Šta je novo?

Problemi

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poena
825
Masina je:

Athlon XP 2000+
Epox 8rda+
2x 256Mb NCp
Maxtor 80Gb
Saphire Radeon 9600 pro
kworld tv tuner
nec 3520
lg cd rom
Coolermaster 430w

A problem sledeci:
dodjem sa posla,upalim komp i krene da pisti. Pogledam na onaj mali displej na ploci i vidim kod greske C1. Memorija ili l2 kes na procu. Izvadim memoriju,ocistim kontakte,izduvam prasinu iz kompa,vratim sve i opet isto. Stavim samo jedan modul, ne radi. Stavim samo drugi modul i radi. Vratim prvi,probam da menjam slotove i opet nece. Ok,ajde,crkla memorija. Ostavim ja samo 256mega i upalim komp,kad eto iznenadjenja!
Nakon sto izdetektuje hard i cdove, prijavi gresku:

Warning! Cpu has been changed or overclock fail. Please reenter cpu settings in the cmos setup and remember to save before exit.

Ok,mozda se nesto zaglupilo. Podesim magistralu, memoriju. Restartujem i opet isto. Znaci hoce da se digne samo na magistrali od 100Mhz,ako stavim malo vise, vrati ga na 100ku.
Naravski,nije bio overklokovan.
Pokusao sam i clear cmos ali ne pomaze...

Any1?

Pogledaj u kakvom su ti stanju kondezatori na ploci, ako su se naduli mogu da prave takve probleme!

Ili ti procesor namerava da zvekne...
Ako neće da radi na nominalnom taktu, a na nižem hoće, vrlo je moguće da je to u pitanju.
Mada, pošto su i memorije brljavile, moguće je i da ploča nekako ne daje dobru frekvenciju, ali ja još nisam sreo takav slučaj.
Probaj kod nekoga da ubodeš svoj procesor da vidiš hoće li praviti probleme.

John Deere je napisao(la):
Pogledaj u kakvom su ti stanju kondezatori na ploci, ako su se naduli mogu da prave takve probleme!

Ah,bojim se da je ovo u pitanju...

Sad sam malo podrobnije pogledao kondezatore i skontao da su dva kondezatora malo nabubrila sa gornje strane, jedan cak ima nesto poput lepka na vrhu...
Moze li to da se opravi?

Khamal je napisao(la):
Moze li to da se opravi?

Mogu da se promene.

Ko je rekao cika_Pera ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazad
Vrh Dno