Šta je novo?

Problemi u mrezi sa XP-om i 2000-om

mmstojke

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2004
Poena
304
Problem je sledeci:u mrezi postoji ~30 racunara (najvise je instaliranih 2000-ki ali ima i nekolicina XP-ova sa SP2)nepitajte zasto ali tako je.Problem je sto se kompjuteri pod XP-om (kada se vide kompjuteri u workgroup-i) cesto ne vide to znaci npr. kada se upale i ugase postaju vidljivi na nekih 1h -otprilike- i zatim nestaju sa liste vidljivih kompova. Kada odradim Repair mrezne nista ne dobijam , pristup preko \\imekopjutera\ .... je ok ali korisnici ne trebaju da znaju taj detalj jer je to ipak ''malo komplikovano'' . Da li se neko zezao sa ovim i ako moze da mi resi misteriju posto se vec dva dana zezam sa ovim, a i da napomenem ukjlucene su funkcije allow simple file and printer sharing tako da nije to i naravno da imam bar po jedan file sharovan,firewall dozvoljava konekciju u lokalu.
Druga stvar koju bi postavio generalno je slican:kada se pristupa sa XP-a konkretno jednoj 2000-ci dozvoljava mi pristup samom racunaru ali kada se klikne na neki od sharovanih foldera izbacuje mi upozorenje kao da nemam privilegije da pridjem tim podacima i Access is denied.Znaci kada sa XP pridjem ne dozvoljava(iako sam Adm) a sa bilo koje 200-ke bez obzira kakav sam user dozvoljava.

Ako neko zna o cemu se radi neka pomaze. zahvaljujem se unapred. :Klanjanje

Poslednja izmena:
Probaj da svim XP masinama dodelis isto ime i password. Ovo samo nagadjam jes sam negde procitao na forumu da je neko to savetovao...Check it out

Vidi ništa novo pod windowsom i stari problem sa workgroup-om. Da imate domen stvar bi bila drugačija. Možda je tvoje rešenje prelazak sa WORKGROUP na DOMAIN. Ako ti je to komplikovano i skupo najpouzdanije rešenje je kucanje \\imeračunara i ako mreža radi ok i prava pristupa su dobro podešena to radi 100%. Jedno od rešenja je izvlačenje shortcat-a imena računara na desktop. Ne verujem da svi korisnici treba da pristupaju svim mašinama, znači izvuci načešće. Ako je i to uslov onda uvedi da se računar zove po korisniku u obliku imeprezime. Ja u firmi imam 200-tinak računara u domenu i nazivi su u obliku imeprezime tako da i pored toga što mi računar daje spisak svih u mreži ja im rađe pristupam sa imeprezime jer mi je brže.

Vrh Dno