Šta je novo?

Problemi sa nVidia GTX460 HAWK

• Začetnik teme Začetnik teme purple
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

purple

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
309
Poz,

Imam HAWK i danas po prvi put su pocheli da mi se deshavaju problemi. Pucaju texture u igricama, artefakti na sve strane. Skinuo sam Furmark i opalio jedan krug i ista stvar kao i u igricama (Splinter Cell Conviction).

artifactsi.jpg

Danas je prvi put puklo sve kad sam upalio i Youtube.

Sad shta tachno ovo znachi sad odjednom, poshto se nije deshavalo ranije, vec godinu dana od kako imam ovu grafiku. Jel ima neko iskustava ovakvih kao ja jer me zanima da li je pukao hardware ili je neshto drugo u pitanju?

Koristim najnovije, oficijelne, stabilne drivere. Isto se deshava i sa poslednjim beta driverima na Win7 x64.

thanks

Ako si dodatno OC karticu, vrati je na default, pa probaj ponovo. Ako nisi, reklamiraj je sto pre.

Najverovatnije da je hardware 🙁

Probaj da u potpunosti deinstaliraš drajvere (driver cleaner) i ponovo ih instaliraš, da budeš 100% siguran da nije do njih.

Ako i dalje brlja, hardverski je problem pa je reklamiraj. Čisto sebe radi, probaj da ili spustiš malo takt GPU-a ili da mu daš još malo voltaže, da vidiš da li je zaista u tome problem, ali i ako jeste, opet je reklamiraj jer ne radi na defaultu.

Poslednja izmena:
I to cuveni HAWK!"Military Class component" my ass!!!!!😡Reklamiraj to sto pre!

da, sve je military i ultra super dok ne pukne od malo akanja neke igre pd pre par godina.
Ovo je vec druga nVidia koja puca na isti nachin, isto se desilo na starom kompu. Sledeca karta je ATI definitivno.

Nvidija je izgleda malo previše optimistično odredila napone/klokove kod GTX460/560 serije, pa posle nekog vremena akanja kod određenih primeraka dolazi do degradacije i početka kraja GPU-a.

Ako vam kartica nije u garanciji, donekle se ovo može korigovati spuštanjem GPU kloka, a ako jeste u garanciji, pravac na reklamaciju, pa neka se Nvidija nauči pameti.

Vec sam reinstaliravao drivere sa driver sweeperom i driver cleaner.net-om i uradio clean install.
ma kakvi, puklo je skroz.

Nosim je u Emmi pa nek vide shta ce sa njom.

Sad shta tachno ovo znachi sad odjednom, poshto se nije deshavalo ranije, vec godinu dana od kako imam ovu grafiku. Jel ima neko iskustava ovakvih kao ja jer me zanima da li je pukao hardware ili je neshto drugo u pitanju?

Imao sam iste takve brljotine svojevremeno na grafičkoj karti MSI 7900 GTO, koja je u stvari ista kao i 7900 GTX, ali joj je memorija iz nekog razloga bila dosta niže taktovana (GTO: 660 MHz, GTX 800 MHz), sve ostalo je bilo isto.

Ali razlika u ceni je bila ogromna, GTO sam platio oko 200 evra tada, GTX je bila čini mi se duplo više. Razlika u performansama - minimalna.

Sve je to bilo lepo, dok grafička nije nakon dve godine (kratko nakon isteka garancije) počela da pravi iste takve brljotine kao kod tebe. Nije se pregrevala, skidao sam i hladnjak, menjao pastu, nije vredelo. Onda mi palo napamet da memorija na grafičkoj ne radi bez razloga na dosta nižem taktu u odnosu na GTX (lošiji kvalitet verovatno), i pokušam da dodam malo napona na VRAM, međutim, nije pomoglo. Zatim sam probao sniženje takta memorije, i to je pomoglo, obarao sam VRAM na 600 MHz, i tada su ponekad brljale teksture, ali mnogo ređe.

Dakle, hardverski problem, i ako ti je grafička u garanciji, menjaj odmah.

Nazad
Vrh Dno