Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

Ja bih, bas naprotiv, otisao pravo u EWE. Ne bih se zamarao sa prodavnicom. Svaki problem je resavan u roku od ODMA' ;)

Ja bih, bas naprotiv, otisao pravo u EWE. Ne bih se zamarao sa prodavnicom. Svaki problem je resavan u roku od ODMA' ;)

Sta u slucaju da uredjaj ne moze biti popravljen? Posle ga svakako mora nositi kod prodavca da ga prodavac opet salje na servis i da trazi zamenu/povracaj novca itd jer mu nece servis dati direktno drugi uredjaj. Inace sto se popravke tice to se slazem kraci je rok ako se odnese u servis i skratis vreme postupka jer se prodavac ne mesa u celu pricu itd....

Komp sam kupio u Te.....niji. Reci mi jel EWE ovlasceni servis za Dell? E da, ubacio sam, nekih 6 meseci posle kupovine jos 2Gb rama, ali i pre toga je radio isto lose. Jel da im pominjem to? Kapiram da nece nesto da drve oko toga?

Pa izvadis ta 2gb ako nisi u servisu stavljao i imas papirologiju da to potvrdis da ti ne bi rekli no no nema vise garancije ...

Pozdrav svima. Po mojoj preporuci sestra je kupila pre jedno 3-4 meseca lap top ASUS K55VJ-SX199 u Bg-u ( ne znam da li smem da kazem koja je firma u pitanju) bez operativnog sistema. Lap top ima odlicne performanse za svakodnevni rad, i3 procesor, 6gb rama, posebna gt635m sa 2gb memorije itd itd. Lap top je dosao bez operativnog sistema. Jos od prvog dana kad sam instalirao sistem lap top radi ali sve je usporeno, jednom recju gnjavi, spor mu je odziv, sporo se pokrecu programi ( instalirao sam 5-6 raznih verzija win 7, nasao drajvere za jedan slican model posto na ovom modelu postoje drajveri samo za win 8 , moja sestra ni da cuje za win 8). Normalno instalacija windowsa traje 20-ak minuta zavisno od hardvera, na ovom je trajala uvek oko 60. Jednostavno lap top tromo reaguje na komande a hardver mu je jak. Nosen je i u servis, ne mogu da uvaze reklamaciju jer on radi. Testirao sam hdd, ram, grafiku, sve je ispravno. Da nije nesto sa naponom, sta bi to moglo biti, nesto ne verujem da je do drajvera? Grize me savest jer je placen 50.000, htela je da uzme nesto malo bolje a on na kraju ispao felerican, a opet "sve ispravno i ne moze da se reklamira"... Malo sam oduzio.
Da nije outlet a da su to sakrili, jer na sajtu u tom trenutku nije bio kao outlet proizvod, a sada posle nekog vremena jeste, kao samo ostecena kutija.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Po mojoj preporuci sestra je kupila pre jedno 3-4 meseca lap top ASUS K55VJ-SX199 u Bg-u ( ne znam da li smem da kazem koja je firma u pitanju) bez operativnog sistema. Lap top ima odlicne performanse za svakodnevni rad, i3 procesor, 6gb rama, posebna gt635m sa 2gb memorije itd itd. Lap top je dosao bez operativnog sistema. Jos od prvog dana kad sam instalirao sistem lap top radi ali sve je usporeno, jednom recju gnjavi, spor mu je odziv, sporo se pokrecu programi ( instalirao sam 5-6 raznih verzija win 7, nasao drajvere za jedan slican model posto na ovom modelu postoje drajveri samo za win 8 , moja sestra ni da cuje za win 8). Normalno instalacija windowsa traje 20-ak minuta zavisno od hardvera, na ovom je trajala uvek oko 60. Jednostavno lap top tromo reaguje na komande a hardver mu je jak. Nosen je i u servis, ne mogu da uvaze reklamaciju jer on radi. Testirao sam hdd, ram, grafiku, sve je ispravno. Da nije nesto sa naponom, sta bi to moglo biti, nesto ne verujem da je do drajvera? Grize me savest jer je placen 50.000, htela je da uzme nesto malo bolje a on na kraju ispao felerican, a opet "sve ispravno i ne moze da se reklamira"... Malo sam oduzio.
Da nije outlet a da su to sakrili, jer na sajtu u tom trenutku nije bio kao outlet proizvod, a sada posle nekog vremena jeste, kao samo ostecena kutija.

