Šta je novo?

Procena konfiguracije

nidzoica

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
304
Hteo sam da menjam komp, pa sam u okviru budzeta od nekih 350-370e sklopio neku konfiguraciju, posto nisam neki expert zanima me misljenje strucnjaka, ima li smisla ovo uzimati, i treba li nesto menjati.

power: LC POWER Super Silent LC6550 550W
motherboard: Asus p5ql se plus
processor: INTEL Core 2 Duo E7500 2.93GHZ
memory: GEIL 4GB (2x2GB) 800MHz DDR2 GX24GB6400C6DC
graphic: GAINWARD GeForce 9400 GT 1024MB GDDR2 BP9400GT-1024-HDMI-DVI
hdd: SATA II/300 500GB 16MB WD Caviar WD5000AAKS

Zavisi za šta ti treba...
Tvoja sadašnja ploča (iz "moja mašina") može da podrži taj proc, a i dosta jači.
Razmotri mogućnost da, za početak, nabaviš samo cpu, npr. neki quad, a kasnije dodaš još memorije, kupiš bolju ploču i sl.
Sa tom grafičkom nećeš se nešto naigrati, ako te to zanima uopšte. Ili štedi za jaču ili, ako ne igraš igre, zadrži staru.

P.S. Nikako nisam "strucnjak" :)

Poslednja izmena:
Ne mogu nista da zadrzim jer tu masinu prodajem pa sam za te pare + jos nesto, mislio da uzmem ovo sto sam napisao. Igrice mi nisu u planu, ne pamtim kada sam odigrao neku :)
Jedino sto bi mi bilo vazno jeste da ne uzmem losiju masinu nego ovu iz potpisa, pa u poredjenju sa njom koliko je ova bolja, i da li bi nesto trebao da promenim?

Posto ti igre nisu u planu,mozes da uzmes plocu sa integrisanom grafikom...

Da li AMD dolazi u obzir ili samo INTEL,jer novije AMD ploce imaju odlicnu integrisanu grafiku a i ukupna cena masine bice niza...
Npr. ako kupis plocu sa int. grafikom visak novca mozes da ulozis na bolji procesor ili memoriju i slicno...

Nisam neki ljubitelj AMD, iskljucivo Intel.
Jel to hoces da mi kazes da je ova graficka toliko losa da su cak i integrisane bolje od nje? :)

Da je losa,losa je...:crash:

A u procenu da li su neka integrisana resenja bolja od nje necu da ulazim jer nisam imao prilike da testiram...;)

Hocu da ti kazem da nema svrhe davati novac za karticu kada te iste performanse mozes da dobijes i sa integrisanom...ATI 4200 serija int. kartica je odlicna,nudi sve na jednom mestu HDMI,DVI itd uz odlicne performanse u svojoj klasi...;)

A ova masina koju zelis da kupis je sasvim ok...:type:

Poslednja izmena:
^+1
AMD 785G čipset + X2 550 ili X3 720 je slično ili jače od tvoje kombinacije, a uštediš na grafičkoj.

Evo ti moj predlog:

PSU:Thermaltake,Chieftec ili neko slično brand napajanje od 350-450W,pošto nećeš ulagati u high end grafičku

CPU:Nemoj da imaš predrasude prema proizvođaču,AMD Athlon II X4 620 je najbolji odnos cene i performansi.

GPU:Ne treba ti diskretna grafička,pošto se ne igraš,integrisana je dovoljna.

MB:Gigabyte MA785GT-UD3H,ima odličan integrisan GPU Ati HD4200,bez problema gura HD filmove,igre na nizim rezolucijama,podržava ddr3 ram memoriju...

Što se tiče hard diska,ja lično imam 640GB Western Digital Black i zadovoljan sam,a za memoriju ti predlažem da uzmeš neki ddr3 Value Ram,ne treba ti O.C. memorija ako ne misliš da radiš O.C. CPU-a!

Nisam neki ljubitelj AMD, iskljucivo Intel.
Jel to hoces da mi kazes da je ova graficka toliko losa da su cak i integrisane bolje od nje? :)

Ako je tvoja 7300GT sa DDR2 onda je losija od integrisane ATI 3200 na AMD 780G chipsetu, a ako je tvoja sa DDR3 onda su tu slicne.
Ja na integrisanoj ATI 3200 na laptopu cepam najnoviji NFS Shift, na low ali makar radi. Posto imam i 7300GT na desktopu, NFS nece ni da se pokrene.
Toliko o ATI/AMD integrisanim grafickim kartama.

motherboard: GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H (solidna int. gr.)
processor: AMD Athlon II X4 620 2.6GHz
memory: GEIL 4GB (2x2GB) 1333 MHz DDR3 GV34GB1333C7DC
hdd: WESTERN DIGITAL Caviar WD5001AALS 500GB 7k 32MB SATA300
=~340e

Ako si za Intel varijantu onda nesto ovako:

motherboard: ASUSP5Q-E
processor: INTEL Core 2 Duo E6300 2.8GHz 2MB Box FSB1066 S775
memory: 2x 2GB KINGSTON 800MHz DDR2 HyperX
hdd: WESTERN DIGITAL Caviar WD5001AALS 500GB 7k 32MB SATA300

=~340e isto :D

ako ides na c2d ne treba ti nista jace od E6300 koji je best buy i koji lako ide na 3,6-3,8 za svaki dan...ide i na 4 al nemas potrebu za time i morao bi da uzimas bolji cooler...
Ploca je ODLICNA i ako osetis potrebu za time za recimo 2,3god mozes da ubodes neki Quad kao recimo q9400 kad mu drasticno padne cena...

Sad za graficku sam odluci posto ova ploca nema integrisanu gr...ako si spreman da izdvojis malo vise ja bi ti savetovao da uzmes SAPPHIRE Radeon HD 4830 512MB GDDR3 koja je 75-80e (ili da juris polovnu). Ako nemas kinte onda uzmi neku 9400gt/9500gt od 512mb (tih 1024mb ti nista ne znace). Poz

Hvala svima na pomoci i predlozima, ja cu jos malo da razmislim o svim predlozima pa cu videti sta cu konacno odluciti. U svakom slucaju mnogo ste pomogli.:)

Bas tako,silno gresis sinko:D.

Coveku je objasnjeno kakve mogucnosti ima,a na njemu je da bira po svojoj zelji.;)

Vrh Dno