Šta je novo?

problemi sa vezom - madnet wireles

Ja sam u Zarkovu i vec dva dana imam opasnih problema - veza laguje, protok je ocajan, jedva otvaram stranice i sl. Zvao sam ih ali nije se nista promenilo.

Od novembra pojacavaju pakete (sad ce najjaci paket biti 1.5 mbps) pa je moguce i da zbog toga imaju probleme. Do sada, iskren da budem, nikakvih problema nisam imao. Njihov sam korisnik vise od 3 godine, uvek je radilo korektno.

i ja imam dosta problema (trenutno) sa madnetom...ali zbog toga sto je preopterecena pristupacna tacka :S::S:

ako imas problema sa dns serverima , probaj da koristis open dns ;)

Znaci i sa ovim povecanjem brzine nista necemo dobiti.I dalje ce da smanjuju brzinu sa tih 600k na 400k.Necu ni da razmisljam koliko je smanjenje na ovom paketu od 1500/1500k.

ne smanjuju ;) meni je u petak radilo 600/400 dl/up , evo kako danas radi (pingovi su ocajni ...sa ap na koji se kacim imam 12% loss :mad::mad:)
345413220.png

Poslednja izmena:
*** kad rokate po download-u.

Pa ne kontam ja to - jel mi kao korisnici placamo 100% racuna ili 75% istog? Ako MadNet trazi 3200 dinara za 800/800 kbps link, sta njih boli briga sta cu ja da radim sa tim? Ajde da je overhead 10% pa da zazmurim, ali 25% je cist bezobrazluk.
Plus nisu nimalo jeftini ni konkurentni sa tim cenama. Tu je logika jako prosta - oni ispostavljaju racune, korisnici ih placaju, usluga mora da bude korektna i ono sto pise na papiru i tacka. Mene bas zabole za to kako ce oni to da izvedu da rade korektno, moje je da placam i za moju lovu ocekujem dobru uslugu.

ALO BRE
@Mad_Ferrari
Koga bre ti foliras da neradis u madnet-u ? ti si sad tako dobar i volis mad net pa si nashao da ih branis ovde tek tako ? kradete sva okolna sela panceva i samo pancevo niste jedini koji to rade ima vas dosta sve na nasu muku shto nemamo drugi net :wall:
Sve kao slucajno a sve znas o Mad netu
sad reci slucajnjo radi mi komshija, ortak
i da jel si hteo da kazes da je mad net internet bolji od telekomovog ADSL-a ? :D ako jesi reci ci cu samo BRAVO KRALJU NAJJACI SI ;)
znaci ako smo na mednetu ne bi trebalo da skidamo non stop najbolje bi bilo da vas pitamo koliko moze da slucajno ne optererimo vasu mrezu

Poslednja izmena:
Uff ... koliko su samo shkrti ... pa to je zlo ...
Jednom ja zovem da pitam cemu tolika oscilacija u brzini, a teta mi odgovara, znate za vasu baznu stanicu (Zmaj) je planirani bandwidth 3Mbit, kada krene hapy hour povucete dosta protoka i onda vas nas ruter spusti na normalnu brzinu.
Kontam sledece, ja imam 400 + komsija ima 400 + komsinica ima 400, i jos sigurno pola okolnih kuca i stanova koji su u to vreme imali stare centrale nesposobne za adsl.
kada se sabere, nema sanse da 3Mbit pokrije 50ak korisnika (inace to mi je rekao lik u razgovoru pre, da je opterecenje stanice veliko zato sto ima dosta korisnika na istoj baznoj stanici)
Da da ovo je i meni rekao decko koji tamo radi,apslolutno neshvatljivo.Kako uspevaju da naguraju toliko korisnika svaka im cast.Kada vidim brzinu od 300kbps=37KB najezim se,a to zadovoljstvo placam 1600 DINARA.