Ako hoces da ga ubrzas kupi ssd i tjt, jednostavno je hdd spor jer su hardovi kod laptopova sporiji.

Znam druze kakvi su hdd-ovi kod laptopova, jesu sporiji u odnosu na 3,5" Hdd ali moj laptop koji je kanta za ovaj leti u odnosu na njega, kao i svaki laptop koji sam koristio, tako da to nema veze sa 5400 obrtaja, ovo je nesto bas nepodnosljivo.

Poslednja izmena:
ASUS K55VJ-SX199 ne bi smeo da bude spor ima procesor i3 3120m koji je odlican , slobodno reklamiraj , najverovatnije je problem sa hard diskom ili memorijom! Windows tesko da je , bas naprotiv windows 7 koja god da je verzija bi trebao da leti na tom procesoru!

ASUS K55VJ-SX199 ne bi smeo da bude spor ima procesor i3 3120m koji je odlican , slobodno reklamiraj , najverovatnije je problem sa hard diskom ili memorijom! Windows tesko da je , bas naprotiv windows 7 koja god da je verzija bi trebao da leti na tom procesoru!

to i ja kazem... reklamirao, nema nista od reklamacije...

Otvori poklopac za memoriju i vadi jedan po jedan stap i vidi sta se desava da li i dalje koci , ako si kupio u radnjama gde pise + poklon memorija moguce da su ti uvalili nekog kineza! Ako se i dalje ponasa isto idi u neki servis da ti ubace drugi hard disk samo da bi video da li koci na licu mesta ako i dalje koci onda je procesor ili ploca ali cisto sumnjam na ta dva , postoje razni programi za testiranje memorije proguglaj takodje vidi i neki program za hard disk za bad sektore! Negde jeste problem svakako i na windows 8 bi najverovatnije tako bilo , dakle probaj za pocetak memoriju i hard pa ako nije onda onda trazi da ti zamene ceo laptop!

Za pocetak probaj sa live cd nekog linuxa( ubuntu, mint), ako radi brzo sa cd-a onda moze da bude problem hard disk.Ili instaliraj ubuntu na hard pa vidi kako radi.

Ako hoces da ga ubrzas kupi ssd i tjt, jednostavno je hdd spor jer su hardovi kod laptopova sporiji.

Potpisujem. Mehanicki diskovi su komedija u odnosu na SSD , barem po pitanju perfomansi. Meni je ubrzao laptop drasticno a smanjio potrosnju.

Testirao sam ram memtestom, prime 95, i jos jedan kako bese goldmemory valjda, sve ok. Hdd nema losih sektora, probacu sa hirens boot cd-om pa cemo videti. Ono laptop radi, ali kako radi, katastrofa. Tako da bicismo 50.000, nemam drugi hdd da probam a i ne smem da ga otvaram zbog garancije, videce se mehanicko ostecenje na srafovima... Ma sve su to lopovska posla. A laptop ima vise nego solidan hardver...

Poslednja izmena:
Znate li možda nekoga ko servisira baterije i koliko to naplaćuje? U pitanju je Fujitsu Siemens V6555... Baterija je kupljena u Triax-u i drži solidna 2:20 surfa, ali indikator brlja: prvih sat i po prikazuje da je baterija prazna, posle toga krene od 100% na dole. Ja cenim da treba kontroler u bateriji da se sredi, ali blage veze nemam kako se to radi, niti ko to radi, niti koliko naplaćuje.

