Šta je novo?

problemi sa vezom - madnet wireles

Moje drustvo i ja palimo sa MadNet-a sledeceg meseca.
Taman nam istice ugovor,a i raskidamo sve odnose sa njima :D
Jako lose im radi net u zadnje vreme,nece da urade upgrade na nekim baznim stanicama gde je neophodno jer dolazi do zagusenja popodne.
Najveca njihova sramota je sto im net radi lose i na 5 GHz.
Mnogo se prave pametni...
Za povecanje brzine nista ne obavestavaju,mozda i ne urade nista ovog meseca.

Moje drustvo i ja palimo sa MadNet-a sledeceg meseca.
Taman nam istice ugovor,a i raskidamo sve odnose sa njima :D
Jako lose im radi net u zadnje vreme,nece da urade upgrade na nekim baznim stanicama gde je neophodno jer dolazi do zagusenja popodne.
Najveca njihova sramota je sto im net radi lose i na 5 GHz.
Mnogo se prave pametni...
Za povecanje brzine nista ne obavestavaju,mozda i ne urade nista ovog meseca.

I mi se belocrkvani pripremamo za bojkot i monopolizam Wirelessa od strane
Pc kluba Arena i njihove lose kopije 3D neta ispostave u Beloj Crkvi.

A gde se selite ? kod koga ako nije tajna ?

Ja ne znam za goreg provajdera od MadNeta. Uzas su, pogotovo tehnicka podrska. Malo, malo pa im ne radi net, dovoljno je da padne kisa bilo gde u Vojvodini. O tome kako (ne) rade dns serveri da i ne pricamo. Al su skupi al daju privatne IP adrese tako da mozete da zaboravite na bilo kakav P2P saobracaj, rapidshare i sl. Ja sam na srecu dobio adsl i pobegao od Madneta i stvarno zalim sve koji su osudjeni da njega koriste.

dobili smo nove pakete....mene su prebacili sa 600/600 na 1024/192 sto nije lose...vise mi odgovara...
takodje prijatno sam iznenadjem da u trenutcima kad pada sneg ima veze i to stabilno na 70-80% od nominalne...e pa bravo!

Svi koji su kablom vezani ili koriste opremu na 5 Ghz trebaju da imaju konstantno full protok.Nema veze dali pada sneg ili duva vetar...
Stvar je u tome sto su stekare i neodradjuju mrezu kako treba pa se zato desavaju problemi.Ja sam ih oterao sve u qrac i zavrsio sam sa njima za sva vremena.

Poslednja izmena:
Pozdrav prijatelju. Ja imam slican problem kao i ti. Od kako je pocelo ovo nevreme i meni se slicni problemi desavaju. Veza sa ruterom se ne prekida, ali kvalitet signala mi konstantno pada. Verujem da je za to krivo nevreme... Kao i neadekvatna oprema provajdera.
Pozdrav

Pozdrav prijatelju. Ja imam slican problem kao i ti. Od kako je pocelo ovo nevreme i meni se slicni problemi desavaju. Veza sa ruterom se ne prekida, ali kvalitet signala mi konstantno pada. Verujem da je za to krivo nevreme... Kao i neadekvatna oprema provajdera.
Pozdrav

dobrodosao na benchmark/forum od kojeg ces mnogo sta korisnog imati ako budes znao da iskoristis...
sto se tice madneta, ako si na 5Ghz anteni onda zovi i reci im >Sram vas bilo bre!

Poslednja izmena:
protekli par dana surf mi je ocajan - protok je jedva 10% od nominalnog (1500/192)
Istovremeno dl na p2p-u ili na stream-ingu je ful - radi ok.
U oba slucaja ima lag - kada kliknem na link pokrene se tek nakon 10-tak sekundi, samo sto kod surfa ostaje ocajan a kod dl-a "proradi"?

Ima neko ideju? Svakako cu zvati da teh podrsku ali voleo bih da znam sta bi mogao da bude uzrok ovakvom ponasanju?

Testirao sam brzinu - speedtest i pokazuje normalan dl ali ocajan ul koji je jedva 10-20 kbit/s a trebao bi biti 192..

Vrh Dno