Šta je novo?

Problemi sa Youtube (i Youtube-like) sajtovima

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam cudne probleme sa jednim racunarom, i vise nemam ideja sta da mu radim.

Kada se ode na Youtube, ili bio koji slican sajt (Vimeo) i ton i slika seckaju, zastaju, lomi se itd. Cak i kada se ucitaju klipovi do kraja jednostavno secka do granice nerazumljivosti, bez razlike. Ista stvar u svim browserima. Menjao sam mu i flash playere, reinstalirao windows, menjao sve moguce i nemoguce drajvere.

Ista stvar je na svim kvalitetima, 720p, 320,240. Druge flash-based stvari, tipa miniclip, rade bez razlike u odnosu na normalu.

U pitanju je malo starija masina, Athlon XP 2400+, sa 1.5GB RAM, Windows XP.

Predlozi, pomoc?

Stavi neku stariju verziju flash playera. 8-ica radi dobro na starijim racunarima.

Reinstaliraj Windows. Probaj da nadjes onu osakacenu verziju koju je Microsoft izbacio za masine koje su licensirane bile za Win98 i starije.

Na mom Athlon XP 2800+(valjda je ta oznaka, radi na 2GHz) i 2GB RAM 720p radi ako nema niceg ili nesto malo u pozadini, dok sve ostalo radi super sem ako ima neki zestoki flash u pozadini, a imam sveze instaliran pun, znaci ne osakacen, Windows XP SP3-

Pre toga skini K-Lite codec pack.

Izvinjavam se sto se nisam javljao, ali iznenada su problemi stali pa nisam mogao da proverim CPU i slicno.

CPU Usage se drzi oko 40% u tim momentima. Stavio sam i stari flash player, reinstalirao windows, menjao drajvere. Vec je instaliran K-Lite. Nisam ni mislio na 720p, i 240p secka. Secka i video koji je samo zvuk, a ima staticnu sliku.

Graficka je neki MX440.

Stvar je u tome sto je sve radilo normalno do jednog momenta. I odjednom, sve je to pocelo da se desava. Evo sada, kada je ovo pocelo ponovo, vlasnik mi se zali da je pocelo da se desava i sa obicnim filmovima. Pocinjem da mislim da jednostavno nesto (hard na primer?) ispusta dusu polako.

Poslednja izmena:
možda je HDD prešao u PIO mode (ali onda obično bude i 5 rada CPU -a visoko), ali ako uradiš reinstalaciju trebalo bi da nestane
u PIO modu hoće i mp3 da zamuckuje u winampu

ako imaš neku drugu grafičku probaj nju

i proveri na kom taktu radi procesor, hoće FSB da padne na 100MHz umesto 133MHz iz nekih razloga (mada bi sa athlonom 2400+ i na 100MHz trebalo da radi ok

Poslednja izmena:
Ako je presao u PIO mod ne treba reinstalacija sistema vec da ode u device manager i da deinstalira IDE kontroler gde je nakacen hdd, restartuje komp i to je to. Imam i ja jednu slicnu athlon masinu koja isto tako zeza.

Da, treba da bude na nekom od dma modova, sto win posle sam tako podesi..

Ako je presao u PIO mod ne treba reinstalacija sistema vec da ode u device manager i da deinstalira IDE kontroler gde je nakacen hdd, restartuje komp i to je to. Imam i ja jednu slicnu athlon masinu koja isto tako zeza.

Naravno da ne treba, ali moj komentar gde se pominje reinstalacija se odnosi na to da je već radio reinstalaciju windowsa. :)
Teško da bi nakon reinstalacije win odmah namestio HDD u PIO modu. Mada mi se jednom u ovih 15-ak godina takav slučaj, rešenje je bilo update BIOS-a ili da DVD i HDD budu na istom kablu. Kada su bili na dva kabla HDD je radio u PIO modu.

Aj' nek' me neko usmeri ako zna. Poslednjih sedam dana konstantno gubim živce sa kompom i ne mogu da rešim. Naime, klip sa youtube-u mi se ubija od seckanja i pri najmanjem kvalitetu, odziv pri kucanju u browserima katastrofalan. Evo i sada dok kucam duže reči mogu da odmorim komotno dve-tri sekunde kad završim sa kucanjem dok on ispiše celu reč. Dalje, skrolovanje stranice se ubija od kočenja, gde u browseru ima ona fora da se nešto pomera dok prelaziš mišem mi pokoči ceo komp.