Pozdrav svima. Hteo bih da vas pitam za vase misljenje…
Elem, uzeo sam lap top HP pavilion u Tehnomaniji jun 2012. Lap mi se pokvari, ja odnesem u ovlasceni servis System one, pokazem fisklani i ugovor. Kazu sve OK menjamo deo ali mora da se aktivira druga godina garancije! Izdaju mi I paprir gde to pise.
Kontaktiram Tehnomaniju, posaljem sliku papira ali nikad culi za to! Zovem HP, potvrde mi to sto mi trazi System One. Kazu mora prodajno mesto da zove uvoznika I to se onda aktivira preko interneta, ako im nije jasno neka okrenu njih (HP) I objasnice im sta I kako!
Posaljem mail Tehnomaniji ali ne odgovaraju. Ja sad prosto ne znam koga da zovem I gde da se zalim! Imam garanciju ali je nemam.:mad:
Ajde ako neko ima ideju, bio bih mu zahvalan

Ipak su prihvatili ono sto pise na papiru i kontaktirali uvoznika... Eto sad bar znaju jos nesto

U servisu mi je receno da je uradjen DMI. Sta to tacno znaci?

Moje iskustvo sa sevisom System One.
Odnesem HP laptop u servis, napisem na papiru sta se desava, misleci da ce serviser lakse da ustanovi kvar.(cula se igla od hard diska I tastura je prestajala sa radom kad se zagreje laptop) Prihvate samo zamenu hard diska a ostale primedbe odbace. Prodje 3 nedelje I ja dobijem poruku da dodjem po laptop. Daju mi torbu sa njim, ja ga izvadim pregledam I vidim da je spolja sve OK. Zahvalim se potpisem papir I odem kuci. Sa vrata zena odmah vice da nije nasa torba, reko nije vazno ionako ga ne nosamo nigde. (dali su mi neku koja je iznosena I jos u u nju stavili sve moje stvari I papir u kome pise kako se koristi torba)
Elem, dignem system, I pred kraj tastatura prestaje sa radom… Vidim da nisu odradili kako treba. Nateram klinca da uzme aparat I da snimi kako ja lupam po tastaturi dok na Notepadu nema nista. U medjuvremenu, popunim onaj feedback najgore sto mogu, napisem kratak mail sta se dogadja. Nazovem ih posle par minuta ali onaj mucenik sto mi se javio je jedva pricao. Kaze mora da se ceka mail, ne mogu odmah da dodjem. Odgovaraju mi posle 1-2h da je sa laptopom SVE u redu I da ONI nikad ne bi promenili torbe. U mailu me pozivaju da dodjem I da ce na licu mesta sve da provere.
Tu izgorim, zapakujem sve, ponesem snimak I odem kod njih. Serviser celo vreme, kontaktira sa mnom preko zene na prijemnici, napominjem da sam bio vrlo kulturan, bez dranja, zvanja sefova I ostalih sr… Posle 1h, kaze radnica da ce laptop ostati kod njih, samo da proveri sa kolegom koliko. Dobijam mail da je prihvacena reklamacija ali ne pise sta je u pitanju.
Radnica mi izdaje papir da sam predao laptop I usput primeti da torbu nisu zamenili! Kazem tako ste rekli I da je sve uredu sa laptopom a nije. Vidim da ima iskustva u kulranju lose raspolozenih stranaka. Tako da nisam hteo dalje da gubim zivce.
Kad sam izasao napolje stize mi od njih drugi mail, gde kazu da je otisla maticna ploca I da ce za 15 dana da je zamene.
Ono sto mene interesuje je sta biste vi uradili? Kome bi se zalili? HP u ili njihovom sefu? Nije mi krivo za torbu, nego sto sam bez laptopa 3 nedelje I bicu jos 3, zato sto ih je mrzelo da lepo pregledaju
pozzz

Pozdrav ljudi.

Ja sam ponosan vlasnik HP DV6500 Special Edition laptopa. Inace mrzim laptope, ali ovo je bio ljubav na prvi pogled.
Koriscena, tu tamo ima koju ogrebotinu ali eto radi da kucnem...
Posto nemam iskustvo sa laptopima imam nekoliko pitanja, ako ima neko ovde iz HPa, jos bolje...

Juce sam menja lcd na laptopu, izduvao prasinu, menjao pastu za AS5...danas kada ukljucim cujem da ventilator zuji kao avion, kada pogledam u HWiNFO64 temperature vidim da maticna ploca je 65c...ovo je po moje misljenje nemoguce, jer laptop je hladan ko spricer, evo proverio sam sve, malo je toplije kod hard diska oko 35c, i to je to...

