Šta je novo?

problemi sa p2

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Ortak mi ima p2 na 366-intel sa chain tech plocom i via vt 82c693 apollo pro plus chipsetom i od skora je poceo da ga zeza-skace temperatura i posle 10-ak min rada samo zablokira i nista od daljeg rada. Interesuje me, posto sumnjamo da je procesor otisao, koji jos procesori sem ovog mogu da idu u ovu plocu sa ovim cipsetom pa da probamo nesto da spasimo sto se spasiti moze.
Unapred hvala

A da nije otisao samo kuler!?Cisto sumnjam da bi procesor toliko dugo radio!?Ako toliko dugo radi pre nego sto se kompjuter blokira,onda verovatno nije sam procesor otisao,moze biti cak i neki spajver ili virus koji optereti masinu do zagusenja!?
Pozdrav ,)

Ma jok kuler je ok, a sumnjamo na procesor jer i kad ga ugasimo na "zivo"(jer drugacije ne moze kada zakuca) i posle probamo da ga upalimo i dalje ostaju isti simptomi a da se pritom ne ukljucuje uopste-kao da ga nismo ni gasili a ostaje zakucan. Jedino resenje je da sacekamo duze vreme pa tek onda da ga upalimo

Расклопите машину, све очистите, па је склопите.

Можда тада проради.

Mr.No je napisao(la):
Ortak mi ima p2 na 366-intel sa chain tech plocom i via vt 82c693 apollo pro plus chipsetom i od skora je poceo da ga zeza-skace temperatura i posle 10-ak min rada samo zablokira i nista od daljeg rada. Interesuje me, posto sumnjamo da je procesor otisao, koji jos procesori sem ovog mogu da idu u ovu plocu sa ovim cipsetom pa da probamo nesto da spasimo sto se spasiti moze.
Unapred hvala
pa za pocetak saznaj model ploce(npr skini lavalys everest)
i da li je slot1 ili ppga
pa onda na google i eto odgovora
mada bi ovako otprilike trebalo da mogu da rade celeroni do bar 533mhz

To je verovatno starija ploca za slot1. One uglavnom podrzavaju do 450Mhz procesore koje mozes lako naci u oglasima i nisu skupi

Nazad
Vrh Dno