Šta je novo?

Problemi sa novim SpinPoint F3 1TB.

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Pisem u ime korisnika mLaki, posto doticnom net zeza. "Malo pre sam instalirao Samsung SpinPoint F3 1TB u masinu i na moje iznenadjenje HD Tach nije uspeo da zavrsi test, izbacio je gresku (ni jednom od nekoliko puta nije uspeo da zavrsi test). Posle provere diska Hard Disk Sentinelom utvrdio sam da postoji jedan slab sektor (weak sektor). Ovaj broj se u roku od nekoliko minuta popeo na 3, dok je radio HD Tune Pro benchmark. Iz HD Tune Pro benchmarka zapazio sam da brzina citanja pada na jednocifrene vrednosti na dva mesta, na sredini i na kraju testa. Obzirom na probleme koje sam opisao i cinjenice da je hard disk nov novcijat (nema ni 1h power on time-a), da li ima osnova za reklamaciju?"

Ima osnova cim kad nece test da odradi nema nista od njega vracaj ga:)

Ja imam taj disk. Disk je odličan. Tebi se zapao sigurno loš primerak. U svakom slučaju vrati ga, neka ga zamene za drugi. Imaš pravo 14 dana da vratiš robu bez obrazloženja.

Ja imam isti disk, ne zeli i da pocne da radi test vec izbaci mi neku gresku, osim toga je prebucan, a i pojavio se jedan nestabilan sektor i 2 Ultra DMA CRC greske(vecinom se javlja zbog loseg kabla , konekcije promenio sam ga sa novim al greske su jos uvek tu)
Sad kad uzmem spoljasnji disk da si prebacim podatke, saljem ga i ja da ga zamene sa novim.
Ta nema sta da se cudi, nek' ga vrati nazad da mu ga zamene!

Poslednja izmena:
Sa garancijom i racunom dobio sam i taj papir za raskid ugovora, no meni bi najvise odgovaralo da mi zamene za ispravan HDD :)

Inace evo SS od HD tach. Svaki put na istim mestima pad skoro do poda.
HD Tach.png

Poslednja izmena:
Naletio si na los primerak reklamiraj dobices drugi.

Da iskoristim temu, jel ovaj moj WD u redu s obzirom da i on ima taj pad pri kraju grafika... hard je pun i lepo radi za sada nisam primetio nikakve probleme ???

Prilozi

• 2011-04-16_003425.png
    2011-04-16_003425.png
    49 KB · Pregleda: 42
Ne brini sve je u redu, to je zbog nekog procesa u pozadini, mozes da okacis jednu sliku da vidim kakav je SMART status.

Pre nego sto kurir dodje i odnese HDD nazad na pregled, uhvatio sam da odradim surface scan na problematicnom spinpointu sa HDD sentinelom. Za sada 44 slaba sektora a jedva je 1% povrsine preskenirao. :S:

Poslednja izmena:
Vrh Dno