Šta je novo?

Procena stete na MSI X38 Diamond ploci

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Kupio sam nedavno ovu plochu od jednog forumasha ovde i nsiam bash zadovoljan onim shto vidim.

Na plochi postoje neke kockice sa oznakom 1R2 i sve su nekako pomerene. Postavljene su kao da su pomerene za 45 stepeni. Na svim slikama koje sam pronashao na netu one stoje normalno na sve ostalo u plochi.

Pored toga, chipset hladnjak, kojim se MSI dichio u to vreme je dosta iskrivljen.
On je u obliku lepeze i sada na jednom mestu su bukvalno par rebara slepljena, iako treba razdaljina izmedju njih biti par milimetara. Na drugim mestima su rebra iskrivljena.

Da li je sigurno da postavim svoje komponente na ovoj plochi?
Da li ce plocha raditi chak i sa ovim defektima?
Postoji li neko ko moze da mi popravi ovo?

Pa ukljuci samo nju da vidis kako ce da reaguje na neko staro napajanje i to je to ako ne zadimi i pokaze lampica da radi ja bi se onda usudio da ubacim ostale komponente

Ma bodi, ako spališ cpu ja te ljubim u čelo ...:d

Te kockice su kalemovi, i nema veze ako su pomereni, jer njihov polozaj zavisi od revizije ploce, do same narudzbine, jer se nekad zarad ustede narucuju drugaciji kalemovi. Ako cvrsto stoje na ploci i nemaju mnogo "lufta" onda je sve uredu.

Sto se hladnjaka tice, najverovatnije je ostecen u transportu, i mozda je samo kozmeticko ostecenje, ako dobro naleze na chipset onda je sve uredu i samo ispravi te "listice" od bakra.

evo Chupo ti je sve lepo obijasnijo, ja bi smeo staviti komponente, mala je sansa da im se nesto desi.

Ma razmak izmedju rebra je zbog toga shto je lik iz nekog razloga zashrafio ventilator na chipset hladnjak.
Moze li neko da me savetuje kako najlakshe da pomerim rebra, poshto ih je jako teshko pomeriti rukom(posle pola sata pokushavanja nisam uspeo da napravim progres).

Daj slike, da vidimo o cemu se tu uopste radi...

Mogao bi da slikas taj bakarni heatsink pa da nam pokazes na sta to sve lici.
Ono sto sam video po slikama na netu nikako mi ne pada na pamet kako je neko moga da montira kuler na te listice koje kazes da su iskrivljeni,a najlakse je da skines ceo taj kuler sa cevima i da ga van maticne ispravis motorcanglama ili nekim hvataljkama i sve to dok je bakarzagrejan lakse ce da ide?!

Ne mogu da slikam, trenutno se selim pa je matichna spakovana u nekoj kutiji. Kako su listici postavljeni u obliku lepeze na onom velikom hladnjaku ispod procesorskog socketa neki listovi lepeze su spojeni sa onim desno od njih kao shto su neki listovi spojeni sa onim levo tako da u lepezi imam rupu.

Trenutno nemam ni termalnu pastu da stavim na procesor, kamoli posle na ceo hladnjak za matichnu, tako da bi preferirao drugo reshenje.

Poslednja izmena:
Pa jedino logicno je da skines taj ceo heatsink dobro ga zagrejes i hvataljkama ispravis listice a da ih ne polomis,jer ce bakar na vecoj temperaturi biti meksi i savitljiviji i to uopste nije tezak posao.Na svakoj maticnoj sam te heatsinkove skidao i stavljao novu termalnu pastu ili onu traku kako se vec zove.
Drugacije ces samo nesto zeznuti na ploci ili u najgorem slucaju polomiti listic na toj lepezi.
-Taj heatsink sigurno moze da hladi i sa par spojenih listica jer i cevi ucestvuju u hladjenju kao i baza.Dovoljan je i ventilator sa strane kucista koji duva u pravcu maticne ploce da ga ohladi.Samo u slucaju da primetis znacajnu vecu temperaturu potrebno je da se ispravi i zameni pasta.

fino polako spic klestima i srafcigerom..neka ti neko pridrzava plaocu i drugi deo hladnjaka.. pobogu pa to je bakar, nije toliko krut da se nicim osim prstima ne moze pomeriti a da se ne slomi. Malo pomalo, uz minimalnu silu ima da bude k`o nov, ma i bolji ;)

Nazad
Vrh Dno