ALO BRE
@Mad_Ferrari
Koga bre ti foliras da neradis u madnet-u ? ti si sad tako dobar i volis mad net pa si nashao da ih branis ovde tek tako ? kradete sva okolna sela panceva i samo pancevo niste jedini koji to rade ima vas dosta sve na nasu muku shto nemamo drugi net :wall:
Sve kao slucajno a sve znas o Mad netu
sad reci slucajnjo radi mi komshija, ortak
i da jel si hteo da kazes da je mad net internet bolji od telekomovog ADSL-a ? :D ako jesi reci ci cu samo BRAVO KRALJU NAJJACI SI ;)
znaci ako smo na mednetu ne bi trebalo da skidamo non stop najbolje bi bilo da vas pitamo koliko moze da slucajno ne optererimo vasu mrezu
Alo bre :D
Ja sam dobar i volim MadNet omg...
Drustvo,niko vam nije uperio pistolj pa da morate da koristite njihove usluge! :)
Kacite se na 3dnet,Panet,Donet,Tehnicom...

Alo bre :D
Ja sam dobar i volim MadNet omg...
Drustvo,niko vam nije uperio pistolj pa da morate da koristite njihove usluge! :)
Kacite se na 3dnet,Panet,Donet,Tehnicom...

dobar si ,volis madnet i slucajno se prezivas Orlić :D
Bas tako sad je samo pitanje da izaberemo najmanje zlo :wall::wall::wall:

Preterao si d0minat0r i to stvarno.
Orlic ima 20 god :D
Pogledaj mi profil pa onda lupaj gluposti.
btw
Probaj ostale provajdere ako vec nisi,pa mi javi rezultate!:D

dominatore ova tema nema veze sa zlom...tome ovde nema mesta!

Momci iskulirajte :)
Nema potrebe za padanjem u vatru, prosto to je njihov sistem. Debilan je totalno ali mora negde da se ustedi iako je to na stetu korisnika.

Dali je neko dobio ovo njihovo najavljeno povecanje brzine?

Stalno se pustaju u rad nove bazne stanice.Desava se negde da zeza link jos ako nemaju saradnike za odredjeni deo grada(mislim na Beograd)mora ekipa da dodje iz Panceva.
Wireless od Madnet-a koristim vec odavno,
letos sam pauzirao pretplatu na tri meseca posto sam dobio port za adsl od telekoma i razocarao se.
Protok od 512k,bio je 420k,430k,plafon 450k.
Pingovi ocajni,do gejtveja preko 100ms,bruka.
Par puta dnevno resetovanje modema...
Probao 3dnet,Donet,Tehnicom i pokidao zivce.Evo opet sam na wireless-u jer stvarno extra radi.
Ima oko 10-ak korisnika zakacenih gde sam ja i pingovi i protoci su nam uvek odlicni.
Desavalo se i meni da ponekad nemam protok ili pingovi odu preko 1000ms.
U ponedeljak nije radio net celo jutro,ali resevaju problem u najkracem roku.

Dobro bre Ferrarcino Lafcino shto ne kazes ljudima da staujes pored bazne :p

Povecali ali prvih sat vremena 70KB/s i onda dalje 50KB/s ,ovo je malo vise od 25% zar ne?ocekivano...

Bili i ostace pilicari.
Madnet je alternativa za one koji nemaju bas ikakve uslove i za kakav pristup netu.

P.S.
Da se ne uvredi ovaj MADnet Fica :D

Poslednja izmena:
Dobro bre Ferrarcino Lafcino shto ne kazes ljudima da staujes pored bazne :p
Des zooro :D
Da,bazna mi je preko puta ;)
Dali je neko dobio ovo njihovo najavljeno povecanje brzine?
Danas ili sutra dobija Omoljica!?
Povecanje ide po abecidi baznih stanica,kao sto sam skoro napomenuo.
1.novembra su povecali na "M".Valjda su stigli do "O"...
Evo kako je kod mene

250k
349431312.png

1500k

349192257.png

Ovde je upload katastrofalan.

