SAJEVAC
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.07.2010
- Poena
- 170
Moja oprema
- CPU & Cooler
- ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
- Matična ploča
- gigabyte b450m ds3h
- RAM
- 16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
- GPU
- PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
- Zvuk
- Microlab 2.1 ....
- PSU
- corsair cx750m v2
- Kućište
- cooler master mb520
- Monitor
- Dell G2724D 165hz
- Miš & tastatura
- Redragon
- Pristup internetu
- ADSL
Pozdrav kolege forumasi.Dugo me nije bilo na bench forumu,ali evo da kazem muka me neka naterala da bacim koji post.Naime radi se o mojoj grafickoj kartici za koju pretpostavljam da je uzrok problema koji imam..Da mi ne zamerite sto nisam iscitao u nazad sve postove i video da li je neko imao slicnih komplikacija kao ja jer forum je stvarno ogroman,pa ne zamerite.Pa da pocnem.Imam rx7800xt saphipre pure graficku karticu..Uparena je sa AMD r7 5800x3d procesorom sto je i vise nego sjajna kombinacija za danasnji gaming,pogotovo na 1920x1080 rezoluciji na kojoj se ja igram.Iako planiram u skorije vreme veci monitor,po pitanju perfomanci sam i vise nego zadovoljan.No da ne skrecem sa teme.Problem je sledeci.Moj komp se tu i tamo ponekad,ne stalno u gaming zna resetovati.Da odmah otklonim sumnju da je problem u procesoru,ploci,ramu..Sa prethodnom rtx3060ti nije bilo takvih problema,a isto tako i rx7800xt je isto radio i sa do jucerasnjim mojim cpu r5 3600x.Sve komponente su testirane i sve funkcionise okej,ali tu i tamo,komp baci reset nekad u igrama.Pokusavao sam sa drugim upravljackim programima,tj drajverima i opet je isto.Radice 10 dana i nece imati problem i onda ce nekad i to uglavnom kad je komp hladan zabosti.Ono sto sam ja pokusao kao resenje i to je do juce imalo rezultata,ali eto danas je i sa tim resenjem bacio reset.Podesio sam rucno taktove da ne bustuje automatski.....Odradio undervolt i grafa je radila..More igara sam presao,medjutim,danas opet reset.E sad.Glavna stvar.Da i to napomenem.Graficka je ekstra hladna.ZNaci ventovi tihi,a u full loadu na svim ovim temperaturama je 65 stepeni....Hladna,tiha,jednom recju gaming azdaja,ali ipak,pravi problem...Odradjen je svez win takodje.Moje misljenje je da ovo ima neke veze sa hladnim startom.Da li se ona zaglupi i istripuje jer je zaista hladna,pa krene da roka u pikovima nenormalne taktove ili povuce neku nenormalnu struju pa napajanje odreaguje,pojma nemam...ALi cinjenica je da ima neki problem.Napajanje je corsair cx750m 80+ bronze.Ako neko ima kakav predlog ili resenje neka kaze.Mislim da nisam jedini sa ovim problemom jer sam more slicnih stvari procitao po reditu i slicnim forumima.
Da dodam jos nesto.Posto nisam amater u sklapanju hardvera,sve je povezano po propisima sto se tice osmopinaca.Dva osmopinca sa dva odvojena voda.....
Da dodam jos nesto.Posto nisam amater u sklapanju hardvera,sve je povezano po propisima sto se tice osmopinaca.Dva osmopinca sa dva odvojena voda.....
Poslednja izmena: