Šta je novo?

PROBLEMI SA win98se i grafikom!!??

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Mobilni telefon
062 40 45 40
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
Trebam "malu" pomoć...

Naime do juce sam koristio win98se u kombinaciji sa "Norton System Works 2003".. Manje vise , sve je bilo u redu.. dok nisam juce restartovao win98se na brzinu preko 2 x ctrl+alt+del.

Mislim bezveze, radio sam to milion puta do tada, ne vidim da je i sada bilo drugacije...

Nakon što se sistem podigao, dobio sam sledeću, mrsku, poruku
"Windows protection error. You must restart your computer" ili nešto slično...

Naravno to se ponvaljalo i ponavljalo, tako da sam posle 2-3 pokušaja odustao.. Bez problema ulazim u safe-mod, ali ni to nije pomoglo.. tj tamo se sve učita i kao sve je u redu, ali čim restartujem i odem u normal, opet ništa ne radi kako treba gRRR!!!

U nastupu očajanja, deinstalirao sam NSW2003 iz safe moda......
Ali tek nakon sto sam, jer nisam imao drugu ideju, a žurilo mi se, reinstalirao win98se, preko postojeće...

Nakon deinstalacije NSW2003, sistem je proradio (konačno), ali pojavio se novi problem... ne mogu da uđem u settings od grafičke. Klasičan sistem display/settings gde se bira rezolucija/paleta i napredna podešavanja za monitor i 3d/2d, kad kliknem na tu karticu, ekran se zacrni i ništa se ne dešava, tj. nema šanse da se vratim nazad..

Ono što je najluđe je što uz pomoć powerstrip-a mogu da menjam rezolucije i razoluciju palete.. ali na display/settings nema šanse... Sve sam pokušao i oko directX i nvidia 41.09, barem mislim da jesam.. Svaka dobrodošla idea je od koristi... Na sistemu imam trenutno posle kolapsa sa NSW2003 directX9 i nvidia41.09..

pitanje je: ZAŠTO NE MOGU DA PRISTUPIM DISPLAY/SETTINGS IKONI, VEĆ DOBIJAM "$%#$%&"#$ CRNI EKRAN SA KURSOROM KOJI TREPCE U GORNJEM LEVOM UGLU I MOGU DA SE SLIKAM SA NJIME!!??

drugo pitanje: KOJE SU DOBRE ALTERNATIVE ZA NORTON SYSTEM WORKS 2003, U SMISLU BOLJI ILI JEDNAKO DOBAR VIRUS KILLER (RECIMO ADRESA ZA SKIDANJE W*R3Z KASPERSKYJA , KAO I NEKA DOBRA ZAMENA ZA DEFRAGMENTACIJU DISKA, A LA NORTON)

hvala!!!

Nije mi jasno zasto si instalirao ceo NSW 😕
Pored par korisnih stvari, tu se nalazi gomila djubreta i o tome je vec bilo reci vise puta.
Ako ne zelis da trazis neku alternativu, ubuduce instaliraj sledece:
1. NAV (potrazi posebnu instalaciju)
2. Ghost 2003 ili jos bolje 7.5 Enterprise (samo exe fajl od ~700KB, po netu pise da je verzija za DOS, a mislim da imas na Goldenovom sajtu)
3. SpeedDisk + DiskDoctor i eventualno WinDoctor i OptimizationWizard (sve zajedno je ako se ne varam ~2MB i imas na Goldenovom sajtu verziju 2002 koja se ni po cemu ne razlikuje od 2003)

Inace 2. i 3. nema potrebe da se instalira, vec samo raspakujes gde hoces i teras... Sve ostale delove NSW zaobidji i nemoj nikako da instaliras, jer vole da prave haos po Windows-u ctp;
Za alternative uzmi u obzir AVP i Diskeeper (bice ljudi koji se nece sloziti, ali potrazi malo postove na temu AV-a i defragmentiranja, pa ces naci i druge predloge).

Windows protection error. You must restart your computer
Svaki put kad sam to dobio na ekranu radio sam format c: obzirom da nisam nikako mogao da opravim sistem kako treba.

Nazad
Vrh Dno