Šta je novo?

problemi sa vezom - madnet wireles

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Imam problem sa vezom - provajderom ili sta vec?
Na krovu je antena sa 5MB-tnim linkom i nas nekoliko usera povezanih.
Od pre par nedelja desavaju se jake oscilacije u vezi.
Ima protoka - nema protoka i tako u krug...vremenski intervali su takodje nejednaki...zna da nema po nekoliko sati do nekoliko minuta u toku dana....i tako svaki dan...Napominjem da se veza ne prekida dakle nikda ne izgubim vezu sa routerom pored antene....samo nema protoka..a i kada ga ima ocajan je....

zvao sam Madnet i kao pogledace i tako 4 puta i nista...stvarno su neprofesionalni....

ima li neko ideju sta bi ovde mogao da bude problem?

Hvala!

Problem je MadNet.Isto ti je to dragi moj kod 99% wireless provajdera.

problem je wifi... pouzdan je kao vrbov klin. Moze da bude milion razloga, od preopterecenosti pristupne tacke ISP-a pa do ometanja na WIFI (sum)... ma najbolje nazovi provajdera i zahtjevaj da ti to srede. Ili jos bolje, predji na neki normalan NET.

Kakve sve gluposti covek moze ovde da procita.
Wireless je pouzdan kao i svi ostali tipovi konekcije. Problem je sto pojedini (citaj vecina) provajderi ne odrade posao kako treba. Pomenuti provajder se ne moze pohvaliti kvalitetom.

Ima protoka - nema protoka i tako u krug...vremenski intervali su takodje nejednaki...zna da nema po nekoliko sati do nekoliko minuta u toku dana....i tako svaki dan...Napominjem da se veza ne prekida dakle nikda ne izgubim vezu sa routerom pored antene....samo nema protoka..a i kada ga ima ocajan je....

zvao sam Madnet i kao pogledace i tako 4 puta i nista...stvarno su neprofesionalni....

Hvala!
Bilo je problema sa linkom sredinom septembra ali nije nestajao protok po par sati nego na sekundu,dve i to maximalno par puta dnevno,jedno tri dana.I to je bio problem u jednom delu Panceva posto je zezao glavni server...

Kakve sve gluposti covek moze ovde da procita.
Wireless je pouzdan kao i svi ostali tipovi konekcije. Problem je sto pojedini (citaj vecina) provajderi ne odrade posao kako treba. Pomenuti provajder se ne moze pohvaliti kvalitetom.
Ti imas iskustva sa MadNet-om pa znas da se ne moze pohvaliti kvalitetom?
Evo ti rezultat kvaliteta MadNet-a

Ping do bazne stanice
http://i35.tinypic.com/308wj02.jpg

Ping do gugla
http://i34.tinypic.com/iqevf9.jpg

Protok 250kbps
http://www.speedtest.net/result/336965377.png
Protok 600kbps
http://www.speedtest.net/result/329611036.png
I to na 2.4 Ghz-a

Poslednja izmena:
ja imam iskustva sa madnetom i kazem da su krs da ne upotrebim neku tezu rec...provajder kome mozete verovati...kako da ne ...:mad:

Poslednja izmena:
Bilo je problema sa linkom sredinom septembra ali nije nestajao protok po par sati nego na sekundu,dve i to maximalno par puta dnevno,jedno tri dana.I to je bio problem u jednom delu Panceva posto je zezao glavni server...

Ja nisam iz Panceva vec iz BG-a i problem je trajao nekoliko nedelja uz nekoliko zvanja i nekoliko navodnih izlazaka ekipe na lice mesta gde su kao nesto popravlajli, pomerali, menjali itd i sve to vreme bilo je po nekoliko sati bez protoka u toku dana a kada ga ima bio je furioznih 3.4 kb/s ....zato nemoj pricati o tome kako je to sitnica i nije tako jer to jednostavno nije istina!
Za sve to vreme pretplata je uploadovana full brzinom!...

Od prosle nedelje cini se da je sve ok... ili je to zbog lepog vremena. Videcemo da li je ok kada padne kisa ili sneg jer je tada veza bila dosta losija (u proslosti, ponavljam za sada je sve na nivou deklarisanih velicina).

Meni je odlazak sa Madneta bio kao odlazak iz WC-a, olaksavajuc je osecaj.

Ti imas iskustva sa MadNet-om pa znas da se ne moze pohvaliti kvalitetom?
Evo ti rezultat kvaliteta MadNet-a

I sa MadNet-om i sa "tehnickom podrskom" MadNeta.
Inace ti pingovi i protoci...ne govore apsolutno nista. Cak i korisnici artkoma i kbcneta imaju trenutke dobrog pinga i protoka :).

