Šta je novo?

problemi sa grafikom

skunkfu

Poštovan
Učlanjen(a)
16.05.2014
Poena
51
Jutros kada sam upalio racunar pojavile su se linije(tacnije kocke) svuda po ekranu...
Probao sam da update diver nije pomoglo,takodje dam probao da promenim i port na kome mi je prikljucen monitor,nije pomoglo..
Kada upalim igru dobijem zeleni ekran sa par vidljivih polja,ext game,options...na zalost kada sam u igri screenshot je crn??
napravio sam par screenshotova ekrana na kojima se vidi problem...
graficka karta:Geforce 8600gt
Unapred hvala na svakoj pomoci,savetu,dijagnozi..
youtube_zps3ba2443e.png
mozilla_zps97a84e1e.png

Prilozi

• mozilla.png
    mozilla.png
    292.8 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Ili se pregreva, ili je do losih memorijskih cipova na karti ili je karta na ivici cmrti. Vidi prvo da li je ociscena od prasine i da li dobija dovoljno vazduha. Stavi driver sa sajta proizvodjaca. Ako to ne upali, nema ti druge nego da menjas kartu jer je to hardwareski problem, znaci losi sipovi ili je sam GPU presao veliku kilometrazu pa pocrkali neki shaderi :(

ako si u mogućnosti probaj da je duvaljkom neko pređe da vidiš da se neće povratiti ali samo malo ne treba njoj mnogo nije toliko zaribala
ako je neka da kažem malo starija onda probaj a ako ne onda kupi odma drugu da se ne zamajavaš ili koristi tu pa dok traje

PS ovako može da radi još dugo dugo :D

crkla memorija, nevredi da se nerviraš oko toga i popravljaš ukoliko si zadovoljan postojećom grafikom izvadi 10e iz džepa i kupi istu ispravnu grafiku... :)

Ako je do grafičke, menjaj je. Ne isplati ti se popravka, osim ako imaš nekog da ti namesti za dž.

Ma ovaku sam i ja imao istu situaciju sa starim 570tkama kada bi ih oc preko limita, ali posto sumnjam da si ti oc kartu onda je kao sto ljudi kazu pri kraju svog zivota, pitanje je samo onda vremena kada ce riknut.

Jos mozes da probas da zamenis pastu i one termalne pad-ove ispod hladnjaka, da nije slucajno da se memorija pregreva. Ako to ne pomogne, onda je riknula :/

Pozdrav društvo,

nisam znao gde ovo da pitam,pa rekoh da pokušam ovde. Instalirao sam staru igricu (Blitzkrieg Anthology), startujem je normalno, uđem u meni, ali kada startujem bilo koju misiju, pojavi mi se samo crn ekran dok u pozadini normalno ide audio. Moja konfiguracija je AMD Athlon II X2 240, 2 GB RAM-a, grafika GT-220 od 1GB. Tražio sam po netu, kažu da je problem u grafici,da je "prejaka" za te stare igrice, neki predlažu instaliranje starijih drajvera, drugi da se promene neka antialiasing podešavanja... Pokušavao sam da čačkam nešto sam, ali bez rezultata. U suštini i ne znam šta bi trebalo da promenim, koje opcije da ostavim. Stavio sam sva ta antialiasing na off,ali ništa se nije desilo. Nadam se da će mi neko na osnovu ovih slika znati da kaže šta da radim.
Pogledajte prilog 143612Pogledajte prilog 143613 Pogledajte prilog 143614

Ne znam ni koje bih to starije drajvere trebalo da tražim, jer sam kupio komp pre 4 godine, instalirao sam ono što su mi dali, i pitam se postoje li uopšte stariji drajveri za ovu karticu? Inače, ja sam duduk za ove stvari,ali nervira me što prokleta igrica neće da proradi. Pokušao sam da stavim i manju rezoluciju na monitoru,ali ni to nije pomoglo. Nadam se da će neko imati neko konstruktivno rešenje (sem da batalim sve ovo :d ), hvala unapred. I ne zaboravite da sam laik ;)

Ne isplati se popravka te kartice.Ako možeš bolje kupi neku novu ili dobru polovnu. :)

Ljudi ne znam da li ovde postaviti pitanje I izvinjavam se unapred.Upalio sam juce kompijuter I na njemu se vide samo neke linije piksela neka razmucena boja itd itd, da li je to crka grafika ili sta, ponavljam:Kada udjemk u bios to nije situacija slika je normalna..

Imao sam ja staru 6200 nvidiju jos dok je se AGP furo i slicno mi je se desavalo, posebno kad se tek upali komp. i to najvise na 2d animacijama, vjerovatno je grafika na rubu svog zivota.
Ovaj tip problema obicno ima veze sa gpu memorijim ali moze biti i nesto drugo. Nisi je oc?

Nisam nisam oc , juce sam je izvadio malo produvao hladnim vazduhom itd, e sada postoji jos jedan problem , veliki spoj ima kabal koji ide iz napajanja u monitor , vec 8 meseci cim se mrdne gasi se monitor e sada da li je moguce da sa njim nesto inje u redu, msm ja bi najvise voleo da je to , inace mi ne gine izdatak od minimum 20000 din :/ Gtx 470 oc gigabyte je u pitanju

veliki spoj ima kabal koji ide iz napajanja u monitor
Ovaj deo nisam najbolje razumeo, ali bi započetak promenio kabl od grafike do monitora, mada sudeći po postu iznad, linije, pikseli, razmućena boja može da znači samo jedno a to da je grafika crkla.
Nema mesta panici to što si plakio karticu 20000din neznači da ona sad toliko vredi, to možeš da nađeš polovno za 50e na oglasima, možeš slobodno da pazariš gtx460 manje se greje i nije mnogo sporiji od gtx470 možda 15%

Ne ne nisam pazario za 20000 pazario sam je za doooosta vecu cifru pre 2 ipo god.Pa kabl koji ide iz napajanja u monitor ima veliki spoj vec 8 meseci i vise i stalno prekida i gasi mi se monitor.

Skini gpu-z i pogledaj temperaturu gpu-a na idle zatim na load-u. A to za kabal prvi put cujem, probaj da nabavis nov kabal imas toga jeftino za par eura pa vidi, ili mozes uzeti kabal od centralne i probati mada ja nevjerujem da to moze mutiti pixele i davati artifikate, to ili radi ili ne.

Poslednja izmena:
Vrh Dno