Šta je novo?

Problemi sa repair-om windows-a XP prof.

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Kolega mi je doneo svoju masinu sa raid kontrolerom na ploci i hard diskom od 80 GB na kojem je bios instaliran windows XP/SP1. On je stavio neki program Deep Freeze, nesto novo valjda vezano za kontrolu nad windowsima nt, i kako ga je instalirao prilikom svakog dizanja sistema skoci plavi ekran i masina se restartuje.

Ja sam pokusao da odradim repair windows-a ali mi prijavljuje kako nemoze da vidi nikakvu instalaciju na tom disku. Nije pukla nt tabela zato sto mi je vidi na drugom racunaru, znaci MBR je netaknut. Uglavno ja znam da prilikom repair instalacija izbacti opciju da pritisnes F6 i instaliras RAID, SCSI i druge support drajvere na disketi, ali ja to nemam i neznam kako da nadjem. Trazio sam na ploci, nasao sam neki utiliti makedisk i napravio sam disketu ali nije to to.

Da li je neko imao slicno iskustvo pa da mi da par savjeta!

Probaj da na drugoj masini taj HDD otvoris i da mu izbrises taj program. Obrisi njegov direktorijum i sve sto znas da ima veze sa njim. Ne bi bila loda ideja da bekapujes sve potrebne fajlove sa tog HDD-a a i sve fajlove tog programa. Onda startuj racunar sa tog diska i vidi onda radi li.

Inace da li su probao da udjes u Safe mode.

Da li na toj ploci ima samo RAID ili ima jos neki obican kontroler.

Nazad
Vrh Dno