Mala zanimljivost...prava je retkost da "korisnik" koristi mala i velika slova kada pise naziv svog provajdera (MadNet)...prvi post i odmah zestoka odbrana...a da ne spominjemo tvoj nickname...hmm...teorija zavere :D

Poslednja izmena:
I sa MadNet-om i sa "tehnickom podrskom" MadNeta.
Inace ti pingovi i protoci...ne govore apsolutno nista. Cak i korisnici artkoma i kbcneta imaju trenutke dobrog pinga i protoka :).

Mala zanimljivost...prava je retkost da "korisnik" koristi mala i velika slova kada pise naziv svog provajdera (MadNet)...prvi post i odmah zestoka odbrana...a da ne spominjemo tvoj nickname...hmm...teorija zavere :D
Ne radi na trenutak nego tako radi od kada je postavljena bazna,znaci od proslog leta.
Na ovom forumu sam se registrovao jos davno,nisam dugo bio pa sam zaboravio pass,i ovaj nickname nema apsolutno nikakve veze sa MadNet-om.

Hvala!

Ja sam u Zarkovu i vec dva dana imam opasnih problema - veza laguje, protok je ocajan, jedva otvaram stranice i sl. Zvao sam ih ali nije se nista promenilo.

Od novembra pojacavaju pakete (sad ce najjaci paket biti 1.5 mbps) pa je moguce i da zbog toga imaju probleme. Do sada, iskren da budem, nikakvih problema nisam imao. Njihov sam korisnik vise od 3 godine, uvek je radilo korektno.

Poslednja izmena:
Ja sam u Zarkovu i vec dva dana imam opasnih problema - veza laguje, protok je ocajan, jedva otvaram stranice i sl. Zvao sam ih ali nije se nista promenilo.

Od novembra pojacavaju pakete (sad ce najjaci paket biti 1.5 mbps) pa je moguce i da zbog toga imaju probleme. Do sada, iskren da budem, nikakvih problema nisam imao. Njihov sam korisnik vise od 3 godine, uvek je radilo korektno.

mali off: zato je tema prebacena, zar nije logicnije da je u provajding sobi nego ovde u software sobi?

ja sam na konjarniku i kod mene se stabilizovalo stanje za sada... ima veze i ide uglavnom na deklarisanoj brzini

Poslednja izmena:
mali off: zato je tema prebacena, zar nije logicnije da je u provajding sobi nego ovde u software sobi?

ja sam na konjarniku i kod mene se stabilizovalo stanje za sada... ima veze i ide uglavnom na deklarisanoj brzini

Ti si je stavio u Prezentacije i programe pa je prebacena u Provajding.

Samo da dodam da se i kod mene sve stabilizovalo i da radi sada ok.

Poslednja izmena:
Do kraja oktobra svi korisnici dobijaju nove brzine.
Tako da ce preko dana biti brzine koje su ranije bile u happy hour-u.
Povecanje se radi po abecedi.

A net se opet raspada...

Nemam ja problem sa pingom do gejtveja vec se vasi DNS serveri raspadaju (10.10.2.69 i .79). Ja sam cable korisnik, bacen je kabal od svica sa krova do mene.
Ping do GW-a je 2-3ms ali DNS-ovi stalno padaju i ping je i do 31000 ms i tako najveci deo dana. Sve funka ok 15 min pa 5 minuta ne radi (i tada je nemoguce pingovati doticne IP adrese) pa ajd Jovo nanovo.

Poslednja izmena:
Nemam ja problem sa pingom do gejtveja vec se vasi DNS serveri raspadaju (10.10.2.69 i .79). Ja sam cable korisnik, bacen je kabal od svica sa krova do mene.
Ping do GW-a je 2-3ms ali DNS-ovi stalno padaju i ping je i do 31000 ms i tako najveci deo dana. Sve funka ok 15 min pa 5 minuta ne radi (i tada je nemoguce pingovati doticne IP adrese) pa ajd Jovo nanovo.
Stalno se pustaju u rad nove bazne stanice.Desava se negde da zeza link jos ako nemaju saradnike za odredjeni deo grada(mislim na Beograd)mora ekipa da dodje iz Panceva.
Wireless od Madnet-a koristim vec odavno,
letos sam pauzirao pretplatu na tri meseca posto sam dobio port za adsl od telekoma i razocarao se.
Protok od 512k,bio je 420k,430k,plafon 450k.
Pingovi ocajni,do gejtveja preko 100ms,bruka.
Par puta dnevno resetovanje modema...
Probao 3dnet,Donet,Tehnicom i pokidao zivce.Evo opet sam na wireless-u jer stvarno extra radi.
Ima oko 10-ak korisnika zakacenih gde sam ja i pingovi i protoci su nam uvek odlicni.
Desavalo se i meni da ponekad nemam protok ili pingovi odu preko 1000ms.
U ponedeljak nije radio net celo jutro,ali resevaju problem u najkracem roku.

