Šta je novo?

Problemi sa WinXP

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Ubediše me da probam XP pa sam odmah naišao na, za sada, dva problema.
1. Posle svake instalacije ili brisanja nekog programa prilikom restarta iskoči mi prozorče" End Program-WINDOWS.EXE" a zatim se, kada se popuni ona linija, sam restartuje i na oko sve radi kako treba, ali mislim da ne bi trbalo to da se dešava.
2. AVP 3.5 ne može da se instalira!!!! To je ono što me najviše muči. Pokrene se instalacija i kad dođe momenat da se instalira AVP Monitor iskoči mi prozor o grešci "Service operation failed. Error code 0." i tu je kraj instalaciji.
Najviše me izluđuje što mi svi tvrde da AVP kod njih radi. Godinama koristim AVP pa sam morao da pređem na Nortona, koji me je iznenadio što nije detektovao prosustvo jednog tojanca na mom CD-u sa programima (koji se mojom greškom provukao)
Zbog svega toga sam dva puta radio kompletnu instalaciju XP-a i rezulat je ponavljanje istih grešaka. Instalacioni program je u redu pošto radi na nekoliko računara i pored sve moje pažnje po pitanju legalnosti. :D
Postoji li neko logično rešenje ili da se vrćem na dve kile koji mi radi ki singerica, pri čemu će korisnici XP-a izgubiti jednog simpatizera. :D

Ako pazi da je legalno ima vec SP1 :twisted:

Ta poruka o Windows.EXE end task mi je nepoznata zato shto verujem da ne postoji takav fajl nego da ti bato moj nisi zakachio neki virus???

Mada shta ja to pricham imash jedan na rachunaru koji se zove NAV2003 :)

AVG ruleZ....

Pogledaj ti malo po msconfig-u da nemash neshto sumnjivo....

End task-windows.exe je poruka kada "Program not responding", ali zašto mi se pojavljuje nemam pojma.
Nemam SP1. Koliko sam upoznat SP1 je koristan za zatvaranje sigurnosnih rupa i ne verujem da je to uzrok mom problemu, jer moj instalacioni CD legalno radi na drugim računarima bez ovakvih problema. Čini mi se da je ovo nastalo posle instalacije AVI drajvera 4in1 za ploču. Može li tako nešto uzrokovati moj problem ako se uzme u obzir da XP ima mnoštvo raznih drajvera? Nije mi logično, ali...

Nađi ti nekog da ti to instalira kako valja pa ti XP neće praviti probleme.

Sto se XPa tice merlin ti lepo porucio...
Sto se AVPa tice:
1. Mogao si da potrazis neku stariju vrziju... Pa ta 3.5 verzija je bila aktuelna pre dve godine.
2. I najnovije verzije imaju taj problem. Resava se na sledeci nacin: Kad ti se digne XP otvori Task Manager i iskljuci sve AvpM aktivne procese. Zatim lepo startuj AVP Update i sve ce biti reseno jer su ljudi postavili resenje za taj problem (meni se ukljucuje cim kliknem na dugme ''Next'').

Tasa! je napisao(la):
Sto se AVPa tice:
1. Mogao si da potrazis neku stariju vrziju... Pa ta 3.5 verzija je bila aktuelna pre dve godine.
Pa i ta stara radi posao, a 4-ka mnogo gnjeci masinu (ali bas mnogo) sto su pokusali da isprave u 4.5, ali ce tek 5.0 navodno biti zahtevna kao 3-ka, pa ne vidim razlog prelaska, mada ce se sigurno javiti ljudi kojima 4-ka radi savrseno :beat:

Meni radi savrseno tj. ono sto od njega koristim, jer u sustini ja ne koristim AVP Monitor (mnogo me nervira da mi bilo sta smara masinu).

Nije mi prvi put da radim instalaciju OS-a i smatram da mi ne treba neko ko će to da mi odradi. Prvi put se srećem sa XP-om, ni kod njega ne vidim ništa što se u postupku instalacije razlikuje od W2K koji sam radio bezbroj puta. Samo pitam da li postoji neka sitna caka koju sam prevideo i ništa drugo.
Što se tiče AVP-a 3.5.133, bez obzira što je to stara verzija o njemu je pisano mnogo na forumu, uglavnom sve najbolje, i jako mi je stalo da se zadržim na njemu. Silom prilika koristim Nortona koji me je u startu razočarao zato što, pored najnovijeg osvežavanja virusne baze, nije otkrio jednog trojanca koji mi se zavukao u System folder, mojom nepažnjom (pokupio sam ga sa nekim programom koji nisam skenirao), a koga je dotični AVP otkrio. Zato ne treba suditi o njemu tako olako samo zato što je starije godine proizvodnje.

Lepo ti uradi format c: pa digni XP i instaliraj AVP. Tako si sigurno ubio virus. Zaboravi na norton. Norton i AVP na istoj masini nije bas dobra kombinacija. Mozda ta tvoja instalacija AVP-a nije dobra pa pravi probleme, probaj neku drugu.

Nabavi butabilnu verziju Windowsa XP sa integrisanim Service Packom. Butuj sistem sa njega on ce sam formatirati disk. Ja ti preporucujem da ga formatiras kao NTFS. Ako imas bitne podatke, prethodno isparticionisi disk recimo Partition Magicom i prebaci podatke na d:.

Meni AVP 3.5.133 radi savršeno normalno. Skini još jednom. Sigurno se bar 10 puta na forumu raspravljalo o ovom programu tako da sigurno možeš naći neki važeći key.

Moguće je da si ubio neki service pa imaš problema sa instaliranjem.

Obavezno posle instalacije XP-a treba instalirati drajvere za grafičku (jer su oni default jadni) i pokrenuti program reforce (koji ispravlja grešku sa 60Hz refresh rate-om u igricama). Kako gde odem kod prijatelja da pomognem oko računara svi rade u 60 Hz i masovno nabijaju dioptriju. Ja namestim na 85Hz a oni i ne primećuju i kukaju što im čačkam kompjuter. ctp;

Uglavnom sam sve radio na način koji je Laza naveo osim što sam se zadražao na Fat32, ali mislim da to ne bi trebalo da bude uzrok svemu ovome. Što se ključa za Avp tiče imam onaj koji će me služiti narednih tridestetak godina :D Posle instalacije OS-a ne praktikujem u prvo vreme da bilo šta čačkam po servisima pa mi je zato čudno što mi se ovo dešava. Jedino ako neki program koji ubacim nešto na uradi samostalno. Ali AVP neće pa neće ( prekine mi istalacioni postupak u trenutku kada treba da instalira AVP Monitor pa do ključa uopšte i ne stignem) dok na particiji gde mi je WinME radi bez problema pa stoga mislim da nije oštećen instalacioni fajl AVP-a. Ovih dana treba da nabavim DVD pa ću sa BUG-ovog DVD-a (prvi put su izbacili DVD), na kome ima dosta lepih stvari, a između ostalih i SP1a koji ću iskoristiti da napravim butabilni CD XP sa SP1. Ne bih više da vas davim mojim problemom nešto ću, nadam se, uspeti da isčačkam. Hvala svima na savetima!!! cheers

Nazad
Vrh Dno