Šta je novo?

Problemi sa O/C

• Začetnik teme Začetnik teme MarkoS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MarkoS

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
KD7E
1800 t-bred B
NCP 333
Assus TI 4200
30 GB quantum fireball 5400
Kada podignem fsb preko 133, tacnije preko 135, u pocetku sve deluje ok. Ali kada udjem u win sistem se na svaku sec ili dve zagusuje(cak i kada samo pomeram misa levo desno). U tim trenucima primetio sam da hard cudno sljaka, naime led dioda koja govori o njegovom radu tada neprestano svetluca. A o ulasku u neku igru iili benchmark ne smem ni da pomislim, posto se tada zagusuje i po nekoliko sekundi, pa i vise. Ovo mi se desava sada sa KD7E(1800+ B), desavalo mi se i sa GA-7VAX(palomino 1700+), kao i sa CH-7AJA2(t-bird 900MHz). Sa 7AJA2 sam taj problem resio flashovanjem biosa, posle cega se ovo nije desavalo. U stvari ovo je ono sto me najvise buni, jer isti simptomi sa sve 3 ploce, a kod prve sam problem resio softverski.
A kada podingem fsb-a na 166 (5:2:1), sistem nece ni da se bootuje.
Mnozilac sam povecao do 15 bez problema(1.8v).
U cemu moze da bude problem? Da li je do harda, ili je mozda do graficke?????? Mislim, ako jeste, kako to da je posle fleshovanja biosa sve bilo OK?? Ili je mozda uvek tako sa prvom verzijom biosa????????
Sada mi nista vise nije jasno, posle prve 2 ploce zbog ovoga sam resio da uzmem neku overclockersku, ali cvrc.
PS. gde mogu da vidim da li je hard 5400(inace kupljen je pre 1.5-2 godine). Dakle nisam siguran da li je 5400, mada ne verujem da moze da bude sporiji posto nije tako mator.

Sada mi sasvim normalno radi na 166x12 na 1.85V, a zasto sinoc nije htelo pojma nemam. Moguce je da juce nisam dirao opciju enhance fo bench., a sada kad sam je iskljucio, bootovao se i radi stabino. PCI/AGP je 33/88 ako je verovati ploci, a ako je verovati SS Sandri pci je 42.
Da li sandra laze ili??
PS. kada povecam preko 168 dolazi do zagusivanja.

Jos nesto, kako da znam kolika je prava temperatura procesora? U biosu pise:
CPU surface temp. 48-48
CPU core temp. 58
A u programu koji sam dobio uz plocu pise 47-49.

Nazad
Vrh Dno