Poslednja izmena:
Samo da dodam da ni nama na artu ne cvetaju ruze. Znaci u zadnja 2 dana totalni shit. Skoro da nema protoka uopste. Teh. podrska "nezainteresovana" da pomogne. Imam alternativu u ptt kablu ali mi se ne kupuje modem. A ne znam ni koji da kupim posto one Motorole koje oni preporucuju su oko 50e. Ima li nesto jeftinije? Sorry za offtopic, anyway.

ja sam bio dugo na madnetu i nikada nije bilo nekih vecih problema, osim kada je Mrezni kabl bio presecen na pola FIZICKI (da ne pricam kako :)) enivej, uvek sam imao dobar Feedback od njih, ne znam sta im je, ali od kako sam presao na ADSL izgleda da im ne cvetaju ruze ... ps. bio sam u zemunu na svega 100m od bazne;)

Ne radi na trenutak nego tako radi od kada je postavljena bazna,znaci od proslog leta.
Na ovom forumu sam se registrovao jos davno,nisam dugo bio pa sam zaboravio pass,i ovaj nickname nema apsolutno nikakve veze sa MadNet-om.

Bash si se davno registrovao... hahahaha...

Protok od 512k,bio je 420k,430k,plafon 450k.
.

O cemu ti pricas.Ja koristim Madnet godinu i po dana kad god skidam nesto sa neta skresu me sa 400k na 300k i tako dokle god skidam nesto, a happy hour od 600k traje sat i po vremena pa vraca na 400k upload nikad nije presao 300k a treba da je isti ko download.Ping jeste bolji nego na adsl-u nema toliko pucanja veze znaci samo brzina je problem bar kod mene.Smanjivanje brzine od 25-33% je ipak vise nego na adsl-u gde je 15%.

O cemu ti pricas.Ja koristim Madnet godinu i po dana kad god skidam nesto sa neta skresu me sa 400k na 300k i tako dokle god skidam nesto, a happy hour od 600k traje sat i po vremena pa vraca na 400k upload nikad nije presao 300k a treba da je isti ko download.Ping jeste bolji nego na adsl-u nema toliko pucanja veze znaci samo brzina je problem bar kod mene.Smanjivanje brzine od 25-33% je ipak vise nego na adsl-u gde je 15%.

Uff ... koliko su samo shkrti ... pa to je zlo ...
Jednom ja zovem da pitam cemu tolika oscilacija u brzini, a teta mi odgovara, znate za vasu baznu stanicu (Zmaj) je planirani bandwidth 3Mbit, kada krene hapy hour povucete dosta protoka i onda vas nas ruter spusti na normalnu brzinu.
Kontam sledece, ja imam 400 + komsija ima 400 + komsinica ima 400, i jos sigurno pola okolnih kuca i stanova koji su u to vreme imali stare centrale nesposobne za adsl.
kada se sabere, nema sanse da 3Mbit pokrije 50ak korisnika (inace to mi je rekao lik u razgovoru pre, da je opterecenje stanice veliko zato sto ima dosta korisnika na istoj baznoj stanici)

Lazu i kradu ... i skupi su i poklonio sam antenu i ap ljdima kojima to treba (scrap land)

To je brzina ADSL majku mu :D da nista ne valja.
Za obaranje protoka je tacno.To je njihova politika,na svakom mikrotiku je agregacija 25%.
200k na 150k,400k na 300k itd...

To je brzina ADSL majku mu :D da nista ne valja.
Za obaranje protoka je tacno.To je njihova politika,na svakom mikrotiku je agregacija 25%.
200k na 150k,400k na 300k itd...

da potvrdima da i kod mene 25% manjak u protoku kad je u full-u. Da li to znaci da treba da platim 0.75*1600 = 1200 din pretplatu umesto 1600?

