Šta je novo?

Proc i ploca za 11000din, preporuke?

pedjolinica84

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2008
Poena
304
nedavno sam kupio graficku sapphire 4850 i sad nameravam da kupim plocu i procestor pa me zanima sta da kupim.
na raspolaganju cu imati oko 11000din pa me zanima sta bi ste mi vi preporucili inace ja kom koristim samo za igrice.

Poslednja izmena od urednika:
Plocha Gigabyte P35 DS3L oko 5,5 k din.
Procesor Intel E 2220 2,4 GHz oko 5 k din
i jos ti ostane za cheers

Mozes i ovaj procesor intel e5200 nije skup 60evrica.

Jos jedan glas za Intela E5200,za te pare nema boljeg procesora.

Tokom ovih silnih godina imao sam raznorazne ploče (Asus, Abit, DFI, MSI, Epox, Biostar, Chaintech, Gigabyte, Soyo, QDI...) i ne mogu reći da se i jedna od njih pokazala kao super problematična ili super dobra. Jedino što bih morao sa sigurnošću da tvrdim je da je svaka firma imala par modela sa po nekim zezom ali ne mnogo problematičnim.

Ne treba biti isključiv pri odabiru između AMD i Intel kombinacije, za isto novca dobićete gotovo identično moćne spravice. Procesor Intel Dual Core E5200 košta isto kao AMD Dual Core X2 5600. Ploča Intel P43 košta kao Ati AMD 770, tako da imamo sirovu AMD snagu nasuprot overclokabilnog E5200 i dobru ploču sa odličnim OC potencijalom P43 nasuprot ploče sa 'bolesnim' memorijskim protokom AMD770. Trebalo bi tu neki test da padne, ne verujem da će se mnogo razlikovati ove dve fenomenalne kombinacije.

Thread je ociscen od rasprava "Intel vs AMD" i "MSI je keva/krsh jer je meni jedna radila dobro tj. lose" rasprave.

Drzite se rasprave sta je bolje za 5000-6000 dinara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno