Šta je novo?

Problemi sa ram memorijom

@r$en!je

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2008
Poena
301
Pozdrav svima,
Masina je kao iz potpisa sem ram memorije koja je zbog problema menjana. E, sad da pocnem. Sa ovom Geil BD iz potpisa sam imao problem stalnog pojavljivanja BSOD i zamenio sam je posle nedelju dana koriscenja. U zamenu sam dobio kit 2x2gb Mushkin blackline 7-8-7-20 ddr3-1600 (996679) koja je radila pune 4 godine i onda je otkazala. Reklamirao sam je, posto je jos uvek u garanciji, i dobio sam 2x2gb Mushkin silverline 7-10-10-24 ddr3-1600 (996947). Sa ovom memorijom imam takodje problema, na pocetku su mi se u par navrata pojavljivali BSOD a nakon toga su mi se aplikacije restartovale iz cista mira. Ne znam da li su u pitanju memorije ili maticna, a i zasto mi ram radi na 1333 kada je 1600
Unapred hvala svima na pomoci

Mozda da probas update BIOS-a ploce.

Procesor radi sa memorijom do 1333Mhz, zato nece 1600.

Uradio sam update BIOS-a sa F3 na F3, noviji je F4B, ali je beta verzija pa nisam hteo njega da ubacujem. I nakon toga mi se isto desavalo.Sad sam stavio stapice memorije u slot 3 i 4 pa da vidimo sta ce da se desava. Znaci samo zamena procesora bi resila brzinu memorije?
Hvala ti na brzom odgovoru :wave:

Skeniraj memoriju sa [URL="http://www.memtest.org]Memtest86+[/URL]

Ne bi ni zamena procesora, posto svi oni rade sa 1333. Valjda je samo moguce uz overclock, ne znam iz prve ruke, nisam koristio te Phenome.

A brzina memorije ti ionako prakticno nista ne znaci, posto ne koristis integrisanu graficku. Isprobavaj kombinacije sa slotovima, bitno da ne bude BSOD-ova. 😀

Testirao Memtest-om i posle nepuna 4 prolaza nasao je oko 700 i nesto gresaka 😡 Od kako sam je prebacio na slot 3 i 4 nema problema i sada ne znam da li da reklamiram po treci put, smorilo me vise, ili da je koristim ovako sa ovim silnim greskama?

Ok, hvala lepo 😀
Valjda cu do februara 2015te da nadjem neku koja valja, posto mi do tad traje garancija

Može Deneb da gura preko 1333 memoriju ali zavisi i od MB tj. Biosa. Moj Kingston 1600 radi lepo na 1639 ali mu treba 1.65v. @9.9.9.24.33.1T Proveri lepo uputstva za ploču, za moju GB piše da treba slot 3 i 4 za OC.

Hvala na odgovorima. Odlucio sam da zovem i da reklamiram memoriju zbog greski. Pise da 1600 teraju sva cetiri slota a preko samo slot 3 i 4. Cini mi se da je ovaj Blaskline koji sam imao radio na 1600 na slotu 1 i 2

Memorijski kontroler je u procesoru, tako da mislim da je sve ok sa memorijom tesko ce ti proci reklamacija.

Nazad
Vrh Dno