Sta mislite u cemu je problem? Kako da resim, dali vredi nabaviti novi kuler ili postoji DIY resenje?
Konfiguracija je c2d T7300, 3GB ram, 500GB hybrid hdd...Jos nesto, na laptopu postoji led svetlo za power, battery i za hdd. HDD led radi normalno tj kada hard radi, ovaj za power svetli konstantno ali kao da svetli slabije, dok ovaz za bateriju radio kao na semaforu zuto trepcuce svetlo...

ps: nemam nameru da menjam laptop ovo mi jako odgovara, imam i desktop pc ali eto hocu da izlecim ako je neki kvar u pitanju...

Moguce je da nisi lepo zamenio termalnu pastu ili si lose povezao/namestio ventilator. To sto ti se cini hladnim moze da znaci da ili toplota ne izlazi gde treba pa je senzor detektuje ili je senzor otisao u krasni. Postoje diy resenja ali zavise od modela do modela, i onda vecinom laptop postane neprenosan kao desktop. Ako ti je otisao ventilator probaj da nadjes isti takav.

hteo sam da postavim jedno pitanje da ne otvaram novu temu, da li laptopu (jedini je kompjuter u kuci) smeta da konstantno bude na wifi konekciji za internet ili bi trebalo koristiti lan a wifi po potrebi (ovo pitam iz razloga da li da kupijem lan kabli i drugo da li laptop moze biti ukljucen dnevno 12-15h (znam da desktop moze)?

Instaliram drugarici Lenovo G500 laptop. Sve je proslo kako treba wireless radi ko sat, medjutim... nemam ikonicu u taskbaru da postoji wireless veza. Imam prekrizeni kvadratic koji oznacava klasicnu LAN vezu, jer kabl naravno nije povezan. Kada kliknem na taj prekrizeni kvadratic, izadju mi wireless mreze koje su mi dostupne

Internet radi dobro, i download i sve sto treba. Probao sam da namestim u notifikacijama, ali tamo nemam posebno podesavanje za wireless nego samo za network i ono je podeseno kako treba. Probao sam properties svega i svacega, enable-disable obe mrezne veze... nemam ideju sta vise da probam...

HELP!

Da se ne cimate vise

Problem je bio u DriverPack Solution drajverima umesto sa zvanicnog sajta Deinstalirao sam sve network drajvere ocistio ccleanerom I instalirao drajvere sa sajta

Imam Lenovo G770 i muči me problem sa baterijom. Kada uključim punjač, nakon nekog vremena power button i svi LED indikatori počnu blinkati. Kada je laptop samo na bateriji ili samo na struji, ovo se ne dešava i sve je OK. Pokušavao sam sve moguće u power managementu, potpuna punjenja i pražnjenja , sve savjete sa naših i bjelosvjetskih foruma i NIŠTA nije pomoglo. Je li otišla baterija, DC kabl ili punjač?

Da li je preporucljivo usisivacem usisati prasinu iz laptopa? Dostize mi temperaturu oko 60 stepeni kad nista specijalno ne radim.

Mozes to da uradis ali jako malo ako i ikako ces videti boljitak od toga.
To se otvara i menja pasta. Tako se dobijaju najbolji rezultati.
Ako mozes da skines onu plocu sa dna i da pridjes hladnjaku i sl. pa da tu usisas ili izduvas(ovako necim ako imas http://www.internet-kupovina.com/Bazeni-i-oprema/g-16). Ako ne zelis da rasturas komp ili da ga nosas po servisima da ti to odrade.

Ne bih da otvaram sam laptop, suvise je sitnih delica, za to treba dosta prakse, a ja nemam laptopove da vezbam na njima :D

Znaci moram da se snadjem na drugi nacin.

Dve godine star, nikad ciscen, vreme mu je :D

Ako je laptop iz potpisa u pitanju, ne bih preporucivao da ga otvaras sam(posto kazes da nemas iskustva), nego ga odnesi u servis, neki krsteni, da ga ociste i promene pastu.
Znam da to naplacuju 15-35 eur.

Obicno usisavanje samo ne pomaze jer se formira "tepihcic" od prasine na rebrima hladnjaka, koji sprecava protok vazduha.

Nazad
Vrh Dno