Šta je novo?

Problemi sa OCZ Platinium Edition DDR3 1333 Mhz Memorijom

Makaveli13

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2008
Poena
301
Imam Transcentovu memoriju na 1333Mhz. Sada sam dokupio dva giga OCZ DDR3 memorije i imam problem. Probao sam u kombinaciji sa starom,nece,cuveni plavi ekran,menjao slotove,probao sam samo OCZ,opet isto,probao sam sve moguce kombinacije,podigne mi sistem,radi minut dva,i prsne...
Ne znam sta je u pitanju.
Konfiguracija je MSI P45D3 Platinum,Procesor Core2Quad Q9300,chieftec 650w napajanje. U cemu moze da bude problem? Na zvanicnom sajtu MSI pise da je bas ova memorija kompatibilna... Inace,nemam nikakav overcloack,i tako to. E da,u servisu mi kazu da im memorija radi perfektno. Ne znam sta da radim,izludeo sam... :mad::mad::mad::mad::mad:

Ajd ovako:
1. Proveri prvo napajanje da ti nije oslabilo,taj procesor oce da "povuce" dosta snage,nisi napisao da li imas neko X2 resenje od grafike itd.....
2.Stavi samo transent pa probaj da dignes win,pa onda samo OCZ,tako ces eliminisati kvar i nekompatibilnost
3.A najverovatnije je da ces sledecom kombinacijom resiti stvar,koristi samo 3 modula tako da kombinacije ne prelazi 3072 Mb.
Stos je u tome sto svi 32 bit sistemi ne podrzavaju adresiranje memorije preko tri Gb Ram-a.

http://www.benchmark.rs/forum/archive/index.php/t-167701.html

Vrh Dno