Šta je novo?

Problemi sa SBB-om

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Znači od pre neki dan sam konačno prešao sa Dial Up-a, na SBB kablovski internet, i zakupio sam paket od 128k flat, bez ograničenja (p2p, i torenti bi trebalo da rade). I sad odem ja na njihov brzinomer i on mi kaže da je brzina 130kbs, ja rekoh extra. I sve je to extra radilo do popodnevnih časova kad je Kaspersky Anti Hacker počeo da jauče i da mi stalno izbacuje poruku tipa generic dos, nešto, nešto flood, i to sve na istom local portu sa hiljadu različitih IP adresa, 15984 napada za 5 minuta, posle toga Firewall zakuca, i ne mož više da radi. Hteo ja da proverim koji program koristi taj port, kad ono nijedan. I to poče da mi ubija konekciju (brzina 54k, i niže), ja rekoh možda sam zapatio neki maliciozni software, i reinstaliram windows, kad ne lezi vraže ono opet isti andrak:wall:. Recive LED na modemu non stop trepti, čak i kad je računar isključen. WTF je problem, nešto su mi SBB-ovci sumnjivi, a tehnička podrška u mom gradu je sad trenutno na godišnjem.

A nije ti palo na pamet da te neko ozbiljniji napao. Ne kazem da si sad ti vlada USA al desi se, moze da se svakom desi da naleti na budalu :)

Bolje malo pogledaj šta o Kaspersky Anti Hacker-u i Kaspersky Internet Security na Sbb forumu i na forumu lokalnog tracker-a.

Ukratko, administratori kažu da možeš koristiti to "smeće" ali ne možeš očekivati pomoć od njih u slučaju da ti net ne radi kako treba.

Hah, covek je totalno u pravu. Nije pogresio nijedan jedini put :(. Iako imam SBB i (za sada) mi radi zaista dobro, to sam samo ja. Hiljade ljudi pored mene ima velike probleme sa SBBom. Nekorektni su, neposteni, skupi, neprofesionalni.... eh... kad ce Srbija malo odahnuti od monopolista...

Nicholas Comrie (9 Januar, 2007 - 13:44)

SBB have actually just contacted me to apologise, saying that they just read my blog and would do what they can.

ROFL :) Prosto neverovatno !

PS. Na SBB-u su najcesci problemi do modema koje dele, imam osecaj da su to second-hand izarcein modemi ili roba sa felerom kupljena jeftino. Meni SBB radi super, ali me zeza modem, jednom do tri puta dnevno moram da ga resetujem jer se jednostavno zaglupi, signal je dobar, komsiji sve radi, znaci nije signal, a i posle restarta modema sve proradi. Citajuci kakvih sve zalbi ima po netu i kolko SBB-u treba da resi reklamacije i opravke, odlucio sam da im se ni ne zalim i ne trazim drugi modem, iako me je njihov "inzinjer za montazu" savetovao da to uradim i da ce mi mozda dati drugi :) hehe.

PPS. AHAHAH sad tek vidim ovo, posle njegovog odgovora da je SBB procitao blog i da ce mu izaci u susret lik mu napise:

Way to go Nicholas....
tnosugar (9 Januar, 2007 - 15:01)

Could you please write another blog and complain about Telekom Serbia's lacklustre approach to upgrading the landline network to ADSL ready...especially in Palilula... your phone starts with 32... :)

Poslednja izmena:
na lokalnom habu u BG, su pricali da dc+ nece raditi ukoliko imas pokrenut
Kaspersky Anti Hacker-u i Kaspersky Internet Security, jer su oni protiv P2P i warez-a

I meni u principu SBB internet radi OK, ako se ne racuna da se u proseku svakih dan-dva modem zaglupi i mora da se resetuje (ili power off/on)... Ja imam onu najstariju verziju (hw rev 1.0, dobijena od SBB-a u Dec'04). Definitivno imaju problema s modemima...

Ti stari V 1.0 su od skora postali nikakvi u NS-u (valjda zato sto su iz vise navrata menjali mrezu pa sada ne rade dobro na "novijoj" infrastrukturi), u svakom slucaju pauzirao sam SBB jedno 6 meseci, odneo jednog dana modem kod njih (u NS-u sam na 1 min peshaka od njih) i dobio modem sa verizjom 2.0 koji da kucnem u drvo vec 5 meseci radi bez problema (do juce sam imao time since last reset 25 dana :p), drug mi se nakacio pre 3 nedelje na njih i njegov modem je hw version 2.1, znaci ima cak i jos novijih.

Znaci ko ima v 1.0 i ima probleme, zamena na v2.0 je toplo preporuchljiva :) Tolko od mene, inace na flat 512k sam i sve ide savrsheno, mozda problema u radu ukupno do sada ima 2%, ostalih 98% je bas onako kako treba da radi :)

placa li se neshto da se zameni?

Ja sam zapravo otkazao pretplatu na starom ugovoru i otvorio novi ugovor na drugo ime (moje), pa sam samim time i dobio novi modem. Ali znam neke ljude koji su od podrske trazili da zamene modem posle duge prepiske i zalbe na prekidanje signala i uspeli su u tome :)

Ja uveo sbb pre neki dan i 2.01 mi je revizija modema. Medjutim, ni ovaj nije spasen od povremenog zaglupljivanja :(

Poslednja izmena:
hehehe, meni se zaglupi samo ruter, modem do sada nijednom od kako sam dobio 2.0 :)

Vrh Dno