Šta je novo?

Problemi sa P3

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI
RAM
Kingston Renegade 2x16Gb 3600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
FSP Hexa 350W
Kućište
HP 490 G2
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Uzeo sam od drugara jedan P3,Intel 1GHz,256Mb,neka MSI ploca,TNT2 grafika,60Gb HDD i TV karta,da ocistim od virusa i nov windows da instaliram.
Prvo je bilo problema sa paljenjem kompa,zbog napajanja,pa sam onda zakacio na moje napajanje i sve je bilo OK,ali desava se da cesto zabode u Win-u,npr kad udjem u Display properties.
Inace komp je star oko 4 godine,graficka je vrela sa gornje strane,ne moze prst da se drzi na njoj,a ima neki mali vent,koji nije radio neko vreme,pa sam ga ocistio i sad radi,hteo sam da zamenim pastu ali hladnjak ne mogu da skinem,mislim mogu ali velike su shanse da cu da iscupam ceo cip.
U cemu je problem?

Ni ja nikada nisam uspeo da skine hladnjak sa TNT-a, mislim da bi pomoglo da namontiraš neki mali fan na taj hladnjak i nikako nemoj da instaliraš novije drajvere od 4x.xx serije.

Na TNT-ju ti je mali pasivni hladnjak, debljine 5-6 mm, kao na P3 MB? Uz to još i zalepljen za GPU?
Uzmi malo veće "parče" ili ceo hladnjak (ukoliko je manji) od nekog rashodovanog CPU Cooler-a i zalepi "super" lepkom na postojeći. Funkcioniše, provereno bar 10-tak puta. To sve ako želiš tišinu....
Ako ti se čini da ima mnogo posla, ušrafi neki mali ventilator.
Ne znam koliko pomenuta kartica uopšte zavređuje da se angažuješ oko nje!?

A da....parče aluminijuma bolje da bude što veće, koliko god ne smeta prvoj kartici ispod ili elektrolitima na VGA! ;)

ma donesi meni, da ga ja skinem, ako ti odvalim i gpu, dacu ti onu MX400 iz DL kompa...

Poslednja izmena:
Slazem se sa grof pelinex : Ubaci drugu graficku pa vidji

Vrh Dno