Pajser
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.06.2003
- Poena
- 630
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 7800X3D / BeQuiet! Dark Rock Pro 5
- Matična ploča
- ASRock B650E Steel Legend
- RAM
- 2x16GB Corsair Vengeance DDR5 6000MHz CL30
- GPU
- MSI Nvidia RTX 4070Ti Gaming Trio
- Storage
- Samsung 990Pro 1TB/Kingston SA2000 1TB/WD Purple 2TB
- Zvuk
- EPOS H6 Pro Open/EPOS GSX300
- PSU
- BE QUIET! Pure Power 12 M 1000W
- Kućište
- Fractal Design Torrent
- Monitor
- Zowie Benq XL2566K/LG 27GN850-B
- Miš & tastatura
- Razer Viper V3 Pro / Wooting 60HE
- Tablet
- iPad Air 2022 M1
- Mobilni telefon
- iPhone 15 Pro Max
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Imam IBM DeskStar 120gb 7200 rpm hard disk i u poslednje vreme imam velike probleme sa njim. Naime, menjao sam kucishte, imao sam DTK, uzeo sam Chieftec CX i od tad nevidjeni problemi. Hard se jednostavno ugasi, pre chega se chuje neprijatni zvuk kao otvaranje zatvaranje shkripucih metalnih vratanaca, posle chega mi windows izbaci plavi ekran, bla bla bla problem found at 0x00000007 (ne znam tachno koji je broj), ispishe mi Dumping Physical Memory i posle toga se nishta ne deshava. Kada ugasim komp, i ponovo ga startujem nece da detektuje hard, potom ga ostavim malo, izvuchem kabl od napajanja i vratim ga, upali se komp BIOS ga detektuje ali samo kao IDE Hard Drive, dok ga je ranije nalazio pod punom oznakom (ne znam tachno koja je). Do pregrevanja nije, poshto je isto i sa qlerom za hard i bez njega. Jedino ako je do kontakta, ali sam ga drzhao u svim mogucim polozhajima i ovo se svejedno deshavalo. U starom DTK kucishtu se deshavalo po neki put da se chuje taj isti zvuk ko sad pred gashenje, ali se hard nije gasio. Firmware je updateovan josh dok je bio u starom DTK kucishtu. Shta mislite u chemu je problem?