Šta je novo?

Problemi sa Hyper x memorijom

fortuna

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
169
Imam dva modula po 2gb ddr2 hyperx 1066 memorije. Ono sto sam primetio da mi bude zauzeta memorija u task manageru i do 60%. Kada "ugasim" svchost i gadgets, memorija mi je zauzeta 27-30%. Ljudi su mi rekli da je moguce da imam virus, ali preko memotesta sam utvrdio da imam 14 gresaka na oba modula. Formatirao sam hard, ponovo podigao sistem i za sada mi je zauzece memorije ispod 30%, sto izgleda da je ipak bio virus. Racunar mi radi normalno. E, sada mene interesuje, kako se manifestuje greska na memoriji kroz rad racunara, posto meni racunar radi bez ikakvih problema? Moze li da se desi da je pogresna dijagnoza i da mi je memorija ustvari dobra? Moze li memotest da pokaze gresku, ako recimo moduli nisu kompatibilni?

Sve je moguce, ali ne obracaj paznju dok se ne pojavi stvarno neki problem (a ajd sad opet testiraj ram kad je sve OK, verovatno je bio sistem)

Probao sam opet, ali sam prekinuo zbog vremena, u prvom prolazu nije pokazao ni jednu gresku, ali u drugom je pokazao dve greske. Posto nisam imao vremena, zaustavio sam program, ali vec sam video da ima gresaka...Za sada mi ne smeta pri radu racunara, ali ce verovatno vremenom pokazati da je to problem...

@ fortuna

Menjaj tu memoriju ako je pod garancijom.

Probaj da izvadiš oba modula i kontakte na njima nežno obriši običnom gumicom koju deca koriste u školi. Ovaj savet sam proverio lično i dao je rezultate.

Probaj da izvadiš oba modula i kontakte na njima nežno obriši običnom gumicom koju deca koriste u školi. Ovaj savet sam proverio lično i dao je rezultate.
Posto i dalje imam problema, ali sa na ekranu, obrisacu ih i gumicom. Da li moze da se desi greska ukoliko su moduli nekompatibilni?

Testiraj odvjeno module, moze biti da samo jedan pravi problem.
Ako te mrzi da cekas pusti program dok nisi kod kuce.

Vrh Dno