Šta je novo?

Problemi sa TV karticom ili...???

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Posedujem Sapphire Theatrix 550pro TV/FM karticu i koristim CyberLink PowrCinema4 aplikaciju. Sve radi lepo neko vreme i onda odjednom bzzzzzzk... Dolazi do reseta racunara ili se blokira. Sve se to desava isljucivo kada koristim ovu aplikaciju. Driveri za ATIja su najnoviji a i CybrLink je najnoviji tako da neznam odakle da pocnem???
POTREBNA POMOC!!!

kako mislish sve radi lepo neko vreme?
jel snimash program?
koje imash napajanje?
shta ti je sve aktivno od programa?
probaj stariju verziju programa.

daj malo vishe detalja.

Od programa, osim CybrLinkPowerCinema4, mi nista drugo nije aktivno. Program snima sasvim normalno bez izgubljenih frejmova ili bilo kakvih artefakata. Napajanje je UP550W i sasvim je OK. Probap sam cak i da labavim mem setovanja i cak da stavom com.rate na 2T umesto 1T ali nista. Probao sam i stariju verziju aplikacije CLPC3 ali se isto dogadja. Skidao sam i najnovije ATi WDM drajvere ali uvek isto. Samo i iskljkucivo sa doticnom aplikacijom ne radi kako bi trebalo. Resetuje se pc posle 15tak minuta, dok sa drugim tv programima radi ali nije to to!

Imao sam slican problem sa istom kartom i istim softverom. Razlika je u tome sto se meni komp. sa trenutnom slikom zamrzavao. Resio se sam od sebe, tacnije ima vec jedno 2 meseca kako se nije pojavljivao. Mozda sam nesto menjao a da toga nisam ni svestan. Nisam mnogo pomogao ali barem da znas da nisi jedini.

Slican problem sam imao zbog loseg kontakta ATX konektora za napajanje na MB.
Zamrzavanju slike i resetovanju racunara je prethodilo upozorenje HW monitora za mali 3,3V napon. Napon je padao i do ispod 2,9V. Problem sam resio tako sto sam jednostavno nekoliko puta skinuo i vratio ATX konektor na MB. Nakon toga 3,3V napon se vratio u okvire tolerancije i sve je proradilo kako treba da radi. :banana:
Inace T550Pro je veliki potrosac sa 3,3V. Povecanje prelaznog otpora kontakata je cest problem kod konektora, tako da ako imate neki "cudan" problem probajte sa "prestekavanjem" kartica ili konektora.

Nazad
Vrh Dno