E ovako, u firmi imam win2k server sa instaliranim domen kontrolerom i 5 klijenata na kojima je win2k sp3.
Serveru je stavljen ip 192.168.0.1
a klijentima dalje po redu 192.168..2 ... itd.
i takodje klijentima je za primary dns server stavljen ip servera.
Svi su uchlanjeni na domen, i svi se normalno loguju ali onda krecu problemi...
U network places se svi vide, ali nazalost ne mogu svi svima da pristupe (inache, na domenu svi imaju admin naloge). Nema pravila ko kome moze a ko ne moze, ali uvek daje istu poruku a to je: "Logon failure: the target account is incorrect."
E sad do chega je tu problem ja nemam pojma pa zato i pishem ovde
...
Takodje, imam 3 shtampacha u firmi, jedan na serveru i 2 na klijentima, i sve mogu da dodam na ostale kompjutere, ali onda se (opet bez nekih pravila) stvaraju problemi i kada obelezim neki od shtampacha u Printers sa strane pishe neshto tipa "unable to connect..." ... ali opet, mogu da shtampam na tom istom shtampachu?
I josh jedan problem koji mi se javlja je sa Winfax-om ... server je za winfax stavljen kao host a ostali se kache kao klijenti (normalno
), i pre dok josh nije bilo domena nego workgroup sve je bilo ok, ali otkad je domen sve me zeza
... Klijenti ne mogu da se konektuju ... tj. chas moze chas ne moze (mislim na winfax)
E da, prijatelj mi je preporuchio da izbrishem dns server na klijentima (znachi stoji blanko), i tada pristupaju jedni drugima bez problema, dok za neke shtampache i dalje pishe "unable to connect" ... ali kao shto rekoh moze da se shtampa, tako da to moze i da prodje
...
Znachi sve mi radi ali opet ne radi
... u krajnjem sluchaju, jel znati neki drugi fax program koji bi mogao da radi kao server-klijent... znachi da mogu i da se shalju i primaju faxovi preko njega?
Pozdrav
Misha
Serveru je stavljen ip 192.168.0.1
a klijentima dalje po redu 192.168..2 ... itd.
i takodje klijentima je za primary dns server stavljen ip servera.
Svi su uchlanjeni na domen, i svi se normalno loguju ali onda krecu problemi...
U network places se svi vide, ali nazalost ne mogu svi svima da pristupe (inache, na domenu svi imaju admin naloge). Nema pravila ko kome moze a ko ne moze, ali uvek daje istu poruku a to je: "Logon failure: the target account is incorrect."
E sad do chega je tu problem ja nemam pojma pa zato i pishem ovde
Takodje, imam 3 shtampacha u firmi, jedan na serveru i 2 na klijentima, i sve mogu da dodam na ostale kompjutere, ali onda se (opet bez nekih pravila) stvaraju problemi i kada obelezim neki od shtampacha u Printers sa strane pishe neshto tipa "unable to connect..." ... ali opet, mogu da shtampam na tom istom shtampachu?
I josh jedan problem koji mi se javlja je sa Winfax-om ... server je za winfax stavljen kao host a ostali se kache kao klijenti (normalno
E da, prijatelj mi je preporuchio da izbrishem dns server na klijentima (znachi stoji blanko), i tada pristupaju jedni drugima bez problema, dok za neke shtampache i dalje pishe "unable to connect" ... ali kao shto rekoh moze da se shtampa, tako da to moze i da prodje
Znachi sve mi radi ali opet ne radi
Pozdrav
Misha