Šta je novo?

Problemi sa uTorrent-om

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koristim uTorrent poslednju verziju (1.8.2), a OS koji imam je WinVista Ultimate x32. Problem je sledeći - nikako ne mogu da iskoristim punu brzinu download-a, a to me strašno nervira jer sam uplatio 4Mbit-ni ADSL, a brzina mi ne prelazi 100 do 200kb/s i to baš dosta varira, a ponekad ume da opadne i do 50ak kb/s! Kada skidam direktno sa Internet-a brzina je ok (ide oko 450kb/s). Plus kada uključim uTorrent ceo Internet (Web pretraživanje preko Mozzile ili nekog drugog pretraživača) se uspori katastrofalno - ustvari učitava se dugo stranica i onda se odjednom pojavi.
Da li neko zna kako da podesim uTorrent kako treba da ne bih imao ovakvih problema? Znači download/upload mi je 4096/256. Unapred hvala - svaka korisna informacija bi mi mnogo značila!

proveri da li je forvardovan port koji mikro torrent koristi. options-speed guide-test if port is forwarded properly.
ako ispadne da nije onda idi na www.portforward.com i trazi kako se forwarduje port za mikro torrent za tvoj ruter :)

Poslednja izmena:
ogranici upload na 12Kb/s

Sto manji upload, on ti gusi otvranje stranica preko mozzile, zatim uradi ovo sto ti je rekao Chinaski, a na kraju sve to nemora biti dovoljno jer ti download najvise zavisi od odnosa seedera i lecheera tj. sto vise seedera to bolje jer ako njih nema dovoljno :S:.

:wave::wave::wave:

evo lepo sazheto:
The reason behind this misbehavior is that you certainly use an ADSL line which is by design asynchronous. That means that you have a wide download bandwith and a very narrow upload bandwith. You should know that TCP/IP protocol (the one we all use to surf/download from the internet) requires that for every data packet that gets in, one ACK packet needs to get out in order to tell the remote server the previous packet correctly arrived at his destination. If the remote server does not receive any ACK packet it does not send you any further data packet.

Now, since you saturate with an upload (i.e. high P2P uploads) all your upload bandwith your provider provides you, your network interface has to queue the ACK packets, thus the remote server slows down the data packets thinking there is a traffic jam on your internet connection. And that is what actually happens!

You should definitely complain with your internet provider for this! Or maybe just buy an internet access where DL/UL speed are not so different. I.e. a 4Gbit/0,2Gbit connection will never reach its full download speed if you use up all your upload bandwith.

Poslednja izmena:
možeš da probaš da ograničiš upload preko Netlimiter-a ili tako nekog programa. To samo ako skidaš sa javnih trakera. Upotreba Netlimitera na privatnim trakerima nema smisla. Znači, u Netlimiteru ogranišiš upload za utorrent na 5 kb., ili čak i manje. Ako ima dovoljno jakih seeder-a, download će se odmah ubrzati.

sto bi koristio NetLimiter, kada uTorrent poseduje u sebi ogranicavac limita ?!?

Ima i utorrent tu foru da na svakom download-u zasebno ograničiš protok! Nego isprobah sve zivo ali brzina idalje mnogo varira a Internet mi se onda učitava sto godina! :( Kada resetujem komp i odem na Internet sve radi normalno - čim uključim utorrent dok se još ne "zagreje" ceo net se ukoči i uspori... Upload sam mu ograničio na 5 Kb/s.
Inače uradio sam i portforward-ing i ispiše mi da je OK.

reci... da li koristis PeerGuardian?

Ne...

instaliraj PG2, obelezi da ti skida sve liste i pusti da utorrent skida neku popularnu epizodu House ili Lost... pa onda vidi da li ti ide do maksimuma.

za redje stvari, download mi sheta, ali na Simpsonovima uvek ide maksimum.

naravno upload za utorrent je ogranicen na 80% maksimalnog - oko 12kB/s

Nije ni to pomoglo - čak je bilo još gore! Brzina se spustila, Internet još više zablokirao! Skinuh PeerGuardian - očigledno mi je nešto žešće zeznuo...

Ali nakon silnih "muka" uspeo sam delimično da rešim problem - prvo sam obrisao (uninstalirao) uTorrent skroz (znači svuda gde je ostavio traga, iz regedit-a). Zatim sam skinuo poslednju verziju uTorrent-a, instalirao je, uključio u preferances - bit torrent - protocol encryption - outgoing na enable, podesio u bandwith-u upload na 5 a download na 350 Kb/s i sada mi je download u proseku 200 - 250 kb u zavisnossti od torrenta, a Internet normalno radi pored skidanja torrent-a... Sada se bojim da bilo šta čačkam kada već ovako radi bolje da ne diram...

Pojma nemam zašto i kako mi se ono dešavalo ali eto rekoh da podelim sa vama kako sam uspeo to nekako da sredim...

narani prasici i ne chapaj dugmici... drago mi je da si uspeo da to namestis :)

sto bi koristio NetLimiter, kada uTorrent poseduje u sebi ogranicavac limita ?!?

Zato što se ograničenjem uploada iz utorrenta ograničava i download. Što manji uupload, to manji dowonload. utorrent ima neki antileech sistem. Kad se upotrebi Netlimiter, download speed se ne smanjuje, jer utorrent prihvata upload ograničen netlimiterom kao regularan upload konekcije.

Nazad
Vrh Dno