Šta je novo?

Problemi sa najboljim prijateljem:-)

vip

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
309
Interesuje me da li postoji odredjena istorija nekompatibilnosti ove graficke sa odredjenim proizvodjacima ostatka hardvera ili je nesto drugo uzrok problema koje navodim. Naime, pozvan sam da «pomognem» poznaniku, ljubitelju svih zanrova najnovijih izdanja igracke industrije, koji je dobrano zasao u pedesete. Problem je u zaglavljivanju racunara u svim igrama nakon par sekundi ili karakteristicnom, hajde da tako nazovem pucanju tekstura. Sve se desava nakon minuta ili krace prelaska u 3d mod. Pokusao sam da odradim i 3dmark 2k1, ali on stalno blokira na trecem testu, na istom mjestu. Konfiguracija je:
Amd XP 2400 box
Gygabite FX 5700LE
512 DDR
MB Asus A7V600-x
JNC 300w
Navodno je kartica testirana u drugom okruzenju i ispravna je. Laicki pretpostavljam da se radi o 128bit. verziji s obzirom na velicinu kartice, broj memor. cip. i broj fps (oko 190) u prvom testu 3dmark 2k1.
Procesor se dosta grije kao i vecina box verzija, ali mislim da to nije problem. Naravno postoji tu dosta mogucnosti za testiranje, ali me interesuje da li postoji nekakav odranije poznat slican problem.

Ja tipujem na procesor, posto sem graficke, u vecini slucajeva on moze da uzrokuje zakucavanja, a nekad i vizuelne artifakte. Mozes testa radi da probas da ga stavis na 100fsb, pa da vidis da li ce 3dMark da "pozivi duze", ili jednostavno probas sa drugim ukoliko ti je dostupan.

Uh, sto ja ne volim tu plocu...

Proveri da nije podignut klok graficke (pogledaj u CP, potrazi program tipa Riva Tuner i pitaj prijatelja da nije radio nesto sto ne razume u tim programima). To bi objasnilo zasto je na drugoj masini ok a i simptomi su karakteristicni za veliki o/c graficke.

da se ja javim sa mojim iskustvima... 5700 je cudo od graficke...
pravi problema na dosta ploca... na par je problem resen updateovanjem biosa, promenom napajanja, a na nekim je morala ploca da se promeni |>

Vrh Dno