Poslednja izmena:
YU net? znaci nemaju svoj AS,vec adrese uzimaju iz Beotel-ovog opsega,klasicni wireless pilicari.

Poslednja izmena:
Svaka cast za tehnicku podrsku,radno vreme od 8h do 16h :D
Cim nema "cika" Djure,raspad sistema :d

Svaka cast za tehnicku podrsku,radno vreme od 8h do 16h :D
Cim nema "cika" Djure,raspad sistema :d

Juce poceo da pada sneg na konjarniku i tako pada i protok...Nakon pola sata od pocetka padanja snega protoka nije vise bilo uopste...pojavio se tek ujutro ali znatno slabije...na nivou od 200-300 kbit/s za paket od 600 kbit/s...

e moj madnete...samo da mi odobre adsl ili da se bar pojavi sbb...

ne preostaje nam nista drugo negoda se nadamo da zima nece biti jaka...da nam ne ometa madnet:d

Tako je to kod svih wi-fi pilicara i ja imam iste probleme sad sam kod plcomputers tuga nema p2p nema rapida znaci surf i to ti je to. Da barem surf radi kako treba ali ni to. Kod na mrezi i nema puno korisnika 50-tak ping do pristupne tacke mi je odlican ali dzaba kad je sve zasrafljeno. Da bar ima nekog zakona, pa da se nekom obratis da se malo skresu pilicari ali kome

Poslednja izmena:
Tako je to kod svih wi-fi pilicara i ja imam iste probleme sad sam kod plcomputers tuga nema p2p nema rapida znaci surf i to ti je to. Da barem surf radi kako treba ali ni to. Kod na mrezi i nema puno korisnika 50-tak ping do pristupne tacke mi je odlican ali dzaba kad je sve zasrafljeno. Da bar ima nekog zakona, pa da se nekom obratis da se malo skresu pilicari ali kome

kod tebe je jos gora situacija jer sam gadjas ap, a kod nas su MaaDnet-ovci postavili svoju baznu stanicu na krov za koje smo nas nekoliko kablovski useri i opet je nisu namestili kako treba...kradu nam kilobajte po sekundi ali zato naplacuju dinare u celosti bez izuzetka na vreme:wall:

Poslednja izmena:
Au pa vama je mreza u kolapsu. Kod mene su pingovi 4 do 5 ms i to sa paketima od 1400. Jasno mi je i zasto nema sta da je optereti kad samo surfamo ostale stvari su nam onemogucene

Prebacio me ortak na drugu baznu stanicu i sad sljaka extra...
Na onoj je prava katastrofa.

ubrzanje pojeftinjenje?

Ovaj put nije problem sa vezom vec...

Vidim da adsl pojeftinjuje ovih dana pa mozda bi Mad_Ferrari mogao da potegne svoje veze i sazna za nas koji imamo MadNet-a ocemo li i mi biti pocasceni kao i svi ostali :p i kada?

Poslednja izmena:
Tesko ce nama na wifi da pojeftini posto telekonj i ostali jaci provajderi ne spustaju cene paketa za ove sitnije provajdere. Prosto receno hoce da uguse sitne. 1 m.bit prodavaju od 15000 din do 20000 kako koji. Ja znam koliko placa moj provajder pan.line-u 18000 pa ti vidi.

Krenuli su sa nadogradnjom baznih stanica,u mom kraju dignute jos dve ;)
Za povecanje protoka nista se jos ne zna,jos uvek je vojna tajna!:D
Cim je ping preko 1000ms,radi se na mrezi..:d

Kako vam radi p2p kod naseg provajdera?

kada je veza ok, onda i p2p radi ok...osim sto meni nikada UL nije kao DL, cak i u trenutcima kada je DL nominalan UL je ispod bar za 30% i vise...

Vrh Dno