Šta je novo?

Problemi sa napajanjem?

JoHnyBrAvO

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
309
Kupio sam skoro Thermaltake 430 W napajanje i radi super. Medjutim u programu PC Alert mi u odeljku +12V pise da je vrednost 15.30 a max treshold je postavljen na 14.00! i daje mi upozorenje da nije u redu. Na nekim sajtovima kazu da je variranje do 5 odsto prihavtljivo(oko 12,35). Ne razumem se bas u elektroniku pa me zanima da li sam negde pogresio pri povezivanju i ako jesam gde( ili mozda Pc alert laze!) . Ostala konfiguracija je INtel Presccot 2.8 Ghz, 1 GB Ram, ASus DVD-RW, Plextor DVD-Rom, Maxtor 120 GB S-ATA, MSI NX6800 AGP 1280 MB Ram, i imama tri dodatna ventilatora u kucistu( 2x 120 i 1x90)

JoHnyBrAvO je napisao(la):
Kupio sam skoro Thermaltake 430 W napajanje i radi super. Medjutim u programu PC Alert mi u odeljku +12V pise da je vrednost 15.30 a max treshold je postavljen na 14.00! i daje mi upozorenje da nije u redu. Na nekim sajtovima kazu da je variranje do 5 odsto prihavtljivo(oko 12,35). Ne razumem se bas u elektroniku pa me zanima da li sam negde pogresio pri povezivanju i ako jesam gde( ili mozda Pc alert laze!) . Ostala konfiguracija je INtel Presccot 2.8 Ghz, 1 GB Ram, ASus DVD-RW, Plextor DVD-Rom, Maxtor 120 GB S-ATA, MSI NX6800 AGP 1280 MB Ram, i imama tri dodatna ventilatora u kucistu( 2x 120 i 1x90)

Izmeri taj napon ODMAH voltmetrom (izmedju crne i zute "zice" u Molex connectoru, to je onaj koji daje napajanje HDD-ima, CD-ima i sl.) ili neka ti neko vestiji izmeri da ne bi doslo do vecih ostecenja.

Najverovatnije da plocha ne ocitava lepo napone, tako da PC Alert laze, ali poslusaj tex707 i izmeri za svaki slucaj. To je dosta vece odstupanje od specifikacije za bilo koje napajanje. A ostale grane 3, 5 su ti ok ?

A znate li mozda jos neki program koji pokazuje ove vrednosti?

SpeedFan, Motherboard Monitor, Sandra, samo je pitanje da li ce i oni dobro ocitavati, probaj pa uporedi

E hvala, Motherboard Monitor 5 mi pokazuje normalnu vrednost!
Sta mislite da li sam se presao sto sam kupio ovo napajanje( platio sam 67 €), ali ima cool mogucnosti npr. dodatni kuler od 12 cm i kontroler za brzine tog dodatnog kulera i kulera u napajanju? Da li sam imao neki bolji izbor?

Pa ako si vec kupio i zadovoljan si, bolje da se ne razocaras da je postojala bolja kupovina 🙂 Pare su vec date tako da uzivaj 😀

Nazad
Vrh Dno