Šta je novo?

Problemi sa Pinnacle karticom

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
Imam dva pitanja:

1. Nemam teletext. Imam Windows 2000, sve sam lepo instalirao, ali od programa za teletext ni traga ni glasa. Postoji folder teletext i u njemu folder cache sa nekim .vtx fajlovima, ali nista vise. Verzija drajvera je 5.11. Istu ovu karticu sam pozajmio drugarici neko vreme i sa istim ovim drajverima ona je imala teletext na XP - u. Malo mi je cudno da ne postoji teletext za win2000. Ako nekom ovo radi kako treba neka napise koju verziju drajvera ima i ako je voljan da mi pozajmi disk...

2. Kada ugasim Vision, ne ugasi se sve kako treba, tj. i dalje se cuje zvuk sa kanala koji je poslednji bio upaljen u pozadini (samo ponekad ne). Vise kao neko krcanje nego nesto razumno. Ovo ume prilicno da iritira...

1. Da bi imao teletext u regional setings promeni "standars and formats" u neku drugu zemlju sem USA. Na primer stavi Yugoslavia i pusti instalaciju pinnacle-a ponovo. Izaberi custom i vidi da li ti se sada pojavio WEBTEXT...
2. To je generalni bug od strane pinnacle-a i bice ispravljen u verziji 5.20. Za sada na njihovom ftp-u imas da skines 5.20beta gde je to reseno, ali ima problema sa snimanjem TV-a na HDD.
3??? link za 5.20 ako nekome treba
ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/beta/PCTV/PinnaclePCTVUpdate520.exe

Problem sa teletext - om resen!
Hvala puno na pomoci

A sinoc sam i nasao resenje da radi capture sa 5.20. Okacicu jedan DLL file i njega samo iskopirati umesto originalnog i radi bez problema. Sa 5.20 sam primetio da bolje pronalazi kanale. 5.11 je eleminisao kanale sa malo slabijim prijemom (sto je cest slucaj kod nas), a nova verzija se tu mnogo bolje snalazi...

Prijatan DL verzije 5.20 koji je 40MB...

Meni radi capture sa 5.20 bez menjanja tog dll fajla. Instalirao sam nove drajvere preko starih i sve radi bez problema.
E da, zar ne mogu da naprave da se kanali malo brze prebacuju? Probao sam neku drugu karticu (zaboravih koja) i kad menjas kanale redom skoro momentalno se prebacuje sa jednog na drugi. Meni se to ponekad desi na ovoj... ne znam u cemu je fazon

Pa pinnacle sam po sebi ima cekanje kod prebacivanja kanala zbog cekanja da eventualno posle prvog pritiska na taster pritisnes i drugi da bi eventualno prebacio na neki dvocifreni kanal. A sada malo razocarenje. I dalje je ostao bug koji se odnosi na pozadinske sumove kada se ugasi Vision. Eh, pa ce valjda finalna verzija...

drdex je napisao(la):
Pa pinnacle sam po sebi ima cekanje kod prebacivanja kanala zbog cekanja da eventualno posle prvog pritiska na taster pritisnes i drugi da bi eventualno prebacio na neki dvocifreni kanal. A sada malo razocarenje. I dalje je ostao bug koji se odnosi na pozadinske sumove kada se ugasi Vision. Eh, pa ce valjda finalna verzija...

Nisam mislio na prebacivanje kanala brojevima pa kad ceka da neces mozda dvocifreni, nisi me lepo razumeo. Mislio sam kad pritisnes strelicu na gore on malo saceka, pa onda prebaci kanal. Samo ponekad se to ne desi, vec odmah presalta. Sto se bug-a tice, to mi je jos uvek u experimentalnoj fazi :mrgreen: Za sada ga nema, ali videcemo...

Pa kod mene radi OK. Prebacuje kanale normalnom brzinom. HM, a kod mene ne radi capture!!???!?!!!??? Ma izbacice valjda finalnu verziju uskoro...

Sa 5.20 verzijom osetno brže menja kanale i ima jednu lepu novost, a to je da se može podesiti snimanje i potom ugasiti program za gledanje. U definisano vreme softwer sam startuje aplikaciju radi capture i gasi je.

Sad videh, izgleda da se pojavila 5.50 verzija i to nije beta, 53mega...

ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/pctv/PinnaclePCTVUpdate550.exe

A ako imate kojim slucajem, verziju sa timeshiftingom (jedan momak sa foruma je to slao ljudima postom, verzija je valjda 5.11), koja sporije otvara kanale, samo kopirajte vision.exe (sa verzije 5.20) i imate ultimativno resenje ;), kanali se menjaju kao na pravom TV-u, timeshift radi odlicno, sve u svemu, najzad nesto sto se moze nazvati finalnom stvari (mozda jos mogu da naprave teletext kao na pravom tvu, a ne ova glupiranja sa browserom...).

Nema potrebe da se bilo sta rucno kopira. Samo je potrebno instalirati full verziju sa CD-a i izvrsiti update pomocu instalera verzije 5.2 (mislim da se birala opcija repair na glavnom ekranu setup-a)...

Channel Manager je novina, bar u odnosu na 5.20. Vidi se da su softver kozmeticki doterivali cak sam procitao da je resen bug capture limita koji sam i sam imao (4.4GB) koji cu svakako proveriti u praksi. Lepo je i to sto sad kod switch-ovanja kanala nema vise onog kratkotrajnog neprijatnog krcanja u zvuku, ali ne mogu da se priviknem na znatno sporiji odziv pri istom tom prebacivanju kanala.

izasli su i zvanicni 5.50 drajveri za pinnacle PCTV, dobro rade na XPu... i velicine su samo ~55mb :)

za export/import kanala sada postoji mali utility, mada je i ranije to bilo moguce sa eksportovanjem one DataBase grane iz registra

za capture je po meni najbolji iuVCR u kombinaciji sa PICVideo MJPEG kodekom, meni lepo hvata i najvecu rezoluciju (7xx/5xx)

gorang je napisao(la):
izasli su i zvanicni 5.50 drajveri za pinnacle PCTV, dobro rade na XPu... i velicine su samo ~55mb :)
quote]

Iznosio sam utiske upravo o verziji 5.50, danas sam skinuo i 5.30 i sa njima sam zadovoljan jer nema pomenutog laga (delay-ja). Channel Manager ne vredi puno jer u kablovkoj svako malo menjaju raspored programima a neretko ubacuju/izbacuju nove.

P.S. 5.30 nisu WHQL but who cares.

Vrh Dno