Nesto mi nije jasno kod ovog madneta...oni su wireles orjentisani, dakle bez neke jasne parspektive obzirom da se kablovska infrastruktura sve vise prosiruje za par godina ukoliko postojeci useri ne budu zadovoljni preci ce na daleko kavlitetniju kablovsku vezu. Jedini useri kojima ce madnet biti interesantan su oni bez mogucnosti kablovske veze kao sto sam i ja bio kada sam uveo njihov net. To je jedini motiv. Dakle cim dobijem mogucnost kablovskog neta, ja i ostali palimo sa madneta. Jedino sto moze da nas zadrzi je kvalitetna i stabilna veza. Zar je tesko postaviti bazne stanice sa dovljno protoka? Koliko je vremena potrebno da se isplati bazna stanica sa prosecno 5 usera? Godisnje ovi useri uplate racunajuci srednji paket 600/600 (5*1600*12=96 000 din).

Ferari, prenesi kolegama da je bolje da isporuce koliko treba nego da gledaju kako ce usparati koji dinar vise. Jedina stvar za koju madnet moze da se uhvati da bi bio konkurentan na trzistu je stabilna veza na deklarisanoj brzini!

Poslednja izmena:
da potvrdima da i kod mene 25% manjak u protoku kad je u full-u. Da li to znaci da treba da platim 0.75*1600 = 1200 din pretplatu umesto 1600?

Nesto mi nije jasno kod ovog madneta...oni su wireles orjentisani, dakle bez neke jasne parspektive obzirom da se kablovska infrastruktura sve vise prosiruje za par godina ukoliko postojeci useri ne budu zadovoljni preci ce na daleko kavlitetniju kablovsku vezu. Jedini useri kojima ce madnet biti interesantan su oni bez mogucnosti kablovske veze kao sto sam i ja bio kada sam uveo njihov net. To je jedini motiv. Dakle cim dobijem mogucnost kablovskog neta, ja i ostali palimo sa madneta. Jedino sto moze da nas zadrzi je kvalitetna i stabilna veza. Zar je tesko postaviti bazne stanice sa dovljno protoka? Koliko je vremena potrebno da se isplati bazna stanica sa prosecno 5 usera? Godisnje ovi useri uplate racunajuci srednji paket 600/600 (5*1600*12=96 000 din).

Ferari, prenesi kolegama da je bolje da isporuce koliko treba nego da gledaju kako ce usparati koji dinar vise. Jedina stvar za koju madnet moze da se uhvati da bi bio konkurentan na trzistu je stabilna veza na deklarisanoj brzini!

U zavisnosti koliko i koje antene stave bazna stanica kosta od 200-500Eur

Obicno se stavlja:
neki stari krs od kompa p2-p3
Nelicencirani Mikrotik OS (pa im ovo dodje dzabe)
2-3 Wireless karte 50-70Eur (sve zajedno)
1 antena (obicno na 5.8GHz) da uspostave link (50-60Eur ili 80-100 ako je u pitanju Hyperlink ili neki drugi poznati brend)
coax kablovi oko 15-30E
nekakava kutija u koju ide kanta od kompa + sipka za antene
Antene za korisnike (u zavisnosti koliko ih ima i kakve su mogu da kostaju od 20-150E po komadu)

Njima je dosta veci trosak placanje neta nadprovajderu nego ovakve bazne stanice.

Poslednja izmena:
Do kraja oktobra svi korisnici dobijaju nove brzine.
Tako da ce preko dana biti brzine koje su ranije bile u happy hour-u.
Povecanje se radi po abecedi.

Znaci i sa ovim povecanjem brzine nista necemo dobiti.I dalje ce da smanjuju brzinu sa tih 600k na 400k.Necu ni da razmisljam koliko je smanjenje na ovom paketu od 1500/1500k.

Znaci i sa ovim povecanjem brzine nista necemo dobiti.I dalje ce da smanjuju brzinu sa tih 600k na 400k.Necu ni da razmisljam koliko je smanjenje na ovom paketu od 1500/1500k.
*** kad rokate po download-u.
Vremenski je ograniceno na mikrotiku,recimo sat i po download-a onda je protok 25% manji.
Mene to najvise nervira jer ajde da skidamo pola dana pa da se onda smanjuje.
Inace imaju oni dosta kapaciteta na baznim stanicama i nije to problem,nego sto je agregacija veoma brza:D i zna se gde su konci zamrseni...
Radnici mogu da uticu za kvalitet linka ali na politiku ne ...

Poslednja izmena:
...radnici madneta mogu da pricaju istinu ...za pocetak...

Nazad
Vrh Dno