Šta je novo?

Problemi u domenu...

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
E ovako, u firmi imam win2k server sa instaliranim domen kontrolerom i 5 klijenata na kojima je win2k sp3.

Serveru je stavljen ip 192.168.0.1
a klijentima dalje po redu 192.168..2 ... itd.
i takodje klijentima je za primary dns server stavljen ip servera.

Svi su uchlanjeni na domen, i svi se normalno loguju ali onda krecu problemi...
U network places se svi vide, ali nazalost ne mogu svi svima da pristupe (inache, na domenu svi imaju admin naloge). Nema pravila ko kome moze a ko ne moze, ali uvek daje istu poruku a to je: "Logon failure: the target account is incorrect."

E sad do chega je tu problem ja nemam pojma pa zato i pishem ovde :) ...

Takodje, imam 3 shtampacha u firmi, jedan na serveru i 2 na klijentima, i sve mogu da dodam na ostale kompjutere, ali onda se (opet bez nekih pravila) stvaraju problemi i kada obelezim neki od shtampacha u Printers sa strane pishe neshto tipa "unable to connect..." ... ali opet, mogu da shtampam na tom istom shtampachu? :)

I josh jedan problem koji mi se javlja je sa Winfax-om ... server je za winfax stavljen kao host a ostali se kache kao klijenti (normalno :)), i pre dok josh nije bilo domena nego workgroup sve je bilo ok, ali otkad je domen sve me zeza :( ... Klijenti ne mogu da se konektuju ... tj. chas moze chas ne moze (mislim na winfax)

E da, prijatelj mi je preporuchio da izbrishem dns server na klijentima (znachi stoji blanko), i tada pristupaju jedni drugima bez problema, dok za neke shtampache i dalje pishe "unable to connect" ... ali kao shto rekoh moze da se shtampa, tako da to moze i da prodje :) ...

Znachi sve mi radi ali opet ne radi :) ... u krajnjem sluchaju, jel znati neki drugi fax program koji bi mogao da radi kao server-klijent... znachi da mogu i da se shalju i primaju faxovi preko njega?

Pozdrav
Misha

Misha je napisao(la):
Svi su uchlanjeni na domen, i svi se normalno loguju ali onda krecu problemi...
U network places se svi vide, ali nazalost ne mogu svi svima da pristupe (inache, na domenu svi imaju admin naloge). Nema pravila ko kome moze a ko ne moze, ali uvek daje istu poruku a to je: "Logon failure: the target account is incorrect."

Misha

Ako jedan admin radi na svojoj mašini, mislim da
drugi admin ne može da se loguje remote na tu mašinu
ili grešim?

a sto se ne bi moglo kaciti i 50 admina na jednu masinu ??

znaci svi se prilikom logovanja kace na domen a ne na lokalne racunare????

za tih par racunara nisi morao da podizes server i u workgroup-i bi ti sve to lepo radilo

ma znam da nisam, ali opet, uskoro ce biti kablovski koji ce biti na serveru, a ima i sql baza itd...

znachi kako je tako je... jel ima reshenja?

u krajnjem sluchaju, jel znate neki fax program?

Ovako

Pazi svi klijenti moraju da imaju jedan account koji imaju isti pass

a ako se logujes na domen onda samo adminstrator account moze da upravlja njima i to samo sa Domain Controllera

eto

nisam bas siguran kako si sve to uradio
a zar te ni bi bil olakse da shareujes jedan folder gde ce svi stavljati
ono sto im treba na serveru ?

i to regulises u profile za svaki account koji dodajes

Misha je napisao(la):
ma znam da nisam, ali opet, uskoro ce biti kablovski koji ce biti na serveru, a ima i sql baza itd...

jesi li resio probl. sa clanovima domena?

Misha je napisao(la):

Moras da podesis prava pristupa na racunare, tj. da share-ujes resurse. Npr. za C: particije na klijentskim racunarima: desni taster, pa Sharing, pa New share, das onda ime, i podesis dozvole, tako da administratori DOMENA imaju puna prava pristupa. E, sad, to sto su ti svi korisnici domenski administratori predstavlja udar na sigurnosnost mreze, ali ako mozes da drzis korisnike pod kontrolom, onda nema problema.

Misha je napisao(la):

Preporucujem ti MightyFax - mali i radi posao bez problema.

Eh, kad sam video koji je ovo thread trebalo mi je 5 minuta da se setim shta je beshe bio problem :)

Relativno sam reshio problem, sad je kao ok, mada sad imam samo server i 2 klijenta do daljnjeg...
Fax mi stoji da se prima na serveru, a shalje se preko obichnog fax aparata tako shto prethodno odshtampaju napisano... mrzelo me je da se cimam oko winfaxa. Probacu ovaj MightyFax ako ima opcije kakve mi trebaju definitivno cu da predjem...

Koliko sam ja shvatio ti si postavio domen sa pet klijenata ali nisi napomenuo gde si smestio te klijente i njihove racunare (moras napraviti organizacione jedinice i nad njima delegirati kontrolu) najbolji nacin za to je da napravis jednu glavnu organizacijonu jedinicu i nazoves je korporacija i sve ostale kacis na nju,nikako na stablo domena-upravo tada dolazi do brljotina...Na DC podesi DNS za automacku registraciju i brisanje adresa i da zona bude sigurnosna u okviru AD.Klijenti moraju imati DNS adresu od DC (Obavezno)! I njima u grupnim polisama daj najmanja moguca prava tj. to odradi najbolje na nivou organizacione jedinice.

Nazad
Vrh Dno