Šta je novo?

Problemi sa mrežom (1001. put)

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
U 2 računara imam Realtek RTL8180 wireless LAN karticu, koja ima i soft AP mod rada. I na oba računara imam isti problem - taj AP mod rada ne može da se dovede u funkciju. Naime, mreža se uredno vidi i konfiguriše, uredno je zaštićena šifrom, međutim, iz nekog razloga, kartica uređajima koji se kače ne dodeljuje IP adresu i ostale potrebne parametre. Tj jednostavno rečeno - ne radi :smash:

Odradio sam Network setup wizard, dodeljena joj je adresa 192.168.0.1, ali i dalje ne radi kako treba.

Jel neko imao ovaj problem i kako ga je rešio/kako ga rešiti? :S:

:wave:

stavi rucno adrese s tim sto:

na kartici 1 kucas:
192.168.0.10
255.255.255.0
192.168.0.10
192.168.0.10

a na kartici 2:
192.168.0.11
255.255.255.0
192.168.0.10!!!
192.168.0.10!!!

ovo ti kucam da bi shvatio poentu, da stavis da ti jedna od te 2 bude i GATE i DNS pa ti mozes da stavljas koje oces adrese.
ako izlaze na net, onda su ti GATE i DNS adresa rutera.

i naravno. ako je manji broj racunara odradi to rucno svuda.
A za veci broj...
I da, kako si ti mislio da ti kartica deli adrese?

znam za tu kombinaciju, ali meni je važno da automatski dodeljuje IP adrese, kao i svaki ruter, jer će se koristiti na više laptop računara, a korisnici nisu baš edukovani o podešavanju mreže...

Kako onda Windows dodeljuje IP adrese automatski preko LAN kartice drugim računarima, a ne može isto da uradi i za WLAN? Jel mi treba neki DHCP server (ne razumem se u tematiku toliko, ali pretpostavljam da je o tome reč :D)?

Naravno da ti treba DHCP. On je taj koji dodeljuje adrese.
I sa tim adapterima se neces usreciti ni malo ako planiras da se vise od 2 korisnika po adapteru kace...
Za to tebi treba WI-FI ruter...
A imas ih sad za 2.500 dinara. Skoro isto kostaju kolko si ti placao te dongle...

U pitanju je PCI adapter... Koristiće se za 3 do 4 laptopa i lakši surfing, ništa preterano...

Uglavnom problemima nikad kraja... Našao sam DHCP server koji se instalira kao servis, samo što sam imam problem da namestim mrežu :S:

Ako kartica ima Soft AP mod rada, jel može neki 3rd party softver da radi isti posao kao i softver koji dolazi uz karticu?

imas u XP-u Template za DHCP!
Al to stvarno nisam radio nikad. U svakom slucaju, previse si zakomplikovao celu stvar. Ne daj boze da to podesis i da odes na par dana negde... Ako to crkne, niko ziv nece znati da razpetlja.
Sve sto treba je -2.200 dinara za ruter :S

Nazad
Vrh Dno