Da napomenem da i sam imam poprilično znanje o hardveru i softveru a i završenu školu o istima ali ništa opet. Reinstalirao sam windows(Windows 7 ultimate x64) četri puta za dva dana, formatirao ceo hard i instalirao sve aplikacije preko neta rekoh ajde možda ove moje na hardu imaju neki virus ali opet sam 99,9% siguran da nemaju jer o tome vodim računa poprilično. Prvo sam mislio da je antivirus problem ali sam izmenjao Avast, Avg, ME i evo sada Kaspersky i opet isto.

Mislio sam da nije do Flash playera, ubacio sam prvo Flash player 11 x64 ali isti slučaj onda i za x86 i ništa.
Takođe pri gledanju filmova sa harda nema seckanja kao ni problema prilikom kucanja u Wordu, Excelu, skrolovanja u Windows-u...dakle samo pri radu u browserima.

Ko mi kaže kako da rešim ovo bio bih mu zahvalan samo tako.

Inače komp nije neka aždaja ali daleko da je slab da bi zbog toga seckalo, mislim nije seckalo skoro četri godine pri istom Windowsu i istim programima što bi sada?

Asus P5Q
9600GT
Intel C2D E7200
4GB DDR2
WD 640GB

Koje to koristis programe ?
Probaj NOD32

Poslednja izmena:
Ma klasika Office 2007, Winamp, Winrar, BS Player, Jdownloader, Skype, PC Suite i PC Companion.
I Pes12 i 2k12 od igrica. To imam u kompu od kad znam za sebe i nikad nije zezalo do pre nedelju dana.

Proveravao sam hard sa nekim benchmark programima, procesor isto i rezultati su ok.

Ma ne verujem da je do antivirusa jer i kad ga izbrisem ista je situacija. Više mi deluje da je do flash-a ili nekog kodeka,..nisam pametan više.

Evo izbrisao flash i problema nema ali nema ni gledanja flash sadržaja. :)
Dal je moguće da su u ovom poslednjem update-u toliko za*ebali stvari?

Nije Steva lud što je izbacio flash iz svojih proizvoda....a nema ni neke kasvetne alternative flashu, fuc*ing monopolist.

Isto se desavalo kod mene (kako kad). Medjutim juce je recimo radilo sasvim ok.
Nema veze da li je video kompletno ucitan ili ne, da li je kvalitet bolji ili ne... kad secka, secka.

Pokusao sam sve ovo sto ste rekli. HDD je bio u DMA, reinstalirao sve moguce verzija flash playera i svasta nesto i nije pomoglo. Od pre dva dana se skoro sve vratilo u normalu. Kazem skoro, jer i dalje nije idealno tecno, ali nema vise problema sa zvukom i seckanje je malo blaze. Kako doslo, tako (nadam se) otislo.

Imam cudne probleme sa jednim racunarom, i vise nemam ideja sta da mu radim.

Kada se ode na Youtube, ili bio koji slican sajt (Vimeo) i ton i slika seckaju, zastaju, lomi se itd. Cak i kada se ucitaju klipovi do kraja jednostavno secka do granice nerazumljivosti, bez razlike. Ista stvar u svim browserima. Menjao sam mu i flash playere, reinstalirao windows, menjao sve moguce i nemoguce drajvere.

Ista stvar je na svim kvalitetima, 720p, 320,240. Druge flash-based stvari, tipa miniclip, rade bez razlike u odnosu na normalu.

U pitanju je malo starija masina, Athlon XP 2400+, sa 1.5GB RAM, Windows XP.

Predlozi, pomoc?
Jesi li probao da vratis slajder u levo dok se vrti klip i ucitava? Glupost ali to meni pomaze

Pre svega bih pokusao da zamenim kablove. Hoce i oni da prave problem.

Verovali ili ne, bez rezlike... Frapirao sam se...

I meni se javlja slican problem sa YT znaci svaki 10 video mogu da stavim preko celog ekrana dok vecina izgleda ovako

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    760.4 KB · Pregleda: 88
Dizem ovo malo iz mrtvih, ali izgleda da sam sasvim slucajno resio tako sto sam flesovao maticnu. Ne znam stvarno u cemu je fazon, ali dalo je neko poboljsanje.

U zadnje vreme mi youtube na momente "secne" muziku i tako par puta u toku pesme. Problem se javlja kad je youtube u pozadini, a ja npr otvaram druge sajtove ili kopiram muziku, filmove i sl. Ne verujem da je do neta jer buffer ide dosta brze od plejera. Kad god sa nekog drugog sajta predjem na youtube muzika secne i ivice prozora youtuba se "mrdaju", tj. okvir se "pokvari", jedva primetno, za 1 mm ali ipak se vidi neki problem. Zna li neko o cemu se radi?

Vrh Dno