Šta je novo?

Problemi sa M-Audio Radium 49 kontrolerom

• Začetnik teme Začetnik teme Mangel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mangel

Cenjen
Učlanjen(a)
31.07.2009
Poena
151
Zdravo svima

Imam nezgodan problem sa USB midi kontrolerom M-Audio Radium 49 koji koristim sa Reasonom za produkciju. Naime kontroler radi svega par sekundi (nekad krace, nekad malo duze) po ukljucivanju, i onda se "zaglupi" prestane da reaguje. Medjutim, kad u tom trenutku udjem u podesavanja za MIDI u programu, i nista ne promenim vec samo kliknem OK, opet proradi na par sekundi. I tako moze u krug.

Napominjem da ovaj problem nisam imao do pre par nedelja na istom racunaru, na kome nista nisam menjao. Pritom sam apsolutno siguran da kontroler radi jer sam ga probao na jos 2 racunara i tamo je radio perfektno.

Probao sam da reinstaliram Reason, drajvere za Radium, ponovo sam instalirao i Windows, probao sve USB portove ali nista nije pomoglo. Probao sam i da izvadim sve ostale USB periferije osim njega, nista nije pomoglo.

Moze li neko da mi pomogne ? 🙂

Konfiguracija je AMD X2 5000+, 2GB Kingston rama, MSI K9N Neo ...
Koristim WIN XP SP3, Reason 4, Ableton Live 6 ... (u kojima je sve radilo perfektno do skoro).

Hvala unapred 🙂

Zdravo svima

Imam nezgodan problem sa USB midi kontrolerom M-Audio Radium 49 koji koristim sa Reasonom za produkciju. Naime kontroler radi svega par sekundi (nekad krace, nekad malo duze) po ukljucivanju, i onda se "zaglupi" prestane da reaguje. Medjutim, kad u tom trenutku udjem u podesavanja za MIDI u programu, i nista ne promenim vec samo kliknem OK, opet proradi na par sekundi. I tako moze u krug.

Napominjem da ovaj problem nisam imao do pre par nedelja na istom racunaru, na kome nista nisam menjao. Pritom sam apsolutno siguran da kontroler radi jer sam ga probao na jos 2 racunara i tamo je radio perfektno.

Probao sam da reinstaliram Reason, drajvere za Radium, ponovo sam instalirao i Windows, probao sve USB portove ali nista nije pomoglo. Probao sam i da izvadim sve ostale USB periferije osim njega, nista nije pomoglo.

Moze li neko da mi pomogne ? 🙂

Konfiguracija je AMD X2 5000+, 2GB Kingston rama, MSI K9N Neo ...
Koristim WIN XP SP3, Reason 4, Ableton Live 6 ... (u kojima je sve radilo perfektno do skoro).

Hvala unapred 🙂

windows se zaglupeo i nekad ti je jedino resenje nova instalacija Win-a... jeste da si davno pitao al *** 🙂

inace posto se i sam profesionalno bavim muz. produkcijom UVEK drzim sistem potpuno cist sa iskljucivo instaliranim proverenim stvarima koji rade... nikako net, nikako igrice i nikako novi programi za experimentisanje... pa cak i tako nisi 100% siguran da se nece desiti neki "kvrc", ali kod mene srecom nije.. ali nekad je dovoljno i samo da struja nestane u nezgodni cas 🙂

ako ti je isti komp i za muziku i zezanje onda ti je jedino pravo resenje dva odvojena sistema... znam da je cimanje uvek restartovati komp kad pozelis da nesto "stvaras" ali mora jer je muz. softver jako pipav

pozdrav

Nazad
Vrh Dno