 (a pogotovo FEAR),
i najbolje da nije klokovana(poznato je da se te graficke jako malo klokuju pa
zato nece da kaze do koliko radi)

I covek za ovo trazi 180 evra, puko sam od smeha

pa pogledaj malo ovdi po forumu ima i ovde skoro identichan oglas u malim oglasima (blah kako recheno) samo shto je druga cena

I ja bi rekao da ima takav oglas ... ali tolika cena nigde nije naznacena bar koliko ja znam ... niti je igde spominjana cena ...

Evo sada sam video i na Benchu, to je taj covek,
kaze da ponude tipa 100E ne dolaze u obzir, znaci da bi je realno dao za
130-140E.
Na pcberzi lepo stoji 180E, proverio sam jos jednom za svaki slucaj.

Jel to clanovi bencha imaju neki specijalan popust :d

Kostolomac.TK je napisao(la):
I ja bi rekao da ima takav oglas ... ali tolika cena nigde nije naznacena bar koliko ja znam ... niti je igde spominjana cena ...

A to si ti Kostolomac, tek sada sam izvalio,
ali evo slika sa PCBerze cisto da ne ispadne da lazem,
jedino ako se nisi malo zeznuo prilikom kucanja cene.

ko radi taj i gresi ...

storm prichaj ti kolko zelish al brate novo je novo a polovno polovno
Evo ja ovde imam por laserskih kertridza novih al otpakovanih al nikada koriscenih i njihova prava vrednost danas je 5o eura. I ja to imam al nije u je8enoj zalepljenoj kutiji nego je u raspakovanoj. I znas koliko sad vredi 30 eura i to ako imam srece.
Pevaj ti prijatelju koliko got zelish o tome polovno a vredi 3o eura to ne pije vodu niti ce da pije ikad polovno za iste pare chim otvorish ambalazu uredjaj gubi min 20 % vrednosti. A kad mu istekne i garancija prijatelju da li ti je ikad neki deo hardvera bacio kashiku? U tom sluchaju reci mi koliko znaci ona garancija pogotovo kupish kako na oglasima kazu evo 10 snimaka aparat iskucao iz amerike cena 10 eura niza od one u radnji i ti odesh probas par minuta das pare i aj zdravo garancija vazi dok izadjesh sa aparatom napolje. Ako crkne sutra ili prekosutra a ti ostanesh kratak za jedno 300 eura
pomislish au shto sam jeo ... i shtedeo 20 eura.
E zato ne moze da koshta 90 % cene novog a pogotovo ako je radio 5 godina.Prijatelju....

I za Acu

Aco ja sam lepo napisao shta i koliko mogu u datom trenutku i rekao choveku "pa ako nadjesh bolju ponudu ti ga utopi, a ako ne onda da se dogovorimo oko promene vlasnika procesora" a ne neshto tipa e necesh ti to prodati nikad evo ti 20 dinara i josh da pevas...

z_m00n je napisao(la):
...Jel to clanovi bencha imaju neki specijalan popust :d

Ja npr. uvek stavim nižu cenu ovde nego na PCB za 5-10%... 😉

Nazad
Vrh Dno