Šta je novo?

Problemi sa vremesnim PC-om

-[ExcorCist]-

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Imam komp sledece konfiguracije:
AMD 2600+
Asus a7n8x
ATi x800xt
2*512 Transcend
250gb WD
350W LC Power
Windows XP Pro SP2

Nista nije klokovano, u radu je pristojan (koliko single core masina nekoliko godina stara moze da bude)

Vec nekih 8-9 meseci svaki put prilikom loadovanja pograma u task baru cuju se 6*kratki i 7mi dugi beep i tako u krug jedan minut, kratki beepovi postaju sve duzi, ritam se gubi i na kraju prestaju da se cuju. Rad je potpuno normalan i prilikom beep-ova

Kada komp nije upaljen nekih 12+ sati imam problem prilikom paljenja jer cuju se ventilatori recimo 2 sekunde, onda se ugase, ostaje da svetli zelena lampica na kucistu. Ugasim napajanje na prekidac, ostavim ga ugasenog nekih 2-3 min, i probam ponovo i iz nekog petog pokusaja komp se upali. Nakon paljenja u biosu moraju da se podesavaju clockovi, komp se resetuje i ulazi u win, naravno uz beepove...

Znate li neka resenja za ove probleme?
Unpred zahvalan...

Poslednja izmena:
memorija ili napajanje..pokusaj sa jednom memorijom na razlicitim slotovima

a mozda i jedno i drugo :)

Poslednja izmena:
Probacu kad ga budem ponovo gasio... :D
Tj kad se budem osmelio... :)
Mada sam odradio memtest bez problema....
Jel moguce da je samo riknula baterija na MB? Vec je matora ploca pa je mozda to...:)

Poslednja izmena:
Mozda, nikad ne mozes biti siguran. Meni se to sa resetovanjem biosa desavalo ranije dok mi je napajanje crkavalo pa mi je odmah palo na pamet. Ali pretpostavljam da ti je lakse da proveris memoriju nego da se cimas za drugo napajanje.

Nazad
Vrh Dno